pigmentfoltok kezelése eltüntetése

Pigmentfoltok kezelése és eltávolítása

Az IPL kezelés az egyik legmodernebb kezeléstípus, amellyel különböző bőrproblémák kezelhetők és megfiatalítható a bőr. Az eljárás gyors és fájdalommentes, a pigmentfoltok, és bőrhibák elhalványulnak és a páciens rögtön visszatérhet a megszokott életviteléhez. A tartós eredményekhez több kezelés szükséges, és nagyon fontos gondoskodni a megfelelő fényvédelemről, magas faktorszámú fényvédőkrém rendszeres használatával.

Mit jelent az IPL villanófényes kezelés?

Az IPL betűszó (Intense Pulsed Light) jelentése intenzív pulzáló fény, és a szépészeti kezelés során a polarizált fény energiáját használjuk fel. A különböző hullámhosszúságú fényenergia a bőr különböző rétegeibe hatolva a pigmentált sejtekben nyelődik el, és hőenergiává alakulva a nem kívánatos pigmenteket és a szőrtüszőket károsítja. A hőenergia által a bőr sejtjei stimulálhatók, ezáltal a zavaró elváltozások csökkenthetők. A bőr a haj és a szőr pigmentációját a melanin okozza, és a pulzáló fény a melaninban nyelődik el. A fényenergia a bőr középső rétegébe hatol be anélkül, hogy a bőr felső rétegét károsítaná. Sokféle IPL készülék létezik, amelyek különböző erősségű fényt bocsátanak ki, így eltérő problémák kíméletes kezelésére alkalmasak.

Hol alkalmazható az IPL kezelés?

Az IPL kezelésről sokaknak a szőrtelenítés jut eszébe, pedig többféle szépészeti és bőrprobléma kezelésére alkalmazható eredményesen, úgymint:

  • rosacea
  • sötét foltok, melasma
  • acne
  • értágulatok (teleangiektáziák)
  • napfény által károsodott bőr fiatalítására

Pigmentfoltok halványítása

A pigmentfoltok sokak számára jelentenek zavaró esztétikai problémát, egyrészt az életkoruknál idősebbnek tűnhetnek miattuk, másrészt foltoktól a bőr élettelennek és egyenetlennek tűnik. Ezek általában az arc, a nyak, és a dekoltázs területén, valamint a kézfejek bőrén alakulnak ki. A problémák közvetlen kiváltó oka a napsugárzás UV tartománya. A hátterében ugyanakkor szerepe lehet genetikai tényezőknek, hormonális változásoknak, bizonyos gyógyszereknek, vagy egyes belső szervi betegségeknek is. A pigment-foltosodásra hajlamos páciensek esetében a napfény védelemre fokozott figyelmet kell fordítani, és egész évben javasolt a magas (30-50 faktoros) fényvédőkrém használata. A kezelés során az intenzív pulzáló fény energiáját használjuk fel, a hullámhossz változtatásával a különféle a pigmentált bőrelváltozások, mint például szeplő, öregségi foltok, nap okozta bőrelszíneződés stb. kezelhetők, halványíthatók.

Mikor nem alkalmazható a beavatkozás?

  • a kezelt területen lévő bármilyen bőrfertőzés esetén (pl. herpeszvírus)
  • bizonyos betegségek esetén és gyógyszerek szedése mellett
  • terhesség, szoptatás ideje alatt
  • lázas, gyulladásos állapot esetében.

A villanófényes kezelés egyéb alkalmazása

A bőrproblémák kezelése mellett eredményesen alkalmazható tartós szőrtelenítésre, ugyanakkor látványos eredmények érhetők el az arc fiatalításában, a rádiófrekvenciával való együttes alkalmazással. A kezelés által a bőr fiatalosabbá, feszesebbé válik, és a ráncok kisimulnak.

Az előzetes konzultáció és bőrvizsgálat célja

A kezelést megelőzően konzultációra, és részletes bőrvizsgálatra van szükség, ahol a kezelőorvos áttekinti az esetleges kizáró betegségeket. A kezelés során alkalmazott megfelelő energia és impulzusszám meghatározására a bőrvizsgálat (a bőr állapota, és érzékenysége) alapján kerül sor.

További kérdése van? Már két rendelőnkben segítünk megoldást nyújtani a problémájára, figyelmet fordítva a bőrelváltozások hátterében húzódó belszervi eltérések felderítésére is. Válassza az Ön számára leginkább megfelelő helyszínt, és kérjen időpontot!

A kezelés menete

A villanófényes kezelés előtt eltávolítjuk az arckrémet és a sminket, és a kezelendő felületet fertőtlenítjük, majd bekenjük hűsítő géllel. A kezelés alatt a kezelőorvos és a páciens is védő szemüveget visel, a készülék kezelőfején lévő hűtőegység révén csak minimálisan érezhető kellemetlen érzés, esetleg enyhe csípő, szúró érzés és bizsergés előfordulhat. Az időtartama 10-30 percig tart a kezelt terület nagyságától függően. A végén a kezelt területet hűtjük, majd nyugtató hatású bőrtápláló krémmel bekenjük.

Lehetséges mellékhatások, kellemetlenségek

A kezelés után előfordulhat bőrpír, duzzanat, vagy apró pattanásszerű kiütések, bőrelszíneződés és gyulladás jelentkezhet, de ezek néhány nap alatt, 1 héten belül maguktól megszűnnek. Igen ritkán speciális kezelésre is szükség lehet, amelyet a kezelőorvos határoz meg. Bizonyos kezelések után – a szakorvos javaslata alapján – 2 napig kerülni kell a megerőltető sporttevékenységet is.

Mely területeken lehet a szépészeti kezelést végezni?

Az arc különböző területein előforduló aknés hegek, időskori barna foltok, rosacea, valamint seprűvénák és egyéb értágulatok kezelhetők. A ránctalanító kezelések az arc, a száj és a szem körüli terület, a nyak és a dekoltázs esetében végezhetők eredményesen.

Mikor látható az IPL kezelés hatása, milyen eredmények várhatók az első kezeléstől?

Általánosságban bőrhibák esetében a kívánt eredmények eléréséhez 1-2 kezelés javasolt. Az eredmény a kezelést követő 4-6 hét múlva látható. Már egyetlen kezelés is csökkentheti a bőrhibákat, javul a bőr állapota, és a foltok látványosan halványulnak. Az eredmény további kezelésekkel javítható, illetve az elért állapot is fenntartható. Ránctalanításra, a fiatalos bőr fenntartására kúraszerűen érdemes alkalmazni.

Az IPL kezelés ára

A kezelés ára az alkalmazás területe alapján különböző: 5 000 Ft-tól 50 000 Ft-ig (a kezelendő területtől illetve a nagyságától függően).

Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530. Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!