nyaki ráncok

Nyaki ráncok eltüntetése

A fiatalos külsőhöz az arc fiatalítása mellett elengedhetetlen a nyak és a dekoltázs bőrének kezelése, és sokak számára a nyak öregedése vagy a nyaki ráncok jóval zavaróbb, mint az arcon megjelenő különböző ráncok. A legjobb mód a megelőzés, azonban ha már kialakultak a ráncok, akkor hála a modern orvos esztétikai eljárásoknak a probléma könnyen és hosszútávon orvosolható.

Az öregedés jeleivel, arcon megjelenő ráncokkal sokan küzdenek, ugyanakkor a nyak is igen problémás terület. Az életkor előrehaladtával a nyak bőre az egyik olyan terület, amelyen megjelennek az első ráncok, és a megereszkedés jól látható jelei, hiszen a nyak állandóan mozgásban van. A vékony és törékeny bőr gyorsan öregszik, és a kéz, valamint a szem környéke mellett ez árulkodik leginkább a korunkról.

A nyaki ráncok okai

A nyak öregedéséhez számos tényező járul hozzá, mivel ezen a területen a bőrünk érzékeny és kevesebb kollagént tartalmaz, mint a test más egyéb része, így jóval nagyobb az esély az idő előtti ráncosodásra és megereszkedésre. Ahogy a kollagén természetes módon idővel lebomlik, úgy veszti el a bőr a rugalmasságát, a gravitáció miatt lógni kezd, és egyre ráncosabbá válik.

Genetikai tényezők

A genetikai felépítésünk az életkorunkat nagymértékben meghatározza, és ha családban jellemzően előfordul, akkor nagy valószínűséggel hajlamosak vagyunk az ilyen hasonló jellegű problémára.

Ismételt mozdulatok

A nap folyamán öntudatlanul is ugyanazokat a fej és nyakmozdulatokat végezzük, ezekre az ismétlődő mozdulatokra, ahol a nyak lehajlik, a bőr mély vonalakat kezd kialakítani.

Napsugárzás hatása

Hasonlóan az archoz, a nyak körüli finom bőr is folyamatosan ki van téve a nap károsító hatásának, bőrszerű bőrt, májfoltokat és ráncokat eredményezve.

Hogyan csökkenthetők a nyaki ráncok?

Sajnos a nyak, és a dekoltázs területét gyakran elhanyagoljuk, és ezen a kritikus területen kevesen fordítanak figyelmet a megfelelő fényvédelemre. Fontos a folyamatos hidratálás is, amelynek hatására a bőr teltebb lesz, és a ráncok kevésbé lesznek láthatóak. Ugyanakkor klinikai tanulmányok igazolják, hogy a dohányzás elhagyásával a bőr képes a regenerálódásra.

Ügyeljünk a testtartásra!

A rossz testtartás – például telefonozás közben – fokozhatja a nyaki ráncok kialakulását, valamint nyaki deformitások (SMS-nyak, tech neck jelenség) kialakulását. A rossz fejtartás eredménye a bőr megereszkedése, és a testsúlytól függetlenül toka alakulhat ki.

Nyaki ráncok eltüntetése orvos esztétikai kezeléssel

Szerencsére számos olyan kíméletes eljárás van, amellyel feszesíthető, és kisimítható a bőr, helyre állítható a gyönyörű nyak és a fiatalos megjelenés. A hialuronsavas feltöltés, és a bioszálas arclifting az esztétikai gyógyászat körébe tartozó beavatkozások, amelyeket csak megfelelő képzettséggel rendelkező orvos végezhet.

További kérdése van? Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk, segíthet leginkább Önnek a problémája megoldásában!

A nyaki ráncok és a dekoltázs a sokak által is jól ismert hialuronsavas feltöltéssel is eredményesen kezelhető, a felületes ráncokba injektált hialuronsavas feltöltőanyagok hatására a vékony megtört bőr kisimul és visszanyeri fiatalosságát.

A felszívódó szálakkal végzett bioszálas arclifting manapság az egyik legnépszerűbb fiatalító kezelés, használata a különböző orvosi területeken már legalább harminc éves múltra tekint vissza. Előnye, hogy igen gyors beavatkozás, az arc lógásnak indult részeit műtét nélkül húzza vissza a helyére. Emellett rendkívül tartós, és természetes hatású eredmények érhetők el a kezelés által. A különböző méretű és kialakítású felszívódó szálakat a bőrszövet különböző mélységébe helyezve a szálak azonnal megemelik a bőrt, kisimítják a bőr felszínét.

APTOS szálakkal: az arc és a test egyéb területei mellett a nyaki régió is eredményesen kezelhető, a felszívó steril szálak a bőrt feszesebbé, tömörebbé és simábbá varázsolják. Az APTOS bioszálas arckontúrozással kitolható az arcplasztikai beavatkozásnak az ideje is.

Thread lifting eljárással: a nyak és a dekoltázs bőre vékonyszálas kontúrkezeléssel is fiatalítható, a bőr alá juttatott felszívódó szálak serkentik a kollagén termelődését és megemelik a bőrt.

Mindkét eljárást helyi érzéstelenítésben végzik, így fájdalommentes, csak minimális kellemetlenséggel járhat. Nincs gyógyulási idő, ritkán a kezelt felületen előfordulhat véraláfutás, duzzanat, vagy pirosság. A páciensek gyakorlatilag azonnal visszatérhetnek a megszokott életvitelükhöz, habár pár dolgot érdemes betartani:

  • A kezelést követően várjunk pár órát a sminkeléssel.
  • Legalább egy hétig ajánlott minden sporttevékenységet kerülni.
  • Fogorvosi kezeléseket is célszerű legalább két héttel későbbre beiktatni.

Az ebédidős beavatkozások egyre népszerűbbek a páciensek körében, azonban bármelyik módszert is választjuk, tudni kell, hogy a hatásuk csak bizonyos ideig tart, így a kívánt ránctalan állapot fenntartásához ismételt kezelésekre van szükség.

Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.