toka eltüntetése

Toka eltüntetése

A toka miatt sokan elégedetlenek az arcuk és a nyakuk formájával, mivel általa sokkal teltebbnek és idősebbnek tűnnek. Ma már számos esztétikai kezelés áll rendelkezésre, és a toka eltüntetése az egyik legnépszerűbb orvos esztétikai beavatkozás. Rövid idő alatt, műtét nélkül csökkenthető a toka mérete és javítható az arc áll alatti kontúrja. Így harmonikusabba varázsolható az arc, és megnyerőbbé tehető az egész megjelenés.

Mit jelent a toka?

A toka az áll alatti régióban felhalmozódó zsír, amelytől igen gyakran az arc karaktere előnytelenné változik. A felszínes zsírlerakódások kialakulásának számos oka lehet, a genetikai, alkati okok mellett erőteljes hízás/fogyás, illetve az életkorból fakadóan az öregedés miatt is kialakulhat nőknél, férfiaknál egyaránt. A kor előrehaladtával az egyre lazuló kötőszövet miatt egyre zavaróbb esztétikai problémává válik, és idősebbnek tűnhetünk a valós életkorunknál.

toka kezelés

Miért nehéz a tokától megszabadulni?

Hogy ki melyik testrészére hízik könnyebben, hogy kinél hol jelennek meg a zavaró zsírpárnák, azt az egyéni adottságok befolyásolják. Kinek a combján, a csípőjén, vagy a fenekén jelennek meg, míg mások hasra híznak, de sokaknál az áll alatt is kialakulhat a kellemetlen jelenség. A toka annak ellenére sem tűnik el, illetve a mérete sem csökken, ha a páciensek egészséges életmódra váltanak és kevesebbet étkeznek.

A toka eltüntetésére alkalmas eljárások

Az orvos esztétikai beavatkozásokkal ma már látványos és tartós eredmények érhetők el a bőrfeszesítés, az arcfiatalítás, területén, de az arc összképét jelentősen lerontó kis és közepes méretű helyi zsírlerakódások is eltüntethetők. Ezeket a kezeléseket csak megfelelő képzettséggel rendelkező orvos végezheti. A toka eltüntetésére számos technika alkalmas, rendelőnkben a következő módszerekkel végezzük:

  • Zsíroldó injekciós eljárással
  • FTC Bioszálas bőrfeszesítéssel
  • APTOS szálakkal
  • Mezoterápiával

toka eltüntetése műtét nélkül

FTC Bioszálas bőrfeszesítéssel

A felszívódó szálakkal végzett bioszálas bőrfeszesítés (Thread Lifting) rendkívül tartós, és természetes hatású eredményeket garantál. Így nem véletlenül az egyik legnépszerűbb fiatalító kezelés azon páciensek körében, akik már az idősödés, a kötőszövetek megereszkedésének jeleit tapasztalják magukon. Igen gyors és hatékony beavatkozás a toka eltüntetésére is, előnye, hogy a sima szálak hatása akár egy évig is tarthat. A különböző felszívódó szálak a bőrszövet megfelelő mélységébe helyezve serkentik a kollagén termelődését és azonnal megemelik a bőrt, és az arc lógásnak indult részeit műtét nélkül húzzák vissza a helyére.

Az apró tűszúrásokkal végzett eljárás helyi érzéstelenítésben zajlik, ezért szinte semmilyen fájdalommal nem jár, esetenként minimális kellemetlenség előfordulhat. Igen ritkán tapasztalható véraláfutás, duzzanat, vagy pirosság, esetleg húzó érzés, azonban két héten belül a panaszok megszűnnek. Az optimális eredmény elérése érdekében 2-3 hónap múlva kontrollra kerül sor, és szükség esetén újabb szálakat is behelyezünk.

APTOS szálakkal

Az APTOS szálakkal eredményesen kezelhető a nyaki régió, valamint az arc és a test egyéb területei is. A különleges szálbehúzásos technika (a toka eltüntetése mellett) bevett eljárás szemöldök lifting esetén és az arckontúr helyreállítására. Mivel a hatása rendkívül tartós, az árérték aránya miatt is népszerű a páciensek körében. Az „ebédidős beavatkozást” helyi érzéstelenítésben végezzük, így csak minimális kellemetlenséggel járhat, ugyanakkor az eredmény azonnal látható: a felszívó steril szálak hatására a bőr feszesebbé, tömörebbé válik. Nagy előnye az APTOS szálas kezelésnek, hogy nincs gyógyulási idő, és általában fenntartó kezelésre sincs szükség (pácienstől függően esetleg 1,5-2 év múlva).

