HIFU kezelés

A HIFU kezelés az egyik leghatékonyabb és legújabb orvos esztétikai beavatkozás, amelynél fókuszált ultrahang segítségével érhető el a ránctalanabb és feszesebb külső. Alkalmazható arc, nyak, dekoltázs fiatalítására, és a toka eltüntetésére, valamint a már megereszkedett bőr helyreállítására. Már egyetlen kezelés is látványos eredménnyel jár, a hatása akár 1- 1,5 évig is tarthat. Igény szerint jól kombinálható egyéb orvos esztétikai eljárásokkal, például IP kezeléssel, botox kezeléssel.

Mit jelent a HIFU kezelés?

A HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound, magyarul Nagy Intenzitású Fókuszált Ultrahang) technológiát évtizedek óta sikerrel alkalmazzák az orvostudományban, de az orvos esztétikában még újdonságnak számít. Az elérhető kezelések között a HIFU a leghatékonyabb arcfiatalító eljárás, amely műtét nélkül feszesíti a bőrt, és csökkenti a ráncokat. A lényege, hogy a készülék kezelőfeje által kibocsájtott fókuszált ultrahang hullámok hatására hő keletkezik a bőrben, és a hőenergia a bőr alatti zsírszövet rétegében fejti ki a hatását. A HIFU célzottan a bőr legmélyebb rétegében hat (3-5 mm mélyen): feszesíti a kötőszövetet a bőrfelszín megsértése nélkül, és elősegíti a kollagén és elasztin rostok képződését.

A bőr öregedésének folyamata

A kor előrehaladtával megereszkednek a kötőszövetek, a bőr fakóvá, rugalmatlanná válik, a pórusok kitágulnak, és apróbb ráncok jelennek meg az arcon a nyak és a dekoltázs területén. Hogy kinél mikor indul be az öregedés folyamata egyénenként változó, mivel a genetikai tényezők mellett a napsugárzás és a környezeti hatások, valamint a páciens életmódja (stressz) is befolyásolja. A kollagén és az elasztin termelődése már a 20-as 30-as éveinkben elkezd csökkenni, és a bőr vízmegkötő képessége is romlik. Ötven éves kor felett az öregedési folyamat egyre gyorsabb lesz, különböző értágulatok, pigmentfoltok, mélyebb ráncok is megjelennek.

A HIFU kezelés alkalmazási területe

Elsősorban arcliftingként, a megereszkedett bőr emelésére, és feszesítésére alkalmazzák. A kezelhető területek a következők: az arc teljes, vagy részterületei (homlok, orcák, szemhéj), a nyak, a dekoltázs, és a toka.

Egyéb alkalmazási területe

A test egyéb területein (például felkar, kézfej, has) is eredményesen alkalmazható.

Kinek ajánlható a HIFU kezelés?

A magas intenzitású fókuszált ultrahanggal látványos eredmények érhetők el a különböző életkorú és bőr-esztétikai problémával küzdő páciensek esetében. 35-40 éves kortól megelőzési céllal, a bőr megereszkedésének megelőzésére, míg 45 év felett a már megereszkedett bőr megemelésére javasolható.

Ezenkívül ajánlható mindazok számára, akik műtéti beavatkozás nélkül, biztonságos módszerrel, és felépülési idő nélkül szeretnék a megereszkedett arcbőrt megemelni, és javítani a bőr rugalmasságát, textúráját. Jó választás azok számára, akik tartós és hosszantartó hatást szeretnének – lehető legmesszebbre tolva a plasztikai beavatkozás idejét.

A HIFU kezelés előnyei

Előnye, hogy arclifting, bőrfeszesítés, arckontúrozás is egyben. A kezelés nem fényérzékenyítő, így az év bármely időszakában elvégezhető, bármely bőrtípus esetén alkalmazható. Ugyanakkor a kezelés teljesen fájdalommentes, nincs szükség érzéstelenítésre, a kezelés közben a páciensek csak enyhe bizsergő, és meleg érzést tapasztalnak. Nincs lábadozás, a páciens rögtön visszatérhet a megszokott életviteléhez.

