Sculptra kezelés

Sculptra kezelés

A Sculptra kezelés a kollagén indukciós kezelések egy fajtája, a szervezet természetes kollagén termelődését serkenti. Maga a töltőanyag egy természetes anyag és idővel teljesen lebomlik, hatására a bőr visszanyeri feszességét, tömörségét és rugalmasságát. A kezelés előnye, hogy hatása hosszan tart, miközben az arc természetes vonásait is megőrzi. Általában 2-3 kezelést javasolt az optimális eredmények eléréséhez.

Mit jelent a Sculptra kezelés?

A Sculptra kezelés a kollagén indukciós kezelések egy típusa. Alapanyaga egy speciális tejsav alapú töltőanyag, amely köszönhetően a kedvező tulajdonságainak a szervezet természetes kollagén termelődését serkenti. A töltőanyag kötődik a kollagén rostok termeléséért felelős sejtekhez, ezzel jelentősen növeli a sejtek aktivitását. Teljesen lebomló természetes anyag, amelynek jelentősége abban áll, hogy aktiválja a bőr természetes folyamatait. A tejsav tartalmú töltőanyagokkal hatékonyan kezelhető az arcbőr mélyedései (felületes és mély ráncok, redők), valamint a kialakult volumenhiányok.

A bőr öregedési folyamata

A bőr öregedési folyamata természetes jelenség, azonban hogy kinél milyen módon illetve gyorsasággal zajlik számos tényező is befolyásolja (genetika, környezeti hatások, napsugárzás, életmód, stb.). A 20-as 30-as éveink elején a kollagén termelődése el kezd csökkenni, majd a bőr az életkor előrehaladtával egyre jobban elveszíti a rugalmasságát, és csökken a vízmegkötő képessége az elasztin és kollagén veszteség miatt. Az idejében megkezdett professzionális kezelésekkel lassítható az öregedési folyamat, ugyanakkor a már kialakult elváltozások is hatékonyan kezelhetők.

Kinek ajánlható Sculptra kezelés?

Megelőzési céllal bárkinek, aki időben szeretné a bőr minőségét és fiatalosságát megőrizni. Mindazok számára, akik a korral kialakult mélyebb ráncokra, redőkre és volumenhiányokra keresnek hosszú távú ugyanakkor természetes hatású megoldást.

A Sculptra kezelés előnyei

Míg a hagyományos feltöltőanyagok egy bizonyos ránc korrigálására, feltöltésére használhatók, addig a Sculptra az egész arcra kedvező hatással van, és javítja a bőr textúráját is és az eredmény akár 1-1,5 évig is megmarad. Jól kombinálható más arcfiatalító módszerekkel – például hialuronsavas ráncfeltöltéssel, botox kezeléssel.

Sculptra kezelés Budapest

Alkalmazási területe

A Sculptra kezelés az arc meghatározott területein alkalmazható:

  • orca járomcsont alatti részén
  • halántékon
  • álltájékon, állkapocs területén
  • orr-szájzug redőnél

Előzetes konzultáció

Az előzetes konzultáción a szakorvos felméri a bőr állapotát, majd ez alapján javaslatot tesz a páciens számára legideálisabb eljárásokra. A kezelések számát, és a töltőanyag mennyigét a páciens életkora, és a bőrállapota is befolyásolja.

További kérdése van? Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!

A kezelés menete

A kezelést a bőr alapos megtisztításával kezdjük, külön érzéstelenítésre nincs szükség, mivel a Sculptra készítmény helyi érzéstelenítőt tartalmaz. A töltőanyagot speciális szúrási technikával juttatjuk be a bőr megfelelő területébe, maga az eljárás fájdalommentes, és mindössze 15-20 percet vesz igénybe. Az optimális eredmények eléréséhez 2-3 kezelésre is szükség lehet a szakorvos által javasolt időközönként.

Milyen kellemetlenségekkel, panaszokkal járhat a kezelés?

A töltőanyag beadását követően jelentkezhet kisebb véraláfutás, duzzanat, de a kellemetlenségek pár nap alatt maguktól megszűnnek.

Mikor nem javasolt a kezelés?

Nem javasolt a Sculptra kezelés a készítmény összetevőire való túlérzékenység esetén, keloid hajlam, gyulladásos állapot, bőrfertőzés, bizonyos betegségek esetében, valamint várandósság, és szoptatás idején.

Mikor látható a kezelés hatása?

A kezelés nem jár azonnali látványos eredménnyel, mivel hatása fokozatosan alakul ki a kollagén termelődéssel párhuzamosan. Legalább 2-3 hét szükséges a szemmel látható változások megjelenéséhez.

Meddig tart a hatása?

Hatása hosszan tart akár 1-1,5 évig is látható eredménye van.

Sculptra kezelés ára

A Sculptra kezelés ára: 120 000 Ft / alkalom

Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre! Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.