Botox kezelések

A botox kezelés 2002. óta van jelen az orvosi esztétikai kezelések között.

Válassza Ön is az egyik legbiztonságosabb terápiás lehetőséget az arcfiatalítás terén. Kérjen hozzánk időpontot.

A botox kezelések kialakulásának története

A botulinum toxint az orvosi gyakorlatban az 1970-es évek óta használják, először a blefarospazmus, majd a strabizmus és egyéb szemészeti, később bizonyos fokozott izomtónussal járó speciális neurológiai kórképekben alkalmazták. 2002 óta a korábbi tapasztalatokat felhasználva az esztétikai gyógyászatban is széles körben elterjedt, újabb és újabb lehetőségeket teremtve az arc fiatalítás területén. Az első tudományos publikáció 1992-ben született meg, az úgynevezett glabelláris ( orrnyereg ) izmok által okozott ráncok kezelésével kapcsolatban. Később a szemkörnyéki szarkalábakat és a homlokráncokat is sikeresen kezelték ezzel az un. minimál invazív technikával.

Az FDA (United Food and Drug Administraion) 2002-ben nyilvánította biztonságosnak és hatékonynak a botulinum toxint a mimikai ráncok kezelésében. Konszenzus jött létre az injekciós technikák tekintetében, hogy a kezeléssel minél természetesebb hatás legyen elérhető, elkerülve a kifejezéstelen, un. lárvaarc kialakulását.

2016-ban több mint 4,5 millió kezelést végeztek az Egyesült Államokban, és ez a szám azóta csak nőtt, így elmondhatjuk, hogy rendkívül népszerű és dinamikusan fejlődő terápiás lehetőségről van szó.

Hogyan működik a bőrfiatalítás?

Botox kezelés

A botulinum toxin hatására csökken a kezelt izom összehúzódási képessége, így a mimikai izom összehúzódása által okozott apró ráncok kisimulnak. Hatása mindig reverzibilis (visszafordítható), vagyis bizonyos idő múlva az izom visszanyeri eredeti tónusát.

Az, hogy hatása nem végleges, természetesen az orvos esztétikai kezelések és így a botox kezelés esetén is nagyon előnyös számunkra, hiszen a kívánt eredmény korrigálható, a kezelés befejezését követően a bőr öregedése függvényében a korábbi állapotok visszaállíthatók.

Ebből adódik azonban az is, hogy a kezelést bizonyos időközönként ismételni kell, amennyiben az eredményt hosszútávon szeretnénk fenntartani.

Előfordulhat, hogy a legelső alkalommal nem sikerül elérni a kívánt hatást. Mivel a toxin hatásának kialakulásához átlagosan 3-7 nap szükséges és maximális hatását kb. 2 hét múlva fejti ki, így a korrekciós kezelésre ezt követően kerülhet sor.

Kizáró okok

Botulinum toxinnal történő esztétikai kezelés nem végezhető izomgyengeséggel járó ideggyógyászati kórképekben, bizonyos gyógyszerek szedése esetén, terhesség idején, illetve a kezelendő bőrfelszín fertőzése esetén, különös tekintettel a herpesz vírus fertőzésre.

Mikor érdemes elkezdeni a botox kezelést?

Amikor még alig láthatók az érintett területen ráncok, vagyis a megelőzés a cél, vagy az apró ráncok főleg mimika közben jelennek meg, nem túl mélyek. Az arc nyugalmi állapotában is meglévő mély barázdák önmagában a botox kezeléssel nem szűntethetők meg, ebben az esetben kiegészítő kezelésre, pl. hialuronsavas ráncfeltöltésre lehet szükség.

Összességében

Elmondható, hogy a botox kezeléssel kapcsolatban immár több évtizedes tapasztalat áll rendelkezésre, több tízmillió kezelés történt ez alatt az idő alatt világszerte, egyre több területen alkalmazzuk az orvos esztétikában sikeresen, mind a páciensek, mind pedig az orvosok maximális elégedettségére.

A megfelelő technikai ismeretek birtokában rendkívül természetes, harmonikus eredmények születnek. Az egyik legbiztonságosabb terápiás lehetőség az arcfiatalítás terén.

Kérjen személyre szabott konzultációt

Úgy gondoljuk, hogy a legtökéletesebb eredmény elérése érdekében az egyénre szabott kezelések a legmegfelelőbbek. Kérjen személyre szabott konzultációt, hogy megtaláljuk Önnek a leghatékonyabb megoldást.