stria eltüntetése

Stria eltüntetése

A stria, vagy más néven terhességi csíknak nevezett bőrelváltozás az egyik leggyakoribb bőresztétikai probléma. Nemcsak a várandós nőket érinti, hanem mindazokat, akik súlyproblémával küzdenek, illetve a fiataloknál a gyors növekedés is előidézheti. Bár panasszal nem jár, főként esztétikai problémát jelent a páciensek számára. A stria eltüntetésére különböző módszerek alkalmasak, és minél hamarabb kezdik meg a kezelését annál jobb eredmények várhatók.

Mit jelent a stria?

A striák a bőr mélyebb rétegeiben a bőr irha rétegében a dermiszben bekövetkező repedések, a bőr kötőszövetének szakadása, amelyek a feszülés irányára merőlegesen alakulnak ki. Az érintett területen az elasztin és kollagén rostok elvesztik a rugalmasságukat, és a növekedés hatására a bőr hirtelen megnyúlik. A striák kezdetben vöröses színűek az irhában lévő erek miatt, majd a későbbiekben elhalványulnak fehéres, gyöngyházas árnyalatúvá válnak, de sosem tűnnek el még napozás hatására sem.

Kik hajlamosak a striára?

A striák kialakulásának hátterében számtalan tényező állhat, általában hirtelen növés, hormonális tényezők, hízás és fogyás következtében jelennek meg fiatal korban. Jellemzően nőket érintő esztétikai bőrprobléma, ennek az az oka, hogy a nők kötőszövete lazább szerkezetű, és nem tud olyan mértékben növekedni, mint a felső bőrréteg. Várandósság idején is nagyon gyakran kialakul a terhesség trimeszterében a nők közel 90 százalékánál. De férfiak bőrén is előfordul nagyobb mértékű hízás vagy izomnövekedés hatására.

stria

Hol alakulnak ki a striák?

Általában a hason, a csípőn, a combon és a mellen alakulnak ki.

A striák megelőzése

A striákkal kapcsolatban gyakori tanács, hogy elsősorban a megelőzésre – a hirtelen hízás-fogyás elkerülésére kellene törekedni.

Stria eltüntetésének módszerei

Lokális krémekkel

A házilagos módszerekkel (krémekkel, kenőcsökkel) a környező bőr állapota jelentősen puhítható, azonban ezeknek az eredményessége általában nem mérhetők össze a célzott orvos esztétikai eljárásokkal.

Orvos esztétikai eljárásokkal

Ma már eredményesen kezelhetők az újonnan kialakult vöröses színű striák, a még vékony apró fehér felszíni striák, valamint a széles fixálódott heghez hasonló repedések esetén is látványos javulás érhető el. A kialakult striák eltüntetésére azok súlyosságától és az életkortól függően számos kezelés, illetve kezelés kombináció ajánlható, melyek a következők:

  • Mikrodermabráziós kezeléssel
  • Lézer kezeléssel
  • Mezoterápiás kezeléssel

Melyik módszer a legideálisabb számomra?

A stria kezelést minden esetben egy állapotfelméréssel egybekötött orvosi konzultáció előzi meg, amelynek során megállapításra kerül a probléma súlyosságának mértéke, és ez alapján kerül meghatározásra a páciens számára legalkalmasabb terápia. Jó tudni, hogy minél hamarabb kezdik meg a kezelését, annál jobb eredményekre lehet számítani.

stria kezelés

További kérdése van? Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában !

Stria eltüntetése mezoterápiás kezeléssel

Rendelőnkben a striák eltüntetésére mezoterápiás kezelést alkalmazunk, amely az egyik legmodernebb bőrregeneráló és fiatalító eljárás: a bőr mélyebb rétegeibe juttatott mezoterápiás hatóanyagokkal számos bőrprobléma, például a narancsbőr (cellulit) is kezelhető. A módszer előnye, hogy rendkívül biztonságos, gyors, szinte fájdalommentes eljárás, ugyanakkor látványos és hosszantartó eredményeket garantál. Az elasztin és kollagén rostok regenerálásával és folyamatos rugalmasan tartásával a repedések szinte észrevehetetlenné halványíthatók.

