acne kezelés

Akne kezelés

Az akne igen gyakori, és összetett bőrprobléma, hátterében számtalan tényező állhat, ezért nem könnyű hatásos, és eredményes megoldást találni. Az IPL kezelés az egyik legmodernebb eljárás, amellyel kíméletesen és eredményesen kezelhetők még az akne súlyosabb formái is. A tartós és látványos eredmények érdekében kúraszerű kezelés javasolt.

Mit jelent az akne?

Az akne, vagy pattanás a faggyúmirigyek krónikus gyulladását jelenti, kialakulásában számos tényező játszik szerepet, a legjelentősebb ezek közül a férfi hormonok fokozott termelődése. Jellemezően serdülőkorban – a nemi mirigyek hormontermelődésének hatására illetve a hormonális egyensúly hiánya miatt – alakulnak ki. A pattanásos arc igen gyakori, a serdülők több mint 80 százalékánál fordul elő ebben az időszakban. Ugyanakkor számos esetben megmarad a pubertáskor elmúltával is.

Hol alakul ki az akne?

Mivel az akne hátterében részben a faggyúmirigyek túltermelése áll, a megjelenésére azokon a területeken lehet számítani, ahol a faggyúmirigyek zöme elhelyezkedik: az arcon, a nyakon, a mellkason és a háton.

Hogyan alakulnak ki a pattanások?

Ha a szervezet faggyútermelése fokozott, akkor nagyobb eséllyel tömődik el a faggyúmirigyek felső nyílása, és alakul ki a pattanás. Normál esetben a faggyú a nyílásokon, pórusokon keresztül távozik. Viszont, ha a pórusok el vannak tömődve, akkor a baktériumok gyorsan elszaporodnak, és gyulladást okoznak. A szervezet védekezik a baktériumok ellen annak érdekében, hogy az egyensúly helyre álljon, amely aztán a bőr felszínén kitüremkedő, gyulladt, piros színű pattanás formájában mutatkozik meg.akne hegek kezelése

A felnőttkori pattanások okai

A felnőttkori akne hátterében számos tényező állhat:

  • Hormonális problémák
  • Emésztési rendellenesség
  • Ásványi anyag és nyomelemhiány
  • Stressz
  • Helytelen táplálkozás
  • Nem megfelelő kozmetikum használata

Az akne fajtái, és súlyossági foka

Az akne egy kis göb, a közepén fehér gennyel zárt mitesszer. Az egyszerű pattanások (papulák) pár napig (3-10 napig) látszanak, zömmel maguktól elmúlnak. A fájdalmas, gyulladt csomós pattanások (pastulák) akár pár hétig is, míg a hólyagok (cysták) több hónapig is látszanak, és a gyógyulásuk után hegek is megmaradhatnak. A súlyossági fok alapján enyhe, közepes és súlyos fokozatú aknét különböztetünk meg.

Pattanások kialakulása idősebb korban

A pattanások megjelenése a fiatal felnőttek, és az idősebb korú hölgypáciensek esetében sem ritka. Míg a fiatal korosztály esetében gyakran tapasztalják például fogamzásgátló tabletta elhagyását követően, és közvetlenül a menstruáció előtt, a menopauza idején a test ösztrogénszintjének csökkenése miatt a nők felénél tér vissza a pattanás, mint esztétikai bőrprobléma.

Akne kezelése a hétköznapokban

Az aknét mindenképpen kezelni kell, hiszen az elhúzódó állapot az önbizalomra, és az életminőségre is jelentős hatást gyakorolhat. Azonban helytelen otthoni kezeléssel sok probléma idézhető elő, például nyomkodással maradandó hegeket okozhatunk. Fontos a megfelelő bőrápolási rutin bevezetése, az egészséges táplálkozás és megfelelő kozmetikumok használata.

Akne

Akne kezelése villanófényes technológiával

Az orvos esztétikai módszerekkel számos esztétikai bőrprobléma kezelhető eredményesen. Rendelőnkben az aknék eltüntetésére villanófényes kezelést alkalmazunk. Az IPL technológia az egyik legmodernebb eljárás, amelynek alkalmazásával jelentős javulás érhető el az aknés zsíros bőr állapotában. A pulzáló fény elöli a baktériumokat, mérsékli a faggyútermelést. A kezeléssel (illetve meghatározott számú kezeléssorozattal) halványíthatók az akne okozta elszíneződések, és az aknés hegek mélysége is csökkenthető.

Az IPL kezelés egyéb alkalmazása

Az IPL technológia számos bőrprobléma esetében is eredményesen alkalmazható, például rosacea, melazma, értágulatok stb. kezelésére, ezenkívül tartós szőrtelenítésre, és az arc, a nyak és a dekoltázs ránctalanítására.

Az előzetes konzultáció célja

Az akne kezelést minden esetben egy állapotfelméréssel egybekötött orvosi konzultáció előzi meg, amelynek során megállapításra kerül a probléma súlyosságának mértéke. A részletes bőrvizsgálat alapján megállapítjuk a kezelés során alkalmazott megfelelő energia és impulzusszámot. Mivel az akne igen összetett bőrprobléma, javaslatot teszünk a megfelelő bőrápolási rutin kialakítására, és a megfelelő kozmetikumok használatával kapcsolatosan. Az IPL kezelés terhesség és szoptatás alatt nem végezhető el.

További kérdése van? Már két rendelőnkben állunk pácienseink rendelkezésére. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre!

Az IPL kezelés menete

Első lépésben a kezelendő felületet letisztítjuk, és eltávolítjuk az arcról a sminket, majd hűsítő géllel kenjük be. A villanófényes kezelés alatt a kezelőorvos és a páciens is védő szemüveget visel. Az időtartama függ a kezelendő terület nagyságától, általában 10-30 percet vesz igénybe. A villantás semmilyen fájdalommal nem jár, esetleg enyhe csípő, égő érzést okozhat. A kezelés végén az adott területet hűtjük, majd bekenjük hidratáló krémmel. Az optimális eredmények eléréséhez (pácienstől függően) általában 5-6 alkalomból álló kezelés sorozatot ajánlunk- havonta egy alkalommal.

Akne kezelés budapest

Lehetséges mellékhatások, kellemetlenségek

Az esetek többségében a kezelés semmilyen mellékhatással, kellemetlenséggel nem jár. Ritkán előfordulhat bőrpír, duzzanat, vagy apró kiütés, bőrelszíneződés, de ezek a tünetek legkésőbb 1 héten belül maguktól megszűnnek. A kezelést követő 2-3 hétben kerülni kell a napozást és szoláriumozást, és nagyon fontos magas faktorszámú fényvédőkrémet használni.

Milyen eredmények várhatók a kezelés után?

Már a 2-3. kezelést követően szemmel látható javulás érhető el: csökken a gyulladt pattanások száma, a tág pórusok kisebbek lesznek, a bőr kevésbé lesz foltos, valamint a hegek mélysége is csökkenthető. Az IPL kezelés hatásra javul a bőr tónusa is, egyenletes színűvé alakul, és a ráncok is kisimulnak.

Kell-e a kezelést ismételni?

A tartós eredmények érdekében 1-2 évente 1 alkalommal, (illetve igény szerint) fenntartó kezelés elvégzése ajánlott.

IPL kezelés ára

Az aknés hegek kezelése mindkét orcán 16 000 Ft, a homlokon 16 000 Ft, az állon 10 000 Ft/alkalom.

Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.