HIFU kezelés előnyei

Milyen eredménnyel jár a kezelés?

A bőr üdébbé, ragyogóbbá és feszesebbé válik már egyetlen kezelés hatására. Eltűnnek a felszíni ráncok, és az arcbőr megemelkedik.

Melyik kezelés a legideálisabb számomra?

Ma már számtalan esztétikai kezelés érhető el, és elsősorban azok a kezelések a legnépszerűbbek, amelyek a szervezet természetes biológiai folyamatait aktiválják. A bőr feszesítésére, a ráncok, és a megereszkedett bőr kezelésére számos technika alkalmas, és gyakran kombinálva végzik az optimális eredmények illetve a páciens igényei alapján. Az arc és bőr fiatalítására a HIFU mellett bevett eljárás a dermabrázió és a rádiófrekvenciás kezelés is. A HIFU kezelést gyakran kombinálják botox kezeléssel, bioszálas bőrfeszesítéssel (Thread Lifting), és IP kezeléssel.

Az előzetes konzultáció célja

A konzultáció során az orvos felméri a bőrterület állapotát, és tájékoztat a lehetséges bőrfiatalító eljárásokról/ eljárás kombinációkról, a kizáró betegségekről és a várható eredményekről. A kezelés során alkalmazott paraméterek (az ultrahang-energia erősség, és a behatolási mélység) az egyéni adottságoknak, és a kezelés céljának megfelelően állíthatók be, így egy teljesen személyre szabott kezelést jelent.

További kérdése van? Kérje díjmentes konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!

A HIFU kezelés menete

A kezelést a bőrfelület megtisztításával kezdjük. A speciális kialakítású kezelőfej által 65-85 Celsius fok közötti hullámokat juttatunk be a precízen meghatározott fókuszpontokba. A hőenergia hatására úgynevezett thermo sérülések keletkeznek a bőr alsó rétegében. Ezek az apró pontszerű sérülések a szervezet természetes regenerálódását indítják be. Felhámsérüléssel nem jár, mivel az ultrahang nem hat a bőr felsőbb rétegeire. A kezelés időtartama az utókezeléssel együtt (a kezelendő terület nagyságától függően) a teljes arcnál 45-60 percet vesz igénybe.

Milyen panaszokkal, kellemetlenségekkel járhat a kezelés?

A kezelést követően esetenként enyhe bőrpír alakulhat ki. 1-2 hétig ajánlott kerülni minden olyan tevékenységet, amely a bőr felmelegedését eredményezi, például szaunázást, intenzív testedzést.

HIFU kezelés ára

Mikor nem javasolható a kezelés?

Nem javasolt HIFU kezelést végezni terhesség, szoptatás ideje alatt, bizonyos betegségek (például epilepszia, keloidra való hajlam, arctájékot, nyaktájékot érintő betegségek, autoimmun betegségek, pacemaker, stb.) esetében, lázas állapot, vagy a kezelendő terület bőrbetegsége esetén.

Mikor látható a hatása?

Az esetek többségében a látható eredmény – lifting hatás – azonnal jelentkezik, látványosan javul a bőr tömörsége, ismét rugalmassá és feszesebbé válik. A hosszú távú hatása 2-3 hónappal a beavatkozást követően tapasztalható meg a legtökéletesebben.

Meddig tart a hatása?

A kezelés hatása akár 1- 1,5 évig is látható marad.

A HIFU kezelés ára

A HIFU kezelés ára a kezelt területtől függ:

Arc kezelése: 200 000 Ft

Nyak, vagy dekoltázs kezelése: 100 000 Ft

Három régió együtt (arc+nyak+dekoltázs): 350 000 Ft

Két régió együtt (nyak+dekoltázs): 180 000 Ft

Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre! Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.