Marionett ránc

Marionett ránc kezelése

A hialuronsavas rácfeltöltés az egyik leghatékonyabb orvos esztétikai kezelés, amely jól alkalmazható az arc karakterét meghatározó Marionett ránc esetében is. A gyors, és fájdalommentes beavatkozással jóval látványosabban lehet csökkenteni a ráncokat, mint bármely házi módszerrel: akár egy éven keresztül segít megőrizni arcunk fiatalosságát és harmóniáját.

Hogyan befolyásolhatjuk a bőr öregedését?

Körülbelül 27 éves kortól a bőr elkezd öregedni, amelynek jelei leginkább az arcon mutatkoznak meg. Az idő előrehaladtával a bőr egyre kevesebb elasztint és kollagént termel, amely biztosítja a bőr alsó rétegének és az izmoknak a feszességét. A sejtközötti állomány, valamint a hialuronsav, és a zsírréteg csökkenésével a bőr elveszíti hidratáltságát és rugalmasságát, kialakulnak az első ráncok, a bőr pedig fokozatosan megereszkedik.

Milyen egyéb tényezők befolyásolják a bőr öregedését?

  • A környezeti hatások, a káros UV-sugárzás;
  • Életmódbeli sajátosságok: kevés folyadékbevitel, túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás;
  • Genetikai hajlam, és egyes betegségek;

Habár a bőr öregedési folyamata természetes jelenség, és a folyamat nem állítható meg, ugyanakkor a különböző kezelési módszerek segítségével csökkenthetők a ráncok és redők, és javíthatók az öregedés látható jelei.

Mi az a Marionett ránc?

A Marionett ráncok, vagy szomorúság ráncok olyan függőleges irányú ráncok, amelyek a szájzug alatt keletkeznek. Azért is nevezik szomorúság ráncnak, mivel szomorú vagy épp dühös arckifejezést kölcsönöz az arcnak.  Általában az állcsúcs irányába folytatódnak, és sokszor a nevetőránchoz (nasolabiális ránchoz) kapcsolódnak – mintegy azok folytatásaként.

Marionett ránc - nasolabiális ránc

A Marionett ráncok kezelése

A Marionett ráncok kezelésére a hialuronsavas feltöltés az egyik leghatékonyabb eljárás. A hialuronsav a test és a bőr természetes összetevője, amely rendkívül nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik. Mennyisége a bőr öregedésével egyre csökken. A folyamat következménye az, hogy a bőr elveszti a víztartalmát és rugalmasságát és az arcbőr fakó lesz. A hialuronsavas ráncfeltöltés során lokálisan azt a területet kezeljük, ahol egy-egy ráncot, vagy barázdát szeretnénk eltüntetni. Az arc fiatalítására a hialuronsavas feltöltés mellett több egyéb lehetőség is van, például a szálbehúzás különféle technikái, amelyekkel természetes hatású, tartós eredmény érhető el.

Mi az előnye a hialuronsavas kezelésnek?

A hialuronsav bőrbe történő injektálásával a bőr nemcsak rugalmasságát, teltségét és ragyogását nyeri vissza, hanem hatására a kezdeti apró ráncok is feltöltődnek. Ezért kimondottan ajánlott azok számára, akik nem a teljes arcukat, hanem annak csak egy-egy területét szeretnének megfiatalítatni. Előnye a kezelésnek, hogy az eredménye azonnal szemmel látható, de a teljes végeredmény kialakulásához legalább 2 hét szükséges. Az arckifejezésünket szomorúvá tévő rácok pedig hosszú időre (6-18 hónapra) eltűnnek.  További előnye a ráncfeltöltésnek, hogy a páciens a kezelést követően visszatérhet a megszokott életviteléhez.

Mit kell tudni a hatóanyagról?

A ráncfeltöltés egy gyors és fájdalommentes beavatkozás, amelynek során a hatóanyagot speciális injektálási technikával juttatjuk be a bőr alá. A kezelés során alkalmazott hialuronsav nagyon hasonló az emberi szervezetben is megtalálható hialuronsavhoz, és mindenféle káros mellékhatás nélkül magától, fokozatosan bomlik le. A rendelőnkben a legmagasabb minőséget képviselő feltöltőanyagokat használunk. A biotechnológiai eljárással készült gél állagú termékek egyike sem állati eredetű, és igen minimális a valószínűsége az allergiás reakció kialakulásának.

Milyen gyakran lehet a kezelést megismételni?

A kezelés tartóssága páciensenként különböző lehet, befolyásolja a bőr szerkezete, a páciens életkora, vagy a beavatkozás során használt feltöltőanyag is. Egyéni adottságoktól függően a ráncfeltöltés hatása úgynevezett frissítő kezeléssel tartható fenn, amellyel az adott területen tartósan lehet biztosítani az arcbőr fiatalosságát, és hidratáltságát. Általánosságban erre 8-12 hónappal később kerülhet sor.

Hogyan fokozható a ráncfeltöltés hatása, eredményessége?

A kezelés által elért eredmények megőrzésére, illetve a további ráncok kialakulásának megelőzésére különféle, prémium minőségű kozmetikai termékekkel végzett arckezelések ajánlhatók. Például a rendelőnkben használt – nagy hatóanyag tartalmú Dermastir luxus arckezelések révén azonnal javul a bőr tónusa, és színe visszakapja ragyogását. Ugyanakkor az arcápolásra célszerű otthon is figyelmet fordítani. Az otthoni ránctalanító és hidratáló bőrápolás segít megtartani az orvos esztétikai kezelés által elért eredményeket.

További kérdése van? Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre!

Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530. Kérje díjmentes konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában !