Botox kezelés

Botox kezelés

A botox kezelés az egyik legbiztonságosabb arcfiatalító eljárás. Kiválóan alkalmazható 35-45 éves korban az arcon lévő ráncok, például szem környéki szarkalábak, vagy a homlokráncok esetében. Fő előnye, hogy a páciens már a beavatkozás után is munkaképes, visszatérhet a korábbi életviteléhez. A hatóanyaga több hónapig képes kifejteni a hatását, amelynek mértéke és ideje az alkalmazott mennyiségtől, és a beadás helyétől is függ.

A botox toxin kezelés rövid története

2000 óta először Amerikában, majd Európában is széles körben elterjedt az esztétikai gyógyászatban a botox toxin kezelés a mimikai ráncok kezelésére. (Az orvosi gyakorlatban különböző betegségek, állapotok kezelésre is széles körben használják főleg az ideggyógyászat és szemészet területén).

Mit jelent a botox kezelés?

A botox kezelés egy összefoglaló elnevezés, minden olyan terápiát magába foglal, amely során a hatóanyag a botulinum toxin megfelelő higítású oldatát használják.

Mi az a botulinum toxin?

A botulinum toxin egy gyógyszer, mely a megfelelő mimikai izomba juttatva, csökkenti annak összehúzódási képességét.

Az izom összehúzódási képességének csökkenése által a mimikai izom feletti bőrterület, ill. az ott megjelenő finom ráncok kisimulnak. Fontos azonban tudni, hogy a hatása nem végleges, a hosszútávú eredményekért – bizonyos időnként meg kell ismételni.

A botox kezelés előnyei

A botox kezelés egyre népszerűbb mind a hölgy mind a férfi páciensek körében.

 • Előnye, hogy a kezelés után a páciens azonnal visszatérhet a megszokott életébe, nem okoz kiesést a munkahelyen, mivel nincsen látható utóhatása.
 • Mellékhatása is csak igen ritkán tapasztalható, az esetleges tünetek igen enyhék, gyorsan megszűnnek.
 • A botox kezelés jól kombinálható más orvos esztétikai kezelésekkel, így például a mélyebb ráncok esetén a hialuronsavas rácfeltöltéssel együtt harmonikusabb eredmények érhetők el.
 • Hatására fiatalosabb lesz az arc, és eltűnnek az olyan külső benyomások is, mint a mérges, vagy a szomorú tekintet, amelyek mind velejárói az arc öregedésének.
 • A botox kezelés az év bármely szakában végezhető – ellentétben például az orvosi mélyhámlasztással, amelyre az erős napfény miatt az őszi és a téli időszak alkalmas.

botox kezelés menete

Hol alkalmazható a botox?

A botox kezelés fő területei

A botox kezelés főbb területei: az orrnyereg, a szem körüli ráncok és a homlokráncok.

A kezelt izmok 3-4 hónapig nem húzódnak össze, blokkolódnak és hatékonyan alkalmazható homlokráncok, szem széli ráncok (szarkalábak), és szemöldök közötti “mérges” ráncok (Glabella) esetében. A kezelt területen kisimul a bőr, a ráncok elhalványulnak, amelynek eredményeként az arc megfiatalodik a biológiai életkorához képest.

A kezelés egyéb területei

Az orvos esztétika napjainkban nem csak az öregedés elleni küzdelemre nyújt megoldást. A botox kezelés a ráncok kisimítása mellett hatékony olyan esztétikailag zavaró problémák esetében, mint a lehajló szájvégek, vagy a felső fogíny kivillanásának korrekciójára. A botox kezelés az arc területén kívül széleskörűen alkalmazható, például izzadás elleni hónalj-, tenyér- és talp, fejbőr kezelésre is.

Kinek és milyen területeken ajánlható a botox kezelés?

