a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum.

+ 0800 2466 7921

Office@Medigroup.com
34th Avenue New York, W2 3XE

Legutóbbi bejegyzések

Hétfő és Péntek 08:00 - 19:00

06-70-245-1881

Torda u. 6.

1029 Budapest

Média

Gasztroenterológia – Hasi ultrahang

Hasi Ultrahang: Az ultrahang fájdalommentes, megbízható módszer a hasi szervek vizsgálatára, mely sugárterheléssel nem jár. Segítségével a belső szervek állapotáról kaphatunk képet, leginkább a „tömör” szervek vizsgálatára alkalmas. Meghatározhatjuk ezek nagyságát, szerkezetét, azon belül különböző eltéréseket ( pl. cisztákat, vese-és epekőveket, stb). Vizsgálhatóak a hasüreg nagyobb erei és nyirokcsomói is. A gyomor- és bélrendszer területén bizonyos elváltozások gyanúját vetheti fel, azonban pontosabb diagnózishoz egyéb vizsgálatok elvégzésére is szükség lehet, pl. endoszkópia, CT.

 

A vizsgálat fekvő testhelyzetben történik, melynek során zselészerű anyaggal bevonva  a vizsgálandó hasi bőrfelületet a vizsgálófej mozgatásával hozzuk létre a hasi szervekről alkotott 2 dimenziós képet. A Doppler technika segítségével a hasi nagy-és kiserek véráramlása is meghatározható.

OLVASSA EL, HOGY MILYEN ELŐKÉSZÜLETEK SZÜKSÉGESEK A HASI ULTRAHANG ELVÉGZÉSE ELŐTT!