Mimikai ráncok eltüntetése

Mimikai ráncok eltüntetése, kezelése

A mimikai izmok segítségével számtalan arckifejezésre vagyunk képesek. Míg fiatal korban az izmok működésekor keletkező ráncok csak működésük közben láthatóak, addig az idősödéssel állandó, egyre mélyülő ráncokat például különböző vízszintes és függőleges homlokráncokat hoznak létre. A mimikai ráncok csökkentésére a botox kezelés a megfelelő eljárás, amellyel fiatalos és természetes hatás érhető el.

Az esztétikus arc jellemzői

A harmonikus arc jellemzői közé számos elem sorolható, például az egyenletesen pigmentált, rugalmas és ránctalan bőr, valamint a megfelelő arcforma – a jellemzően ovális (V alak). A bőr öregedése természetes élettani folyamat, és ennek jelei az arcon láthatóak a leginkább. A ráncok közül elsőként az arcmimika során működő mimikai ráncok jelennek meg, a szem környékén, a szemöldök közötti területen és a homlokon. Az öregedési folyamat során a ráncok mellett jellemzően megváltozik az arc kontúrja is: a jellegzetes V alakú arcforma A alakúvá válik, kiszélesedik az arc alsó része, és a kötőszöveti változások hatására a bőr megereszkedik.

 Mit jelentenek a mimikai ráncok?

A mimikai ráncok, vagy dinamikus ráncok az arc intenzív mozgása, a természetes izomműködése révén alakulnak ki. A következő ráncok sorolhatók közéjük:

A kor előrehaladtával a mimikai ráncok egyre kifejezettebbé válnak, és az arc nyugalmi állapotban is jól láthatóak, és esetenként az arcnak szomorú, fáradt, vagy szigorú jelleget kölcsönöznek.

A mimikai ráncok kezelése

Az öregedés késleltetésére illetve a fiatalos és harmonikus megjelenés elérésére számos technika – orvos esztétikai beavatkozás áll rendelkezésre. Ugyanakkor laikusként nem könnyű megtalálni és kiválasztani a legmegfelelőbb eljárást. Ezért kiemelten fontos a kezelés előtti konzultáció, amelynek során a páciensek megismerik a kezelés pontos menetét, a várható eredményeket és a beavatkozás utáni teendőket egyaránt.

A mimikai ráncok és mélyebb barázdák kezelésére a botox kezelés az egyik leggyakoribb eljárás, amellyel a már fiatal korban is megjelenő ráncokat lehet látványosan csökkenteni. A botox korlátozza a mimikai izmok működését, így akadályozza meg a ráncot létrehozó izom összehúzódását.

A ránckezelés előtt az orvos a páciens igényeinek leginkább megfelelő, személyre szabott kezelési tervet dolgoz ki. Megfigyeli a mimikát, a mimikai izmok működését, például bizonyos arckifejezések mutatására kéri a pácienst (például húzza fel a szemöldökét, vagy nézzen haragosan), valamint megtervezi a kezelést, a szúrási pontokat és az adagolt dózis mennyiségét, illetve az egyéb területeken történő beavatkozást. A kezelés úgy is végezhető, hogy az eredmény nagyon természetes legyen, így amennyiben a páciens teljesen nem szeretné megszüntetni a ráncolást, vagy a mimikát, akkor kevesebb dózis beadására is lehetőség van.

További kérdése van? Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre!

Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530. Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!