Nemtől függetlenül 18-65 éves kor között bárkinek, aki az arc fiatalosságát szeretné visszakapni. Fiatalabbaknak (30 év körüliek) számára megelőző jelleggel a mély ráncok kialakulása ellen. Illetve akiknél már kialakultak a zavaró ráncok – a szemöldök közötti függőleges ráncok, vagy homlokrácok, és szarkalábak. Azok számára, akik a mérges, vagy szomorú tekintettől szeretnének tartósan megszabadulni.

Milyen gyakran lehet a kezelést megismételni?

A kezelést évente 2-3x lehet ismételni, általánosságban 4 hónap után kerül rá sor a fiatalos külső megtartása érdekében.

botox

Ki végezheti a botox kezelést?

Az orvos esztétikai kezeléseket, így a botox kezelést is csak képzett orvos végezheti, ezért a botulinum toxin szakszerű, és pontos adagolásával teljesen biztonságos eljárásnak tekinthető. Maga a gyógyszer magától bomlik le – mindenféle káros mellékhatás nélkül.

További kérdése van? Időpontot szeretne foglalni? Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámon: 06-70-245-1881

A botox kezelés menete

Előzetes konzultáció

 A beavatkozást egy állapotfelméréssel egybekötött orvos esztétikai konzultáció előzi meg.

A konzultáció során történik egyrészt a bőr állapotának felmérése. Ezt követően kerül sor a megfelelő orvos esztétikai beavatkozás megbeszélésére, és megtervezésére az Ön igényei, és elvárásai alapján. Másrészt megtudhatja, hogy milyen eredményeket várhat a kezeléstől.

Kérje díjmentes konzultációnkat itt, és tudja meg, hogy, mely kezelés segíthet leginkább Önnek a problémája megoldásában!

Hogyan történik pontosan a kezelés?

A botox kezelés – ha képesítéssel rendelkező szakember végzi – egy teljesen veszélytelen eljárás, általában a homlokon és a szem környékén alkalmazzuk. A hatóanyagot injekció formájában juttatjuk be előre megtervezett pontokon a bőr alá, a kezelt területek izmaiba, ahol a kisimítandó ráncok találhatók. A kezelés kb. 20 percet vesz igénybe, egy igen gyors és fájdalommentes eljárás.

Teendők a kezelés előtt és után

Botox kezelés előtt

A kezelést megelőzően különösebb előkészületekre nincs szükség. Amennyiben sminket visel, azt a kezelés előtt a rendelőben távolítjuk el.

Nem végezhető el a kezelés, ha:

 • a kezelt területen bármilyen bőrfertőzés áll fenn, különös tekintettel a herpeszvírus fertőzésre
 • terhesség, szoptatás ideje alatt
 • bizonyos izomgyengeséggel járó kórképek (myasthenia gravis, Lambert- Eaton szindróma)
 • a készítmény összetevőire való allergia esetén

Az érintett terület fertőtlenítése után a botoxot egy nagyon vékony injekciós tűvel juttatjuk be, még érzéstelenítésre sincs szükség. Habár az eljárás lényegében fájdalommentes, a kezelés során apróbb kellemetlenségek esetleg érezhetőek.

botox kezelés ára

Botox kezelés után

A kezelést követően az alábbiakat tartsa be!

4 órán keresztül nem lehet:

 • előrehajolni
 • lefeküdni
 • a kezelt területet masszírozni, vagy egyéb módon arra nyomást gyakorolni

4 napon át nem lehet:

 • megerőltető fizikai aktivitást végezni
 • uszodába, szaunába menni
 • kozmetikushoz menni
 • a kezelt területet masszírozni

A kezelést követő néhány órában érdemes a kezelt területen a mimikai izmokat mozgatni.

Lehetséges mellékhatások

Mint minden kezelésnek, így a botoxnak is lehetnek mellékhatásai, amelyek általában hamar megszűnnek. Igen ritkán tapasztalható:

 • aszimmetria kialakulása a kezelt területen-ez általában 2 hét múlva korrigálható
 • szemhéjcsüngés
 • fejfájás (néhány óra alatt szűnik)

Mikor látható a botox kezelés hatása?

