Hialuronsavas ráncfeltöltés

Hialuronsavas kezelések

Az idő vasfoga bőrünket sem kíméli. A kor előre haladtával bőrünk veszít hidratáltságából, így megjelennek az első apró felszíni ráncok. A bőrben lévő kollagén- és elasztin rostok csökkenésével veszít rugalmasságából és tömörségéből, így bőrünk petyhüdtté válik, a napfény és egyéb káros sugárzások hatására színe veszít ragyogásából.

A folyamatok lassítása érdekében rendelkezésre állnak különböző hialuronsavas kezelések, amelyeket az orvos esztétikában több mint 10 éve alkalmazunk nagy sikerrel.   A hialuronsav egy az emberi szervezetben nagy mennyiségben előforduló természetes molekula, melynek az egyik fő jellemzője, hogy nagyon nagy a vízmegkötő képessége. (Saját molekulasúlyának több szárszorosát képes megkötni).  
Mivel jelentős része a bőrben található, (emellett fontos összetevője a kötőszöveteknek és az idegszövetnek is) így fontos szerepe van a bőr hidratáltságának fenntartásában. Több fronton vív harcot a bőr öregedési folyamatokban, részben az említett vízmegkötő képessége révén, részben aktiválja azokat a sejteket, melyek a kollagén és elasztin rostokat termelik, valamint felveszi a harcot az úgynevezett szabad gyökök ellen, melyek a bőr károsodási folyamatainak egyik fő szereplői.

A hialuronsav önmagában hamar, 2-3 napon belül lebomlik az emberi szervezetben, ezzel párhuzamosan újabb molekulák termelődnek. A kor előre haladtával a termelődés és bontási folyamatok egyensúlya felborul és és a lebomlás irányába tolódik el.

hialuronsav

Hogyan tudjuk késleltetni ezeket a folyamatokat?

Az egyik lehetőség az úgynevezett biostimulációs, vagy biorevitalizációs kezelések, melyek során nem kötött hialuronsavat juttatunk a bőr középső rétegébe, mely fokozza a bőr hidratáltságát, valamint a rugalmasságát is, a kollagénrostok termelődésének növelésén keresztül. Ezek a készítmények általában egyéb összetevőik révén (vitaminok, ásványi anyagok, antoxidánsok) tovább javítják a bőr állagát.

A keresztkötött hialuronsavak viszont ellenállóbbak a lebontásért felelős enzimeknek, így tartósan a bőrben maradnak. Az ilyen típusú anyagok alkalmasak a kisebb-nagyobb ráncok, barázdák, mélyedések töltésére, volumenhiányok pótlására.

A legtartósabb és legtermészetesebb eredményt a kétféle kezelés kombinálásával lehet elérni, hiszen a ráncfeltöltés mellett a bőr állapotának általános javítása is elkerülhetetlen.

A megfelelő molekulasúlyú és koncentrációjú hialuronsavak a kozmetikai készítmények összetevőiként is hatékonyak lehetnek, akár arckrémben, szérumban, vagy arcmaszkban találhatók.

Rendszeres használatukkal hatékonyan növelhetjük az orvos esztétikai kezelések eredményét.

Kérje díjmentes konzultációnkat az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530 és tudja meg, mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!