Tájékoztató orvos esztétikai szolgáltatásainkról

Orvos esztétikai konzultáció

A konzultáció során a testi- és bőr állapotfelmérését követően egy olyan program kidolgozása a cél, melynek során dacolva az idő múlásával kiegyensúlyozottnak és fiatalosnak érezhetjük magunkat.

Az orvosi vizsgálat része a pontos anamnézis felvétel, a bőr típusának meghatározása eszközös, ill. szükség esetén ultrahang vizsgálattal. A konzultáció során ezt követően kerülhet sor a kozmetikai tanácsadásra, ill. a megfelelő orvos esztétikai beavatkozások megbeszélésére, megtervezésére.

Bőr ultrahang

Elsősorban a cellulit stádiumának meghatározására jön szóba, mivel ennek ismeretében tudjuk meghatározni a megfelelő kezeléseket.

Az arcbőr ultrahang vizsgálatára akkor lehet szükség, ha korábban már történt esztétikai gyógyászati beavatkozás, de nem ismert, hogy milyen anyaggal, az arc mely részét érintve. Bizonyos esetekben ugyanis a korábbi kezeléseket figyelembe véve jöhet szóba ismételt orvos esztétikai beavatkozás.

Az esztétikai gyógyászat fogalma

Az esztétikai gyógyászat alapvetően a bőr öregedési folyamatainak lassításával, megelőzésével, illetve az arc és a test területén kialakult esztétikai hibák javításával foglalkozik.

Bőrünk az idő előrehaladtával részben biológiai, részben genetikai, ill. a káros külső környezeti tényezők, valamint a napsugárzás együttes hatására veszít rugalmasságából, petyhüdtté válik, színe fakó, élettelen lesz, ill. megjelennek az első apró, majd egyre mélyülő ráncok. A pórusok kitágulnak, a bőrön elszíneződések jelennek meg. Mindenkinél egyénileg meghatározott, hogy mikor jelennek meg a bőr öregedését jelző első jelek és milyen gyorsan halad előre ez a folyamat.

A genetikai tényezőket nem tudjuk befolyásolni, azonban a helyes életmóddal, mint a dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, túlzott napozás, helytelen táplálkozás és mozgásszegény életmód kerülése, valamint  a megfelelő kozmetikumok használatával sokat tudunk segíteni, hogy bőrünk minél tovább fiatalos és ragyogó maradjon.

Célja önmagunk igényét figyelembe véve a testi-lelki egyensúly kialakítása, a természetes külső-belső harmónia elérése orvos esztétikai módszerek segítségével, többek között  biorevitalizációs, mezoterápiás arc- és testkezelések, orvosi peeling, hialuronsavas ránc- és volumentöltések, a mimikai ráncok kezelése botulinum toxinnal, valamint arckontúrozás felszívódó szálas technikákkal, lézeres és rádiófrekvenciás kezelések állnak rendelkezésünkre.

Az esztétikai gyógyászat az egészséges egyén pszichofizikai egyensúlyának fenntartásával és felépítésével is foglalkozik, mely magában foglalja az életvezetési- és diétás tanácsadást is.

Fontos szem előtt tartani és megismerni a páciens általános állapotát, meglévő, vagy fel nem tárt betegségeit. Fontos azt is tudni, hogy esztétikai hibák hátterében akár valamilyen belszervi betegség is állhat, így a megfelelő beavatkozás kiválasztása előtt részletes konzultációra és vizsgálatra van szükség. Mindig a pácienst egészében nézve, a környezeti, életmódbeli sajátosságokat figyelembe véve történhetnek meg a kezelések.

Kezelési lehetőségek rendelőinkben

A bőr öregedése: genetikai tényezők és a külső környezeti hatások ( napsugárzás, dohányzás, stb…) hatására a bőr elveszti rugalmasságát, fényét, petyhüdtté váli, megjelennek az első apró ráncok. Ennek megelőzésére, ill. a a már kialakult állapot javítására számos orvos esztétikai módszer létezik.

