Dermaroller kezelés

Dermaroller kezelés

A dermaroller kezelés kedvelt technika az arc és a nyak ránctalanítására, és a dekoltázs fiatalítására. Az ebédidős kezelés csak minimális kellemetlenséggel jár. A tartós eredmények érdekében kúraszerű kezelés javasolt.

Mit jelent a dermaroller kezelés?

A bőr fiatalságának megőrzésében a kollagénnek igen fontos a szerepe, termelődése folyamatosan csökken az életkor előrehaladtával. A dermaroller kezelés a kollagén stimulációs terápia, vagy más néven kollagén indukciós terápia egyik fajtája – hasonlóan a Sculptra, a Dermapen, a Radiesse, és az emelőszálas kontúrozáshoz – az egyik leghatékonyabb és legmodernebb bőrfeszesítő eljárás. Legfontosabb jellemzője, hogy a bőr természetes folyamatait aktiválja.

A dermaroller kezelést egy apró tűkkel borított hengerrel végezzük, amellyel a kezelt területen apró szúrásokat ejtünk. Szerepe kettős, egyrészt aktiváljuk a bőrben a kollagénrostok képződését: fokozódik a kollagén és az elasztin termelődés, melynek eredménye, hogy a bőr ismét rugalmasabbá és feszesebbé válik. Másrészt a dermarollert bőrfiatalító (anti aging) kezelésként alkalmazzuk: a kezelés céljának megfelelően a bőr mélyebb rétegeibe értékes hatóanyagokat juttatunk be.

Dermaroller kezelések

Alkalmazási területe

A dermaroller kezelést elsősorban az arc és a nyak ránctalanítására, a dekoltázs fiatalítására alkalmazzuk, de a test egyéb területe is eredményesen kezelhető. Számos egyéb probléma esetén is alkalmazható például pigmentfoltok, hegek, aknés bőr kezelésére.

Kinek ajánlott a dermaroller kezelés?

A kezelés egyaránt alkalmas 25-50 éves kor között férfi és női páciensek számára. Bármilyen bőrtípus, így az problémás érzékeny bőr is kezelhető.

A dermaroller kezelés előnyei

A dermaroller kezelés nemcsak a kollagén csökkenéssel járó folyamatok megelőzésében, hanem akár a visszafordításában is segít. Gyors, kíméletes eljárás, és csak minimális fájdalommal jár, akár nyáron is elvégezhető (fényvédőkrém használata mellett). További előnye, hogy hámlással még akkor sem jár, ha a kollagén indukció mellett egyéb kiegészítő kezelést alkalmazunk.

Dermaroller kezelés Budapest

Az előzetes konzultáció szerepe

A kezelést egy állapotfelméréssel egybekötött orvosi konzultáció előzi meg, ahol egy személyre szabott kezelési tervet készítünk a páciens igényeinek megfelelően. Tájékoztatjuk a kezelés menetéről, a beavatkozással járó kellemetlenségekről, a kizáró okokról, és a várható eredményekről egyaránt. A dermaroller kezelés során alkalmazott tűk hosszát a bőr vastagságának és a kezelés céljának megfelelően választjuk ki.

További kérdése van? Kérje díjmentes konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában !

A kezelés menete

Először érzéstelenítő krémet viszünk fel a bőrre, majd a készüléket az érintett területen görgetjük végig. A hengeren található hajszálvékony tűkkel láthatatlan mikrocsatornákat nyitunk meg. A kezelés időtartama nagyjából 30 perc a kezelt terület függvényében, és szinte semmilyen fájdalommal nem jár. A kezelés végén a bőrt nyugtató, hűsítő krémmel látjuk el. A legoptimálisabb eredmények eléréséhez különböző mezoterápiás hatóanyagokat juttatunk be a bőr alá. Egyéntől függően kúraszerű, 4-6 alkalomból álló kezelés sorozat elvégzése ajánlott, az orvos által javasolt szünetek betartása mellett.

Dermaroller kezelés menete

Milyen hatóanyagot használunk?

Rendelőnkben kizárólag steril, orvosi tisztaságú ampullákat használunk, amelyek a legmodernebb hatóanyag komplexet tartalmazzák. Fő jellemzőjük, hogy csak igen elvétve váltanak ki allergiás reakciót. A hatóanyagok többféle célnak felelnek meg, például feszesítő (anti aging), revitalizáló, bőrtónus javító anyagok juttathatók be, illetve alkalmasak egyéb bőrproblémák kezelésére.

Milyen panaszokkal, kellemetlenségekkel járhat a kezelés?

A dermaroller kezelés (egyéni érzékenységtől függően) enyhe fájdalommal, duzzanattal, vagy bőrpírral járhat, de a tünetek a kezelést követő 24-48 óra alatt megszűnnek.

Teendők a kezelés után

A dermaroller kezelés után a páciensek jelentős része azonnal visszatérhet a megszokott életviteléhez. A kezelést követő pár napig magas faktorszámú fényvédőkrém használata javasolt, és érdemes tartózkodni ez idő alatt a napozástól és szoláriumozástól.

Mikor nem javasolható a kezelés?

A dermaroller kezelés nem végezhető várandósság és szoptatás alatt, valamint ellenjavallt cukorbetegség, aktív bőrbetegség és bizonyos betegségek esetén.

Mikor látható a hatása?

Az esetek többségében a látható eredmény általában az 1-3. kezelés után jelentkezik, látványosan javul a bőr tömörsége, ismét rugalmassá és feszesebbé válik. A kezelés eredménye a legtökéletesebben 2-3 hónappal a beavatkozást követően tapasztalható.

Meddig tart a hatása?

A kezelés hatása páciensfüggő, a folyamatos kollagén termelődésnek köszönhetően a beavatkozás eredménye akár 6 hónap-1 évig is látható marad. A kezelés igény szerint (az orvos javaslatára) ismételhető.

Mi a különbség a dermaroller és a dermapen kezelés között?

A dermapen kezelés a dermaroller egy továbbfejlesztett változata, fő különbség a bőrön szúrt lyukak (mikrosérülések) számában van.

Mi a különbség a kozmetikai és az orvosi dermaroller kezelés között?

Dermaroller kezelés kozmetikai szalonokban is elérhető, azonban fontos különbség, hogy az orvos által alkalmazott maximális tűhosszúság 2,2 mm, így a tű a bőr mélyebb rétegébe tud behatolni és az eredménye is tovább tart.

A dermaroller kezelés ára

A kezelés ára 30 000 Ft/ arc, vagy nyak, dekoltázs.

Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre! Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.