Cellulit kezelés

Cellulit kezelés

A cellulit, vagy narancsbőr kortól és testalkattól függetlenül igen gyakori bőrprobléma. Általában a comb és fenéktájékon látható, és a tévhitekkel ellentétben nem a túlsúly okozza. A kúraszerűen végzett cellulit kezeléssel már 2-3 alkalom után látványos javulás tapasztalható. Tartós eredmény ismétlő kezelésekkel érhető el, de gyakran elengedhetetlen a páciens életmódbeli szokásainak is a megváltoztatása, valamint diéta bevezetése is szükséges lehet.

Mit jelent a cellulit?

A cellulit, vagy közismert néven narancsbőr egy olyan bőrelváltozás, amely ismeretlen okból alakul ki, a kötőszövet (a bőr alatti zsírszövet) ödémáját, vizenyőjét jelenti. A cellulit hatására a kötőszövetes rostok átrendeződnek, eleinte apró, majd nagyobb göbök, kitüremkedések alakulnak ki a bőrben, és egyenetlenséget okoznak a bőr felszínén. A probléma nemcsak a túlsúlyos nőket érinti, hanem a vékony testalkatúaknál is előfordul, valamint férfiak körében is tapasztalható. Leggyakrabban azokon a testtájakon látható, ahol a legnagyobb a szervezet zsírtartaléka: a fenéken, a combokon, de a csípőn és a hason is előfordul. Habár az egészségre nem veszélyes, a mértékétől függően akár gátlásosságot okozhat, és önértékelési zavarokhoz vezethet.

A narancsbőr okai

A narancsbőr a 20 év feletti nők igen nagy részét (80 százalékát) érinti. Kialakulásának hátterében számos probléma állhat, nevezetesen:

 • hormonális, és genetika okok
 • vér- és nyirokkeringés, valamint anyagcsere zavarok
 • mozgáshiány
 • életmódból fakadó okok (táplálkozás, mozgáshiány, kevés folyadék, túlzott alkoholfogyasztás, stb.)

Cellulit kezelés ára

Hogyan előzhető meg a narancsbőr?

A narancsbőrnek különböző stádiumai vannak. Kezdetben álló és fekvő helyzetben sem látható, a bőr felszíne teljesen sima, és a kis gödröcskék csak a bőr széthúzásánál vehetők észre. Később már álló helyzetben is megfigyelhetők a bőregyenetlenségek. Majd a harmadik szakaszban mind álló és fekvő helyzetben is jól látható – akár ruhán keresztül is észrevehető módon. A cellulit súlyossági foka ultrahangos vizsgálat segítségével állapítható meg.

A megelőzésében és a narancsbőr mértékének csökkenésében nagy szerepe van az életmódváltozásnak és a rendszeres sportolásnak. Egyes sportágak kifejezetten ajánlottak megelőzésre, illetve a problémás testrész kezelésére, például a biciklizés, a kocogás, az úszás, valamint a jóga is hatásos.

Narancsbőr elleni kezelések

Mivel nagyon sok nő küszködik a problémával, érthető, hogy a hatékony alakformáló kezelések iránt egyre nagyobb az igény. Míg a lokális kenőcsös kezelésekkel csak a bőr felső rétege érhető el, és a felszívódó anyagok mennyisége is bizonytalan, olyan kezelésre van szükség, amelynek során a hatóanyag a bőr mélyebb rétegében tudja a hatását kifejteni. Az orvos esztétikai beavatkozásokkal ma már látványos és tartós eredmények érhetők el a bőrfeszesítés, az arcfiatalítás, területén. A mezoterápia, vagy például a dermaroller (más néven kollagén indukciós terápia) segítenek megszabadulni az esztétikai szempontból zavaró narancsbőrtől is, ugyanakkor a striák, és különböző hajproblémák is eredményesen kezelhetők.

Cellulit kezelés

Mit jelent a mezoterápiás kezelés?

A mezoterápia az egyik legmodernebb bőrfiatalító és regeneráló eljárás, amellyel látványos, és hosszantartó eredmények érhetők el. A módszer lényege, hogy a bőr mélyebb rétegébe hatóanyagokat juttatunk be. Két fajtája van: tű nélküli (elektroporációval végzett kezelés), illetve tű segítségével végzett kezelés (mezopen kezelés).

Az orvosi mezoterápia alkalmazási területei

 • Fáradt, petyhüdt, megereszkedett, idősödő bőr esetében
 • Az arcon lévő bőrproblémák, pigmentfoltok kezelésére
 • Ránctalanításra, feszesítésre, makacs ráncok esetében, bőrfiatalításra
 • Narancsbőr megszüntetésére
 • Hajas fejbőr kezelésére (hajhullás)

Ki végezheti a mezopen kezelést?