Zsíroldó injekciós eljárásSagoni Melt kezelés

A zsíroldó injekciós eljárás lényege, hogy olyan, a szervezetben is természetesen előforduló enzimet tartalmaz, amely fokozatosan szabadul fel, lebontja a zsírsejtek falát, ezáltal az ott lévő zsírsejtek felszabadulnak. A zsírsavak pedig természetes úton kiürülnek a szervezetből.

Sagoni Melt kezelés

A Sagoni Melt kezelés kimondottan a toka csökkentésére engedélyezett injekciós tűvel végzett zsírbontó kezelés. Előnyös azok számára, akik műtéti beavatkozás nélkül szeretnék a toka méretét csökkenteni, illetve jó lehetőség az áll alatti kontúr injekcióval történő feszesítésére, javítására. A kezelés biztonságos, a hatékonysága klinikailag igazolt, a hatása pedig tartós, a zsírsejtek végleges felszívódását eredményezi. Ugyanakkor csak minimális kellemetlenséggel jár, és a kezelés után a páciens visszatérhet a megszokott életviteléhez anélkül, hogy kompressziós álkötést kellene viselnie.

Fontos előnye a zsírleszívással szemben, hogy a bőr ismét feszes lesz, és nem alakul ki zavaró bőrlógás sem. Az optimális eredmények eléréséhez (pácienstől függően) általában 3-4 alkalomból álló kezelés sorozatot ajánlunk, de már a második kezelést követően szemmel látható a toka csökkenése.

Mezoterápiás kezelés – Mezolízis

A mezoterápia igen kedvelt eljárás, hiszen a technikával számos bőrprobléma kezelhető eredményesen. A zsírszövetbe juttatott mezoterápiás hatóanyagokkal regenerálhatók az elasztin és kollagén rostok, és alkalmas az úgynevezett „pulykanyak” (a lógó áll alatti bőr) kezelésére. A nagyjából 20-30 perces kezelésen a hatóanyagot apró felületes tűszúrásokkal juttatunk be a megfelelő helyre. A keletkező apró mikro sérülések beindítják a bőr önregenerációját, a bőr feszesebb lesz és a pulykanyak mérete is csökken.

Az optimális eredmények eléréséhez általában egy 4-6 alkalomból álló kezelés sorozatot ajánlunk, és a látható eredmény – pácienstől függően – 2-3 alkalom után tapasztalható. Minimális kellemetlenségek előfordulhatnak, de a panaszok pár napon belül maguktól megszűnnek. A mezoterápiás kúra egy teljesen személyre szabott eljárás, a kezelést 2-4 hetente érdemes megismételni, majd a későbbiekben a fenntartó kezelésre a szakorvos által javasolt gyakoriságban kerülhet sor.

toka eltávolítása

Melyik kezelés legideálisabb a számomra? – Kinek milyen kezelés a leghatásosabb?

Laikusként nem könnyű eldönteni, hogy a rendelkezésre álló eljárások közül melyik számunkra a legjobb. Ma már számos hatékony kezelés áll rendelkezésre, hogy kinek melyiket érdemes választani az több tényezőtől is függ.

További kérdése van? Már két rendelőnkben állunk pácienseink rendelkezésére. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre!

A konzultáción az orvos segít kiválasztani a páciens számára legoptimálisabb eljárást annak érdekében, hogy az arcforma minél harmonikusabbá váljon. A javasolt kezelés függ a páciens életkorától, a bőrének állapotától, a probléma jellegétől, de a tartósság is lehet a kiválasztás szempontja.

Bár a felsorolt toka kezelések önmagukban is látványos eredményt hozhatnak, a legoptimálisabb és esztétikusabb hatás érdekében érdemes a kezelések kombinációját választani különösen akkor, ha az arcbőr már laza, megereszkedett és feszesítésre is szorul. Ugyanakkor gyakran nem elegendő az arc fiatalítása, az üde fiatalos külsőhöz elengedhetetlen a nyak és a dekoltázs bőrének a kezelése is. A szálbehúzásos kezelés mellé kifejezetten ajánlott például a botox kezelés és a hialuronsavas ráncfeltöltés és arcfeltöltés kúraszerű alkalmazása.

toka elváloítás

A toka kezelés ára

A toka kezelés ára függ az alkalmazott eljárástól, illetve a felhasznált anyag mennyiségétől.

  • FTC Bioszálas bőrfeszesítéssel: 50 – 100 000 Ft
  • APTOS szálakkal:120 000 Ft-tól
  • Zsírbontó kezeléssel: 40 000 Ft/alkalom

Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy forduljon hozzánk bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.