bőrgyógyászSzakterületBőrgyógyász szakorvos

Dr. Kaszás Annamária bőrgyógyász szakorvos vagyok. 1998-ban végeztem a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán Summa cum Laude minősítéssel. 1996-2000-ig a Szegedi Orvosi Egyetem Kórélettani Intézetében dolgoztam eleinte TDK-s hallgatóként, később kutatóorvosként, részt vettem magyar és külföldi orvostanhallgatók egyetemi oktatásában. 2000-től a budapesti Semmelweis Egyetem Bőrklinikáján kezdtem meg bőrgyógyászati tanulmányaimat, ahol 2005-ig igen sok tapasztalatra tettem szert. 2005-től tanulmányaimat a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Bőrgyógyászati Osztályán folytattam, a  szakvizsgámat kiváló minősítéssel 2008-ban szereztem meg.

2005-2015-ig a Pest Megyei  Kórház Bőrgyógyászati Osztályán dolgoztam, ahova az ambulanter már nehezen gyógyítható, illetve a bonyolultabb bőrgyógyászati casusok kerültek. Eleinte osztályos orvosként végeztem a munkámat, az utolsó 3 évben megbízott osztályvezető főorvosként tevékenykedtem. Ezeknek az éveknek köszönhetően sok értékes kórházi tapasztalatot szereztem.

Rövid szakmai program:

Főként hagyományos bőrgyógyászattal foglalkozom,  a legegyszerűbb esettől kezdve a legbonyolultabb bőrbetegségre is igyekszem megtalálni a lehető legoptimálisabb  megoldást egyénre szabottan.

 Hagyományos bőrgyógyászat részét képezi:

– anyajegyszűrés, bőrdaganat szűrés
– hajhullás hátterének tisztázása, kezelése
– gombás, bakteriális, vírusos eredetű betegségek tenyésztése és  célzott kezelése
– faggyúmirigy rendellenességek (akne, seborrhoea) kezelése
– krónikus bőrbetegségek (csalánkiütések, rosacea, ekcema, pikkelysömör) kezelése
– fibromák, növedékek,  vírusos szemölcsök eltávolítása
– különféle elváltozások szövettani mintavétele, szövettani feldolgozása

Idegen nyelv: angol

Hobbijaim: művészet, amibe beletartozik az irodalom, festészet, színház, mozi, filmek, komolyzene iránti rajongás

Hitvallásom: Ahhoz, hogy a bőrproblémát rendbe hozzuk, a pácienst sokszor  komplexen kell kezelni, ki kell deríteni ezek belső okát, melynek hátterében belszervi, organikus eredetű betegségek állhatnak, de sokszor a lelki okok sem kizárhatóak.

Ne csak a bőrt nézd, hanem az embert, aki benne van!