IPL villanófényes bőrkezelés és tartós szőrtelenítés

Hatékony, és tartós megoldás a bőr pigmentációs zavarainak kezelésére.
Kérje személyre szabott konzultációnkat!

Amit az IPL kezelésről tudni érdemes

Az IPL kezelés során a polarizált fény energiáját használjuk fel, mely a hullámhossz változtatásával a bőr különböző rétegeiben a pigmentált sejtekben nyelődik el.
A kezelés során az intenzív pulzáló fény energiáját használjuk fel a pigmentált bőrelváltozások kezelésére. A fényenergia a bőr középső rétegébe hatol, így a felső bőrréteget nem károsítja. A pigmentált sejtek elnyelik a fényenergiát, mely hőenergiává alakulva károsítja a nem kívánatos pigmenteket, vagy a szőrtüszőt.

A pulzáló fény a melaninban nyelődik el, mely a bőr, a haj és a szőr pigmentációját okozza.

Szőrtelenítés során a fényenergia hőenergiává alakulva az aktív, növekvő fázisban lévő szőrtüszőkre hat, azokat úgy pusztítja el, hogy a környező szövetet nem károsítja.

A villanófényes kezelés során a különböző hullámhosszúságú fényenergia a bőr különböző mélységébe hatol, így a hullámhossz változtatásával többféle bőrelváltozást tudunk kezelni.

IPLA szőrtelenítésen kívül hatékonyan kezelhető az akne, a rozacea, a kis kapilláris értágulatok, vagy a különböző hyperpigmentációval (barnás bőrelszíneződéssel) járó állapotok. A kezelés annál hatékonyabb, minél nagyobb a különbség a kezelt bőrelváltozás, vagy szőrszín és az alapbőrszín között, ezért a kezelés előtti néhány hétben kerülni kell a napozást, szoláriumot.

A szőrtelenítés előtt 1-2 nappal és a kezelések között is az adott területet borotválni kell. Nagyon fontos a magas faktorszámú (30-50 SPF) fényvédő alkalmazása télen is.

A kívánt eredmény eléréséhez 6-8 kezelésre van szükség, a legideálisabb az őszi-téli időszak. Az IPL villanófényes kezelés a nyári időszakban nem ajánlott.

A kezelés időtartama 10-30 perc a kezelt terület nagyságától függően. Enyhe csípő-égő érzéssel járhat.

Utána bőrpír, duzzanat, apró pattanásszerű kiütések, gyulladás, a bőr elszíneződése előfordulhat, mely azonban néhány nap – 1 hét alatt megszűnik. Ritkán speciális kezelésre is szükség lehet, melyet a kezelőorvos határoz meg.

Kérjen személyre szabott konzultációt

Úgy gondoljuk, hogy a legtökéletesebb eredmény elérése érdekében az egyénre szabott kezelések a legmegfelelőbbek. Kérjen személyre szabott konzultációt, hogy megtaláljuk Önnek a leghatékonyabb megoldást.

További információk