homlokránc

Homlokránc eltüntetése botox kezeléssel

A különböző típusú és mélységű homlokráncok a bőr öregedésének természetes velejárói, azonban sokan nem tudnak megbékélni az idő múlásával. Kezelésükre leginkább a botox kezelés alkalmazható, amely az egyik legnépszerűbb beavatkozásnak számít a nők és a férfi páciensek körében. A ráncok mélységétől függően gyakran kombinálják hialuronsavas ráncfeltöltéssel.

Az öregedés és a ráncképződés – az első zavaró jelek megjelenése – egyénenként jelentősen különböző lehet, és napjainkban a fiatalos külső egyre inkább elvárás. A megfelelő orvos vagy szakember által végzett beavatkozás nem csak biztonságos, de természetes hatású eredményeket garantál. Célszerű a ránckezelést preventív jelleggel még az első barázdák végleges kialakulása előtt elkezdeni.

A bőröregedés jellemzői

A kor előrehaladtával folyamatosan csökken azoknak az anyagoknak a mennyisége, amelyek a bőrünk simaságáért felelnek. A kollagén, az elasztin és a hialuronsav erősítik a bőr struktúráját, és ennek köszönhetően a bőr feszes és egyenletes megjelenésű marad. Idővel a bőr struktúrája megváltozik, a gének által meghatározott öregedési folyamat a külső tényezők hatására folyamatosan átformálja a bőr megjelenését. A kollagén szint csökkenése következtében a bőr veszít az erejéből és megjelennek a finom barázdák és ráncok nagyjából 25 éves kor környékén. Ahogy csökken a bőr saját hialuronsav tartalma, úgy veszíti el a bőr a feszességét és a teltségét és egyre hajlamosabbá válik a ráncosodásra.

Az öregedő bőr jellemzői

Az öregedő bőrnek általában három fő jellemzője van, és mindegyik más-más módon befolyásolja az arc kinézetét. Ezek közé tartoznak a ráncok, a feszesség csökkenése, és a rugalmasság csökkenése.

Az arc és homlok ráncok kialakulása

A finom vonalak és ráncok, amelyeket szarkalábaknak nevezünk, a szem külső sarkaiban alakulnak ki. Idővel a homlok ráncok először finom vízszintes vonalakként válnak láthatóvá, majd az arckifejezés változásának hatására egyre mélyebb ráncokká alakulnak, és kialakulnak a függőleges haragos ráncok.

homlokránc eltüntetése

A feszesség és a rugalmasság csökkenése

A bőr struktúrájában végbemenő változások, a bőr ragyogásának, rugalmasságának, és feszességének elvesztése valamint az egyre sokasodó ráncok megjelenése az egyik legösszetettebb problémája az érett bőrű nőknek. A feszesség csökkenésének jele a bőr megereszkedése. Ahogy veszít a bőr a rugalmasságából, egyre mélyebb ráncok alakulnak ki, amelyek az arc egész jellegét megváltoztatják. A megereszkedett arckontúr pedig negatív és szomorú arckifejezést kölcsönöz az arcnak.

A homlokráncok fajtái: vízszintes ráncok

A vízszintes homlokráncok a hajvonal és a szemöldök között alakulnak ki, és jellemzően harminc éves kor felett dekádonként átlagosan egy újabb ránc jelenik meg.

A homlokráncok kialakulásának egyéb okai

Azonban a ráncok nem csak idősebb korban a bőröregedéssel kapcsolatosan alakulhatnak ki. A mimikai izmok aktív működése miatt fiatalabb korban is megjelenhetnek, de számos egyéb tényező is befolyásolhatja, például a fokozott stressz és szorongás, a nem megfelelő bőrhigiénia (bőrtisztítási, bőrápolási rutin, megfelelő fényvédelem) hiánya, de akár az életmódbeli tényezők is kiválthatják.

A homlokráncok eltüntetése, hatékony kezelése

Idősebb korban fokozódik a mimikai izmok tónusa, amely a ráncok elmélyülését eredményezik. A már kialakult homlokráncok eltüntetésére, illetve a megelőzésére a botox kezelés az egyik leghatékonyabb eljárás, amelynek során izomlazító hatású anyagot (botulinum toxint) fecskendeznek be a bőr alá. A botox eredményesen alkalmazható a különböző dinamikus ráncok kezelésére, az arc összességében fiatalosabbá és üdébbé válik. A botox hatására a szemöldök közötti ráncok, és a homlok ráncok körülbelül 4-6 hónapra eltűnnek, és az arc visszanyeri korábbi kedves, fiatalos megjelenését.

A ráncok kombinált kezelése

Az orvos esztétikában igen gyakori a különböző kezelések kombinációja a kívánt hatás elérése érdekében. Az olyan mély redők esetében, amelyeket botox-szal nem sikerült kisimítani (például a glabella), szükség lehet hialuronsavas ráncfeltöltést is végezni.

További kérdése van? Már két helyszínen, Budapest II/A vagy XI. kerületi rendelőnkben is tudunk megoldást nyújtani a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre!

Kérjen visszahívást az alábbi linken található űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530. Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!