nyaki ráncok

Nyaki ráncok eltüntetése

A fiatalos külsőhöz az arc fiatalítása mellett elengedhetetlen a nyak és a dekoltázs bőrének kezelése, és sokak számára a nyak öregedése vagy a nyaki ráncok jóval zavaróbb, mint az arcon megjelenő különböző ráncok. A legjobb mód a megelőzés, azonban ha már kialakultak a ráncok, akkor hála a modern orvos esztétikai eljárásoknak a probléma könnyen és hosszútávon orvosolható.

Az öregedés jeleivel, arcon megjelenő ráncokkal sokan küzdenek, ugyanakkor a nyak is igen problémás terület. Az életkor előrehaladtával a nyak bőre az egyik olyan terület, amelyen megjelennek az első ráncok, és a megereszkedés jól látható jelei, hiszen a nyak állandóan mozgásban van. A vékony és törékeny bőr gyorsan öregszik, és a kéz, valamint a szem környéke mellett ez árulkodik leginkább a korunkról.

A nyaki ráncok okai

A nyak öregedéséhez számos tényező járul hozzá, mivel ezen a területen a bőrünk érzékeny és kevesebb kollagént tartalmaz, mint a test más egyéb része, így jóval nagyobb az esély az idő előtti ráncosodásra és megereszkedésre. Ahogy a kollagén természetes módon idővel lebomlik, úgy veszti el a bőr a rugalmasságát, a gravitáció miatt lógni kezd, és egyre ráncosabbá válik.

Genetikai tényezők

A genetikai felépítésünk az életkorunkat nagymértékben meghatározza, és ha családban jellemzően előfordul, akkor nagy valószínűséggel hajlamosak vagyunk az ilyen hasonló jellegű problémára.

Ismételt mozdulatok

A nap folyamán öntudatlanul is ugyanazokat a fej és nyakmozdulatokat végezzük, ezekre az ismétlődő mozdulatokra, ahol a nyak lehajlik, a bőr mély vonalakat kezd kialakítani.

Napsugárzás hatása

Hasonlóan az archoz, a nyak körüli finom bőr is folyamatosan ki van téve a nap károsító hatásának, bőrszerű bőrt, májfoltokat és ráncokat eredményezve.

Hogyan csökkenthetők a nyaki ráncok?

Sajnos a nyak, és a dekoltázs területét gyakran elhanyagoljuk, és ezen a kritikus területen kevesen fordítanak figyelmet a megfelelő fényvédelemre. Fontos a folyamatos hidratálás is, amelynek hatására a bőr teltebb lesz, és a ráncok kevésbé lesznek láthatóak. Ugyanakkor klinikai tanulmányok igazolják, hogy a dohányzás elhagyásával a bőr képes a regenerálódásra.

Ügyeljünk a testtartásra!

A rossz testtartás – például telefonozás közben – fokozhatja a nyaki ráncok kialakulását, valamint nyaki deformitások (SMS-nyak, tech neck jelenség) kialakulását. A rossz fejtartás eredménye a bőr megereszkedése, és a testsúlytól függetlenül toka alakulhat ki.

Nyaki ráncok eltüntetése orvos esztétikai kezeléssel

Szerencsére számos olyan kíméletes eljárás van, amellyel feszesíthető, és kisimítható a bőr, helyre állítható a gyönyörű nyak és a fiatalos megjelenés. A hialuronsavas feltöltés, és a bioszálas arclifting az esztétikai gyógyászat körébe tartozó beavatkozások, amelyeket csak megfelelő képzettséggel rendelkező orvos végezhet.

További kérdése van? Kérje díjmentes konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk, segíthet leginkább Önnek a problémája megoldásában!

A nyaki ráncok és a dekoltázs a sokak által is jól ismert hialuronsavas feltöltéssel is eredményesen kezelhető, a felületes ráncokba injektált hialuronsavas feltöltőanyagok hatására a vékony megtört bőr kisimul és visszanyeri fiatalosságát.

A felszívódó szálakkal végzett bioszálas arclifting manapság az egyik legnépszerűbb fiatalító kezelés, használata a különböző orvosi területeken már legalább harminc éves múltra tekint vissza. Előnye, hogy igen gyors beavatkozás, az arc lógásnak indult részeit műtét nélkül húzza vissza a helyére. Emellett rendkívül tartós, és természetes hatású eredmények érhetők el a kezelés által. A különböző méretű és kialakítású felszívódó szálakat a bőrszövet különböző mélységébe helyezve a szálak azonnal megemelik a bőrt, kisimítják a bőr felszínét.

APTOS szálakkal: az arc és a test egyéb területei mellett a nyaki régió is eredményesen kezelhető, a felszívó steril szálak a bőrt feszesebbé, tömörebbé és simábbá varázsolják. Az APTOS bioszálas arckontúrozással kitolható az arcplasztikai beavatkozásnak az ideje is.

Thread lifting eljárással: a nyak és a dekoltázs bőre vékonyszálas kontúrkezeléssel is fiatalítható, a bőr alá juttatott felszívódó szálak serkentik a kollagén termelődését és megemelik a bőrt.

Mindkét eljárást helyi érzéstelenítésben végzik, így fájdalommentes, csak minimális kellemetlenséggel járhat. Nincs gyógyulási idő, ritkán a kezelt felületen előfordulhat véraláfutás, duzzanat, vagy pirosság. A páciensek gyakorlatilag azonnal visszatérhetnek a megszokott életvitelükhöz, habár pár dolgot érdemes betartani:

  • A kezelést követően várjunk pár órát a sminkeléssel.
  • Legalább egy hétig ajánlott minden sporttevékenységet kerülni.
  • Fogorvosi kezeléseket is célszerű legalább két héttel későbbre beiktatni.

Az ebédidős beavatkozások egyre népszerűbbek a páciensek körében, azonban bármelyik módszert is választjuk, tudni kell, hogy a hatásuk csak bizonyos ideig tart, így a kívánt ránctalan állapot fenntartásához ismételt kezelésekre van szükség.

Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.