Injekciós zsírbontás toka

Injekciós zsírbontás

Az injekciós zsírbontás egy speciális orvos esztétikai kezelés, amelyet kifejezetten az áll alatti zsírlerakódás megszüntetésére, közismert nevén a toka csökkentésére alkalmaznak. Az ebédidős beavatkozás során apró tűszúrásokkal juttatják be a hatóanyagot, amelynek köszönhetően a toka mérete csökken. A kezelés hatása már az első alkalom után szemmel látható, általában 1-3 kezelés elvégzése javasolt. A mellékhatása minimális, és a kezelés segítségével a sebészeti beavatkozás is elkerülhető.

Mit jelent az injekciós zsírbontás?

Az injekciós zsírbontás egy klinikailag tesztelt, és hatóságilag engedélyezett kezeléstípus, amelyet az áll alatti régióban felhalmozódott zsírpárnák – a toka csökkentésére alkalmaznak. A toka nők és férfiak körében egyaránt előforduló esztétikai probléma. Az arc karakterét előnytelenné változtatja, általa nem csak teltebbnek, de idősebbnek is mutatja. Az injekciós zsírbontás lényege, hogy a problémás területen elősegíti a zsír bontását és felszívódását: a zsírsejtek falát megbontja, így az ott lévő zsírsejtek felszabadulnak. Az elhalt sejtek pedig természetes úton – a nyirokkeringés által távoznak a szervezetből. Rendelőnkben az injekciós zsírbontást a toka bontó kezelés keretében végezzük: Kabelline és Sagoni melt kezeléssel, amelyek a kis és közepes méretű helyi zsírlerakódások esetén (műtéti beavatkozás nélkül) hoznak látványos eredményt. A hatóanyag mindkét esetben a deoxikolsav, amely a testben is természetes előforduló molekula. Az injekciós zsírbontás előnye, hogy az enzim fokozatosan szabadul fel, javítja az arc kontúrját, és a zsírfelesleget tartósan csökkenti. A tartós eredmények érdekében bizonyos időközönként kúraszerű, fenntartó kezelés javasolt.

Milyen problémák esetén eredményes az injekciós zsírbontás?

Az injekciós zsírbontás a toka ellen, valamint az áll alatti terület kontúrozására javasolt.

Alkalmazási területei

Leggyakrabban a toka, az áll, és a nyak területén alkalmazzák.

Injekciós zsírbontás

A toka kialakulásának okai

Az áll alatti területen kialakuló zsírfelesleg hátterében számos ok állhat. Például alkati, genetikai okok, valamint az életkorból fakadóan az öregedés miatt is kialakulhat. Fiatalabb korban erőteljesebb hízás vagy fogyás esetén is jelentkezhet. A tokától igen nehéz megszabadulni, még abban az esetben sem tűnik el, ha a páciens kevesebbet étkezik, vagy ha életmódot vált.

Egyéb alkalmazási területei

Has, felkar, derék, csípő, comb, fenék

Kinek ajánlott az injekciós zsírbontás?

Az injekciós zsírbontás ideális azok számára, akik vagy ódzkodnak a plasztikai műtéttől, vagy valamilyen ok miatt nem alkalmasak a műtéti beavatkozásra. Ezenkívül nemtől függetlenül bárki számára, aki elégedetlen a toka miatt a kinézetével.

Ellenjavallatok

Terhesség, szoptatás, lázas betegség, valamint a kezelt területen tapasztalható gyulladásos folyamat esetén a kezelés nem végezhető el.

Előzetes konzultáció

A kezelés előtt egy előzetes konzultációra kerül sor, valamint az orvos tájékoztat a várható eredményekről, és az esetleges kellemetlenségekről. Az injekciós zsírbontás során alkalmazott tűszúrások mennyiségét, valamint kezeléshez szükséges ampullák mennyiségét befolyásolja a toka mérete – a lebontandó zsír mennyisége. Mivel a kezelés a már megereszkedett bőr kezelésére, bőr feszesítésére nem alkalmas, így ebben az esetben más terápiával célszerű kombinálni.

A legtökéletesebb eredmények személyre szabott kezelések által érhetők el. Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!

Injekciós zsírbontás - tokabontás

Az injekciós zsírbontás menete

A kezelés előtt a bőrfelületet érzéstelenítő krémmel bekenjük. A hatóanyagot apró tűszúrásokkal juttatjuk be a toka és az áll alatti területre. Maga a kezelés körülbelül 20-30 percet vesz igénybe, és csak minimális kellemetlenséggel jár. Általában alkalmanként 1-2 ampulla szükséges. Az optimális eredmények eléréséhez 1-3 kezelés szükséges, és a páciensek többségénél, illetve a toka nagyságától függően 4-6 kezelést javasolunk.

Esetleges kellemetlenségek, mellékhatások

A kezelést követően bőrpír, véraláfutás, vagy enyhébb duzzanat jelentkezhet, de a panaszok pár óra múlva magától megszűnnek. A kezelt területen kisebb mértékű fájdalom, esetenként zsibbadás tapasztalható.

Teendők a kezelés előtt/után

A kezelést megelőzően és a kúra során kerülni kell a vérhigító készítmények alkalmazását. Legalább 12 órán keresztül javasolt mellőzni a kozmetikumok használatát, valamint néhány napig kerülni kell a hőhatással járó tevékenységeket (pl. szauna, szolárium, napozás), valamint az intenzív edzést.

Injekciós zsírbontás árak

A kezelés hatása

Az injekciós zsírbontás hatása páciensfüggő, általánosságban már az első alkalom után is tapasztalható változás, de a végső eredmény csak később, a beavatkozást követő 4-6 hétben alakul ki. Hatására az arc hosszú időre visszanyeri fiatalos kinézetét, harmóniáját.

Az injekciós zsírbontás ára

Toka bontó kezelés – Sagoni melt: 60 000 Ft / alkalom

Toka bontó kezelés – Kabelline: 50 000 Ft / alkalom