Hatásának kialakulásához általában  3-4 napra van szükség a kezelést követően, a végleges eredmény pedig kb. 2 hét múlva várható. A botox hatása legtökéletesebben egy hónapig érvényesül, ezt követően fokozatosan csökken, de egyéni adottságoktól függően akár 6-9 hónapon át megmarad. A hatóidő függ például a hatóanyag mennyiségétől, a higítás módjától, az alkalmazási területtől.

Meddig tart a kezelés hatása?

Az első kezelés eredményeként, általában 3-4 hónap időtartamra az apróbb ráncok, például a szem környéki szarkalábak kisimulnak, míg a homlok, vagy a szemöldök közötti ráncok esetében hosszabban, nagyjából 4-6 hónapig is tarthat a ránctalanító hatás. Ezt követően ismétlésre van szükség. Viszont az ismételt kezelések hatásai már hosszabb ideig is érvényesülnek. A kezelést leghamarabb 4 hónap múlva érdemes ismételni.

Kiknek ajánlható a botox kezelés?

A botox kizárólag 18 éves kor felett, de még fiataloknál alkalmazható eredményesen, és elsősorban a 35-45 év közötti korosztály számára ajánlható. Ennek az oka, hogy a botulinum toxin csak kezdődő mimikai ráncoknál, valamint szem körüli szarkalábak esetében hatásos.

Akiknél már az életkorukból adódóan erőteljesebbé vált a ráncosodás folyamata, vagy ha már megereszkedett arc, akkor náluk a botox kezelés önmagában nem tud harmonikus és tökéletes eredményt hozni- egyéb kezelések is szükségesek.

Miért előnyös a botox a férfiak számára is?

A férfiak esetében kifejezetten előnyös a botox kezelés, mivel a ránctalanítás mellett egyéb egészségügyi problémákra is alkalmazható: a túlzott izzadás (például a hónalj, a kéz és talpizzadás) mellett, kedvező hatású nyaki görcsök ellen. Maga a kezelés kb. 20 percet vesz igénybe, a pozitív hatás pedig nagyjából fél évig megmarad.

botox a férfiak számára

Tévhitek, és indokolatlan félelmek a botox kezeléssel kapcsolatban

A botox kezelés hatásosságát világszerte, több millió eredményes kezelés támasztja alá. Az érdeklődő páciensekben azonban számos indokolatlan félelem, és tévhit merül fel. Mindezek tisztázására összegyűjtöttük a válaszokat a leggyakoribb tévhitekre a botox kezeléssel kapcsolatosan.

A kezelés során rendkívül csekély a használt gyógyszermennyiség, és csak a beadás helyén fejti ki célzottan a hatását.

A mellékhatások csak igen ritkán alakulnak ki, és ezek is csak átmenetiek.

A botox kezelésnek az a célja, hogy megőrizze az arc természetes harmóniáját. Sokak félelme, hogy az arcuk mimikaszegény lesz. A mai injekciós technikák által elkerülhető a kifejezéstelen, úgynevezett “lárvaarc” kialakulása.

A botox hatása átmeneti, és nem károsítja az idegvégződéseket. A hatásának elmúltával pedig az eredeti állapot áll vissza, úgy, hogy a ráncok sem lesznek mélyebbek.

Botox kezelés ára

Botulinum toxin kezelés

1 régió (glabella, vagy homlok, vagy szemkörnyék )

35 000 Ft

2 régió

60 000 – 70 000 Ft

3 régió

85 000 – 95 000 Ft

Száj körüli régió

20 000 Ft

Izzadásgátlás botulinum toxinnal

Hónalj

110 000 Ft

Tenyér

100 000 Ft

Talp

110 000 Ft

Nefertiti vonal kezelés

 35 000 Ft

Nyaki régió kezelése

 40 000 Ft

További kérdése van? Időpontot szeretne foglalni?
Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen minket bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530