A tűvel végzett kezelés az egyik leghatékonyabb eljárás a narancsbőr ellen, és kizárólag szakképzettséggel rendelkező orvos végezheti. A kezelés során a kötőszövetbe kb. 4-6 mm mélységbe juttatjuk be a hatóanyagot, ahol a tűk apró mikrosérüléseket okoznak, amely beindítja a bőr önregenerációját. A hatóanyag az összetételénél fogva nemcsak a vérkeringést, és a nyirokkeringést fokozza, hanem a megköti a lerakódott méreganyagokat is.

narancsbőr

Kinek ajánlható a cellulit kezelés?

A kezelés egyaránt alkalmas férfiak és nők számára, biztonságosan végezhető 18-70 éves kor között. Minden olyan testtájon alkalmazható, ahol a narancsbőr kialakult.

Mikor nem ajánlott a kezelés?

 • A kezelendő területen lévő akut, vagy krónikus bőrfertőzés esetén
 • Egyes betegségek (láz, autoimmun betegség, inzulinnal kezelt cukorbetegség, stb.), illetve bizonyos gyógyszerek (véralvadásgátló) szedése esetén
 • A hatóanyag komponenseire történő allergia esetén
 • Terhesség, szoptatás ideje alatt
 • 18 éves kor alatt, illetve 70 éves kor felett

A narancsbőr kezelés menete

Az első alkalommal a kezelést egy állapotfelméréssel egybekötött konzultáció előzi meg. Az ultrahangos vizsgálat segítségével meghatározható a cellulit súlyossági foka, és ennek mértékétől függően kerül meghatározásra a páciens számára leghatékonyabb módszer, és terápia. Az orvos javaslata alapján szükség lehet lokális készítmények rendszeres otthoni használatára, valamint igen gyakran a páciens életmódváltása és megfelelő diéta bevezetése is elengedhetetlen lehet.

További kérdése van? Kérje személyre szabott konzultációnkat! Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára!

A bőr fertőtlenítése után a kezelendő területet helyi érzéstelenítő krémmel kenjük be. Majd a hatóanyagot hajszálvékony tűvel, apró tűszúrásokkal juttatjuk be a bőr megfelelő rétegébe. Ennek hatására javul a bőr vérellátása, csökken a vizenyő, valamint a már esetlegesen kialakult göbök mérete és száma is. A kezelés gyakorlatilag fájdalommentes, esetleg minimális kellemetlen érzéssel, fájdalommal járhat. Nagyjából 20-30 percet vesz igénybe a kezelt terület nagyságától függően. Általában 4-6 alkalomból álló kezelés sorozat elvégzése ajánlott, 2-4 hetente érdemes ismételni.

Milyen anyagot használunk?

Rendelőinkben kizárólag steril orvosi tisztaságú ampullákat használunk, amelyek a legmodernebb hatóanyag komplexet tartalmazzák. A koncentrált hatóanyag koktélokban lévő anyagok természetazonosak, így csak nagyon ritkán váltanak ki allergiás reakciót.

Cellulit kezelés hatása

Esetleges mellékhatások, kellemetlenségek

Általában a páciensek jelentős részénél nem okoz problémát a napi rutinhoz való visszatérés. A kezelést követően előfordulhat bőrpír, és a szúrások helyén felszíni bevérzés, duzzanat, azonban ezek a kellemetlenségek 1-2 alatt maguktól megszűnnek.

Teendők a beavatkozás után

A kezelt területre legalább 12 órán keresztül semmilyen kozmetikai készítmény nem vihető fel. Néhány napig érdemes kerülni a magas hőhatást, például szaunázást, és a szoláriumozás.

Mikor látható az eredmény?

Az esetek többségében a látható eredmény általában a 2-3 kezelés után jelentkezik. Ajánlott speciális narancsbőr elleni krémet használni, amely a kívánt eredményt segíti elő.

Meddig tart a kezelés hatása?

A genetikai és hormonális tényezők, valamint a páciens életmódja nagymértékben befolyásolja a narancsbőr elleni küzdelmet. A tapasztalatok szerint jelentős különbségek tapasztalhatók a sportos illetve a mozgásszegény életmódot folytató páciensek eredményei között. A narancsbőr kezelés hatása nem végleges, a tartós eredményekhez bizonyos időközönként kúraszerű, fenntartókezelés szükséges javasolt. A narancsbőr elleni testápoló krém rendszeres használata hozzájárulhat a kedvező eredmények fenntartásához.

Hányszor ismételhető meg a kezelés?

A mezoterápiás kúra a narancsbőr fokától és pácienstől függően különböző lehet, így egy teljesen személyre szabott eljárás. Ha a páciens megfelelő életmódot folytat, rendszeresen mozog, ügyel táplálkozásra, és a folyadékbevitelre, az ismétlő kezelések – az orvos által javasolt gyakoriságban – elősegítik a tartós eredmény fenntartását.

A cellulit kezelés ára

A kezelés ára alkalmanként 30 000 Ft.

Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre! Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.