ARCKEZELÉSEK

Biostimuláció: bőrünk és testünk természetes összetevője a hialuronsav, mely egy nagy vízmegkötő kapacitással rendelkező molekula. A bőr öregedési folyamata során ennek mennyisége csökken, így a bőr veszít víztartalmából, rugalmasságából. A hialuronsav bőrbe történő juttatásával az visszanyeri rugalmasságát,  fényét, teltségét és a kezdeti apró ráncok ezáltal feltöltődnek. Az kezelés során apró tűszúrások segítségével a bőr megfelelő részébe hialuronsavat juttatunk. Ez az eljárás azok számára ajánlott, akiknél a bőröregedés kezdeti jelei láthatók, feszesebbnek, fénnyel teltebbnek szeretnék látni arcbőrüket. Tovább

Hialuronsavas ráncfeltöltés: a kezelés során a bőr megfelelő részébe és rétegébe olyan hatóanyagot juttatunk, mely hosszabb ideig a bőrben maradva fejti ki hatását döntően vízmegkötés, ill. a kollagén termelés fokozása révén. Ez a kezelés a már kialakult mélyebb ráncok, redők, ill. ajkak feltöltésére szolgál. Tovább

Calcium-hidroxiapatit (Radiesse): Egy sajátságos és egyedülálló feltöltőanyag, mely az arc mélyebb ráncainak feltöltésére és volumenpótlására használható. Vizes gélben oldott kalcium-hidroxiapatit alkotja, mely a természetesen a bőrben megtalálható kalcium és foszfát ion mikroszemcséket tartalmaz. A kezelést követően azonnali eredményt biztosít, stimulálva a bőr kollagéntermelését.  Teljesen biokompatibilis. Hatása 1-1,5 évig tart.

Botox kezelés: 2000 óta először Amerikában, majd Európában is széles körben elterjedt az esztétikai gyógyászatban a botox toxin kezelés a mimikai ráncok kezelésére. Az eljárás során vékony tűvel a megfelelő mimikai izmokba minimális mennyiségű toxint jutattva azok gyengítésével érjük el  a hozzájuk tartozó mimikai ráncok kisimulását. A fő területek, melyeket botox toxinnal kezelhetünk az orrnyereg, a szem körüli és a homlokráncok. Ezen felül lehetőség van izzadás elleni hónalj kezelésre is. Tovább

Orvosi mélyhámlasztás (peeling): Ennek során kémiai hámlasztás segítségével a bőr felső, károsodott, elöregedett rétegét távolítjuk el. Így érjük el a bőr megújhodását, megfiatalodását, felszínének egyenletessé válását. Tovább

Felszívódó szálas arckontúrozás: ezen kezeléseknek két célja lehet, az egyik a bőr megfelelő rétegében a sejtek kollagén -és elasztin termelésének fokozása, ezáltal a bőr tartásának, rugalmasságának javítása.
A másik lehetőség az úgynevezett fogazott szálak beültetésével az arckontúr helyreállítása, az un.lifting hatás elérése. A megereszkedett bőr alátámasztására, annak feszesítésére a leggyakrabban kezelt területek az áll vonala, a toka, az orcák, vagy a nyak régiója. Tovább

TESTKEZELÉSEK

Cellulitkezelés mezoterápiás módszerrel: A cellulit, vagy narancsbőr, ismeretlen okból kialakuló, a 20 év feletti nők 80%-át érintő bőrelváltozás, a kötőszövet (a bőr alatti zsírszövet) ödémája, vizenyője. Ennek hatására a kötőszövetes rostok átrendeződése révén apró, majd nagyobb göbök alakulnak ki a bőrben a bőr felszínének egyenetlenségét okozva.  A kezelés során a bőr megfelelő rétegébe apró tűszúrásokkal olyan anyagot juttatunk, mely javítja a bőr vérellátását, csökkenti a vizenyőt és a már esetleg kialakult göbök méretét, számát. Tovább

Biostimuláció a testbőr lazasága estén: (pl. felkar, has, dekoltázs): a bőr petyhüdtségét döntően a bőrben lévő kötőszövetes rostok csökkenése okozza. A kötőszövetes rostok újdonképzését segítő stimuláló anyagok bőrbe juttatásával a bőr lazasága csökkenthető, feszessége javítható. 

Orvosi mélyhámlasztás (peeling):  a test különböző részein lévő bőrelváltozások (pl. acne, ráncosodás)  kezelése alkalmazható,  pl. dekoltázs, kéz, hát területén. Tovább

Felszívódó szálas kezelések: szintén a bőr lazasága esetén jönnek szóba, pl. a has, a karok, a comb területén. 

Kérjen díjmentes konzultációt

Úgy gondoljuk, hogy a legtökéletesebb eredmény elérése érdekében az egyénre szabott kezelések a legmegfelelőbbek. Kérjen díjmentes konzultációt, hogy megtaláljuk Önnek a leghatékonyabb megoldást.