Szem alatti karikák eltüntetése

Szem alatti karikák eltüntetése

A karikás, táskás szem nem csak a korral járó gyakori probléma, már egészen fiatal korban is előfordulhat. A karikák esetében az otthon használatos speciális szemkörnyék ápoló készítmények gyakran hatástalanok, és folyamatosan fáradt kinézetet kölcsönöz az arcnak, ettől a valós korunknál idősebbnek is tűnhetünk. Habár optikailag sminkeléssel, korrektorral jól elfedhetők, a hialuronsavas feltöltéssel akár egy évre is megszabadulhatunk a zavaró esztétikai problémától.

Szem alatti karikák eltüntetése orvos esztétikai kezeléssel

A szem alatti karikák kialakulásának okai

Gyakori vélekedés, hogy a sötét karikák legfőbb oka a kevés alvás, a krónikus fáradtság, és a túlzott stressz. Ennek ellenére sokan tapasztalják, hogy bármennyire is eleget alszanak, a szem körüli árkok csak nem szűnnek meg, és nem tűnnek el. A szem alatti karikák kialakulásának hátterében számos tényező állhat. Az oka a beesettség, a szem alatti szövetek átmeneti vagy tartós térfogatcsökkenése illetve a könnyárok túlzott láthatósága és ezek együttes megjelenése is okozhatja. A genetikai tényezők mellett életmódbeli tényezők is eredményezhetik például a kevés alvás vagy a dohányzás. A különböző allergiák is befolyásolhatják az alsó szemhéj gyenge keringését, és tágultabb vénákat eredményezhetnek, amelyek nagyobbak és sötétebbek lesznek. Amennyiben a probléma tartósan jelen van, akkor a testi-lelki harmónia érdekében érdemes a legalkalmasabb módszert kiválasztani.

Szem alatti táskák, karikák ugyanazt jelentik?

Klinikai tesztek alapján megállapították, hogy a tesztben részt vett személyek esetében a karikás szem nem jár együtt szem alatti táskával. Két különböző problémát jelentenek, és más-más kezelést igényelnek. Míg a karikák esetében a szövetek térfogathiánya, a szem alatti táskák esetében a probléma oka a bőr és zsírfelesleg, a kettő egymással nem azonos. Míg a szem alatti karikák eltüntetése eredményesen végezhető műtét nélküli beavatkozással (például hialuronsavas kezeléssel), addig a szem alatti táskák eltüntetése a plasztikai sebészet módszereivel történik.

Szem alatti karikák fiatal korban

A fiatalkori karikákat okozhatja az arc felépítése, így lapos arccsontozat esetében már gyermekkorban is kevés a szem alatti volumen. A vizenyő hajlam is fokozhatja, ebben az esetben a karikák oka az árnyékképződés.

Szem alatti sötét karikák, foltok okai

A szem alatti sötét karikák kialakulását több tényező is kiválthatja. Oka például a vas és melanin lerakódás miatti hiperpigmentáció. A fiatal korban is látható barnás-szürkés elszíneződés a felszínes hám rétegében lerakódott anyagoktól származik. Ez adódhat anyagcsere okok miatt, vagy genetikai okok miatt is.

Szem alatti karikák kialakulása idősebb korban

A kor előrehaladtával az arc volumenvesztése miatt előbb utóbb mindeninél megjelenhet a szem alatti karika, még az erős járomívvel, domború arccsonttal rendelkező páciensek esetében is. A bőr elvékonyodik és apró, majd egyre mélyülő rácok jelennek meg a szem alatt, amelyeket főként a mimikai izmok mozgása okoz.

A szem alatti karikák eltüntetése a hétköznapokban

A szem alatti makacs karikák eltüntetésének legegyszerűbb módja a profi sminkelés, a különböző állagú korrektorokkal szinte észrevétlenné lehet tenni a tartós fáradság nyomait. Fontos a megfelelő állagú, és színárnyalatú korrektor kiválasztása. A szín és fényhatásokkal, és megfelelő technikával ultrafinom, az arc árnyalatával egybeolvadó smink készíthető el.

Szem alatti karikák eltüntetése műtét nélkül illetve műtétileg

Manapság számos szépészeti eljárás közül választhatnak azok, akik a megjelenésükkel elégedetlenek, a modern szépségipar hatásos, hosszantartó megoldásokat kínál az arcbőr feszesítésére, a ráncok eltüntetésére, feltöltésére egyaránt. Azok, akik tartósan szeretnének megszabadulni a zavaró esztétikai problémáktól (például a szem alatti karikáktól), többféle megoldás közül választhatnak.

A hialuronsavas ráncfeltöltés elsősorban azoknak a pácienseknek javasolható, akik gyorsan, ugyanakkor műtéti beavatkozás nélkül szeretnék eltüntetni a karikákat. A kezelés pácienstől függően 1-1,5 évig nyújt tartós eredményt.

Másik eredményes módszer a sajátzsír visszatöltés, amely már plasztikai sebészeti eljárásnak számít.

Szem alatti karikák feltöltése, kezelése speciális hialuronsavval

A hialuronsav az emberi szervezetben természetesen előforduló anyag, amely nagy vízmegkötő képessége révén sikeresen alkalmazható az arc volumenhiányainak kezelésében, illetve a redők, ráncok feltöltésében. Népszerű a hyaluronsavas ajaktöltés, amelynek során dúsabb, szabályosabb, vagy hidratáltabb ajkakat varázsolhatunk pár pillanat alatt. Sikeresen alkalmazható a szem alatti karikák, illetve a mély könnycsatorna árok kezelésében is.

Mielőtt bárki a beavatkozásra szánná el magát, célszerű orvos esztétikai konzultációt igénybe venni, ahol egyrészt az orvos tájékoztat a reális lehetőségekről, másrészt a beavatkozással járó kockázatokról.

Mely esetekben nem javasolt a hiarulonsavas feltöltés?

Vannak olyan esetek, amikor nem javasolt feltöltést végezni, például nagyon vékony vagy petyhüdt bőr esetében, de akkor sem, ha a szem alatt nagyon mély árkok találhatók. Jó tudni, hogy a hiperpigmentáció miatti sötét karikák kezelésére a feltöltés nem igazán hatásos, mivel a hialuronsav a pigmentációra nincs hatással, ezek enyhítésére a smink mellett különböző kozmetikai készítmények alkalmasak. A hialuronsavas feltöltést csak szakképzett orvos végezheti, aki a konzultáció során végzett vizsgálatokat alapján dönt a beavatkozásról, az esetleges kizáró tényezők figyelembe vételével. A kezelés tartóssága és eredményessége több tényező függvénye, így életmód, különböző betegségek is befolyásolják a hatásfokát.

További kérdése van? Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk, vagy kezelés kombinációnk segíthet leginkább Önnek a problémája megoldásában!

Milyen típusú feltöltőanyagot használunk?

A szem alatti karikák feltöltéséhez mindig felszívódó töltőanyagokat használnak. Rendelőinkben a Teosyal termékcsaládba tartozó Redensity II-vel dolgozunk – amelyet kifejezetten a karikás szemek megfiatalítására fejlesztettek ki. Valamint a Fillmed Fine Lines töltőanyaggal, amely a különböző ráncok és volumenhiányok kezelésére is alkalmas. A készítmények biztonságosak, ugyanakkor hosszantartó hatással rendelkeznek, így már egyetlen kezeléssel üde fiatalos tekintet érhető el. A tapasztalatok szerint a páciensek több mint 70 százaléka még a beavatkozást követő egy év elteltével is elégedett volt az eredménnyel.

Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.