Mit jelent az orvosi mezoterápia (mezopen kezelés)?

Az apró felületes tűszúrások segítségével kb. 4-6 mm mélyen juttatjuk be a hatóanyagot a kötőszövetbe, ahol apró mikro sérülések keletkeznek beindítva a bőr önregenerációját.

Ki végezheti a kezelést?

Kizárólag szakképzett orvos végezheti, míg a tű nélküli kezelés kozmetikus által is végezhető.

Kinek ajánlható a mezoterápiás kezelés?

18-70 év között mindenki számára biztonsággal végezhető, minden olyan testtájék kezelhető, ahol a stria kialakult. Mivel a mezoterápiás kezelés bőrt nem fényérzékenyíti, így megfelelő fényvédelem mellett bármikor végezhető.

Mikor nem ajánlott a kezelés?

  • Terhesség, szoptatás ideje alatt
  • 18 éves kor alatt, illetve 70 éves kor felett
  • A kezelendő területen lévő akut, vagy krónikus bőrfertőzés esetén
  • Egyes betegségek (láz, autoimmun betegség, inzulinnal kezelt cukorbetegség, stb.), illetve bizonyos gyógyszerek (véralvadásgátló) szedése esetén
  • A hatóanyag komponenseire történő allergia esetén

Milyen egyéb területeken alkalmazható?

A mezoterápiás kezeléssel számos bőrprobléma kezelhető, alkalmas például az arc fiatalítására, a hajas fejbőr kezelésére, valamint pigmentfoltok halványítására és acne kezelésére.

Striák eltüntetése

Mi történik a kezelésen?

A kezelésre a konzultációt követően kerül sor, amelynek során meghatározásra kerül a páciens számára legalkalmasabb terápia, illetve tisztázódnak a páciens elvárásai, és a várható eredmények egyaránt. Az orvos javaslata alapján szükség lehet lokális készítmények rendszeres otthoni használata, amely hozzájárul a tartósabb, látványosabb eredmények kialakulásához. Általában 4-6 alkalomból álló kezelés sorozatot javasolunk, amelyet 2-4 hetente ideális megismételni.

Első lépésben a kezelendő területet lefertőtlenítjük, helyi érzéstelenítő krémmel bekenjük. A kezelés szinte fájdalommentes, esetenként minimális kellemetlen érzés, fájdalom tapasztalható. A 20-30 perces kezelés során a hatóanyagot hajszálvékony tű segítségével juttatjuk be a bőrbe, az időtartama a kezelendő terület nagyságától függ. A kezelés végén pedig a felületet bőrnyugtató készítménnyel kenjük be.

Milyen hatóanyagot használunk?

A kezeléseket kizárólag orvosi tisztaságú ampullákkal végezzük, amelyek a legmodernebb hatóanyag komplexet tartalmazzák.

Esetleges mellékhatások, kellemetlenségek         

A kezelés során allergiás reakció csak igen ritkán alakul ki- mivel a koktélokban lévő anyagok természetazonosak. Ritkán előfordulhat a tűszúrás helyén duzzanat, bevérzés, vagy bőrpír a kezelt területen, de a páciensek túlnyomó többségénél semmilyen kellemetlen tünettel nem jár, azonnal visszatérhetnek a megszokott életvitelükhöz. Az esetleges kellemetlenségek maguktól megszűnnek általában 1-2 nap alatt.

A beavatkozás utáni teendők

12 órán keresztül tilos a kezelt területre bármilyen kozmetikai készítményt felvinni. Ajánlott pár napig minden hőhatással járó tevékenységet kerülni, például a szaunázást, napozást, és szoláriumozást.

A kezelés hatása

Már az első kezelésekkel is látványos eredmények érhetők el, a striák halványulnak, a bőr feszesebbé és hidratáltabbá válik. A tartós eredmények érdekében ismétlő kezelésekre lehet szükség a szakorvos által javasolt időszakonként.

A stria kezelés ára

A kezelés ára alkalmanként 20.000 – 30.000 Ft között.

Már két rendelőnkben tudunk megoldást találni a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre! Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.