Száj körüli ráncok eltüntetése, feltöltése

Száj körüli ráncok eltüntetése, feltöltése

A szépen ívelt ápolt ajak sokak számára jelentik a vonzerő kulcsát, és a száj körüli ráncoknak az életkorunk megítélésében nagy szerepe van. Az idő múlása az ajkakon is láthatóvá válik, elvékonyodik, elveszíti teltségét, és körülötte egyre több ránc jelenik meg. A modern orvos esztétikában bárki számára elérhetők az ajakfiatalító szépészeti beavatkozások, amelyeket igény szerint kombinálnak a jobb hatás elérése érdekében.

A száj körüli ráncok kialakulása

A kor előrehaladtával az arc különböző területein jól megfigyelhetők az öregedés jelei. Az idő múlása az ajkakra is kihat, a kötőszövet átalakulásával elvékonyodik, korábbi teltségét elveszíti, és egyre karakteresebb ráncok jelennek meg. A mosolyráncok, vagy a száj körüli ráncok idővel élesebbé válnak, elmélyülnek, és a szájzug megereszkedésével párhuzamosan apró ráncocskák, redők jelennek meg, és az izomzat sem tud a bőrnek feszes tartást nyújtani.

Száj körüli ráncok fajtái

Cigaretta ráncok

A felső ajkak feletti cigaretta ránc nem csak helytelen életmódbeli szokások például dohányzás következtében alakul ki: az öregedéssel járó folyamatok, a kollagén termelés csökkenése, genetikai tényezők is szerepet játszanak, valamint a környezeti hatások (pl. UV-sugárzás), dehidratáltság, és helytelen mimikai beidegződés is kiválthatja.

Mosolyráncok (nasolabiális redő)

A mosolygás a legfontosabb eszköze az öröm és a boldogság kifejezésének, esetenként ez az arckifejezés ráncokat és mélyedéseket rajzol a száj köré. 45 éves kor felett már egyre erősebben látszanak a statikus ráncok, amelyek a bőr víztartalmának és rugalmasságának csökkenése, és a gravitáció hatására alakulnak ki. Ilyen a nevetéskor elmélyülő nasolabiális redő, amely később az arc nyugalmi állapotában is megmarad.

Marionett ráncok

A függőleges irányú Marionett ráncok a szájzug alatt keletkeznek, és sokszor kapcsolódnak a mosolyránchoz. Dühös, és szomorú jelleget kölcsönöz az arcnak, ezért szomorúság ráncnak is nevezik.

Száj körüli függőleges ráncok eltüntetése

A száj körüli ráncokat célszerű preventív jelleggel még a ráncok kialakulása előtt, vagy már az első ráncok megjelenésével kezelni. A kollagén termelés már a 20-as évek közepétől el kezd lassulni. Egy személyre szabott bőrápolási rutin bevezetése, és rendszeres alkalmazása hozzájárulhat a bőr általános minőségének javulásához, és lassíthatja az öregedés folyamatát.

Az öregedés apró jelei nagyjából 30-35 évek korban jelennek meg, meglazul a kötőszövet, és láthatóvá válnak az első felületes ráncok a mimikai izmok működése következtében. A már meglévő arc körüli ráncok ránctalanító eljárásokkal eredményesen kezelhetők, és gyakori ezek kombinációja.

Botox kezeléssel

Botox kezeléssel eredményesen kezelhetők a szájzugban lévő ráncok, és a cigaretta ráncok. A kezelés hatására a meglévő ráncok kisimulnak, és késlelteti újabb ráncok kialakulását. A kezelés hatása akár 3-6 hónapig is megmaradhat.

Kollagénes kezeléssel

Kollagénes kezeléssel eredményesen kezelhetők a száj környéki finom barázdák és ráncok, tartós és természetes végeredmény érhető el. A célzott kezeléssel a ráncoktól és az életkortól függően akár 1,5-2 évig is látható az eredmény.

Száj körüli ráncok feltöltése

A ráncfeltöltő anyagokkal a ráncok mélysége csökkenthető jelentősen, ezáltal az arc ismét fiatalosabbá válik. A Hialuronsavas kezelés akkor a leghatékonyabb, ha a kezelendő ránc, vagy redő a bőr rugalmatlanságából ered, így kevésbé hatékony a már erősen petyhüdt és megereszkedett bőr kezelésére.

Míg az ajakfeltöltés fiatal korban sem számít ritka beavatkozásnak, addig a száj körüli ránc és ajakfeltöltés általában 40-45 éves kor környékén aktuális. Ekkor már megjelennek a száj körül az első ráncok, megindul a felső ajak elvékonyodása, és zavaróvá válik a szájzugok megereszkedése, ezek összességében megváltoztatják az arckifejezést. A kezelés időtartama általában 10-40 percet vesz igénybe a kezelendő területtől függően. Hatása általában átlagosan 6-8 hónapig tart, azonban ez páciensenként számos tényezőtől függ, lehet rövidebb, vagy esetenként jóval hosszabb is.

További kérdése van? Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre!

Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530. Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában !