a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum.

+ 0800 2466 7921

Office@Medigroup.com
34th Avenue New York, W2 3XE

Legutóbbi bejegyzések

Hétfő és Péntek 08:00 - 19:00

06-70-245-1881

Torda u. 6.

1029 Budapest

Média

Esztétikai gyógyászat

Esztétikai gyógyászat

Hogyan alakult ki? Története 1973-ban kezdődött, amikor annak fogalmát egy francia endokrinológus professzor Jean Jacques Legrand létrehozta, majd 1975-ben az olasz Carlo Alberto Bartoletti professzorral közösen kidolgozták az ezzel kapcsolatos vizsgálómódszereket és összegyűjtötték az ajánlott kezelési technikákat. Azóta Európában számos Esztétikai Gyógyászati Társaság jött létre, követve a két professzor által megalapozott vizsgáló- és kezelési elveket. Így egy folyamatosan fejlődő, újabb és újabb lehetőségeket kínáló önálló tudományággá nőtte ki magát. Európa szerte számos esztétikai gyógyászati konferenciát szerveznek, ahol az ezzel foglalkozó szakemberek kicserélhetik tapasztalataikat és megismerkedhetnek a legújabb kezelési eljárásokkal. Rengeteg orvos esztétikai professzionális termék is rendelkezésre áll, mely a speciális bőrproblémák kezelését célozza meg.

Mi a szerepe? Ez a terület alapvetően a bőr öregedési folyamatainak lassításával, megelőzésével, illetve az arc és a test területén kialakult esztétikai hibák javításával foglalkozik.

Bőrünk az idő előrehaladtával részben biológiai, részben genetikai, ill. a káros külső környezeti tényezők, valamint a napsugárzás együttes hatására veszít rugalmasságából, petyhüdtté válik, színe fakó, élettelen lesz, ill. megjelennek az első apró, majd egyre mélyülő ráncok. A pórusok kitágulnak, a bőrön elszíneződések jelennek meg. Mindenkinél egyénileg meghatározott, hogy mikor jelennek meg a bőr öregedését jelző első jelek és milyen gyorsan halad előre ez a folyamat.

A genetikai tényezőket nem tudjuk befolyásolni, azonban a helyes életmóddal, mint a dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, túlzott napozás, helytelen táplálkozás és mozgásszegény életmód kerülése, valamint  a megfelelő kozmetikumok használatával sokat tudunk segíteni, hogy bőrünk minél tovább fiatalos és ragyogó maradjon.

Mi a célja? Az esztétikai gyógyászat célja önmagunk igényét figyelembe véve a testi-lelki egyensúly kialakítása, a természetes külső-belső harmónia elérése orvos esztétikai módszerek segítségével, többek között  biorevitalizációs, mezoterápiás arc- és testkezelések, orvosi peeling, hialuronsavas ránc- és volumentöltések, a mimikai ráncok kezelése botulinum toxinnal, valamint arckontúrozás felszívódó szálas technikákkal, lézeres és rádiófrekvenciás kezelések állnak rendelkezésünkre.

Tudta? Ezen túlmenően az esztétikai gyógyászat az egészséges egyén pszichofizikai egyensúlyának fenntartásával és felépítésével is foglalkozik, mely magában foglalja az életvezetési- és diétás tanácsadást is.

Fontos szem előtt tartani és megismerni a páciens általános állapotát, meglévő, vagy fel nem tárt betegségeit. Fontos azt is tudni, hogy esztétikai hibák hátterében akár valamilyen belszervi betegség is állhat, így a megfelelő beavatkozás kiválasztása előtt részletes konzultációra és vizsgálatra van szükség. Mindig a pácienst egészében nézve, a környezeti, életmódbeli sajátosságokat figyelembe véve történhetnek meg a kezelések.

Többet szeretne megtudni?

Tanulmányozza át rövid ismertetőnket arckezelésekről és testkezelésekről, amelyek rendelőkben elérhetőek!

Kérje díjmentes konzultációnkat itt és tudja meg, mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!