Esztétikai bőrproblémák

Bőrünk testünk kültakarója, mely speciális többrétegű szerkezetével, microflórájával elsősorban testünk külvilágtól való elhatárolását, védelmét szolgálja. Szoros összeköttetésben áll többek között az idegrendszer, a hormonális rendszer és az emésztőrendszer működésével is.

Az esztétikai bőrproblémákról

A bőrünkön lévő baktériumokból, gombákból és vírusokból álló microflóra az emésztőrendszerben található microflórával együtt alakul ki születésünk után.

Bőrünk egészségét sokféle külső és belső tényező befolyásolja. A genetikai tényezők mellett a korunk, az életmódunk, a káros szokások, mint túlzott alkoholfogyasztás, vagy a dohányzás, a stressz, mozgásszegény ételmód, valamint táplálkozásunk is jelentős hatással van bőrünk állapotára.

Intézetünkben különös figyelmet fordítunk azon bőrelváltozások kezelésére, melyek hátterében belszervi eltérés állhat.

A felnőttkori akne, pattanások hátterében állhat stressz, hormonális változások, emésztőszervi eltérések, a nem megfelelő kozmetikumok használata, vagy a helytelen életmód.

Ugyanígy a részben esztétikai problémát jelentő rozácea, vitiligo, vagy melazma hátterében is érdemes kizárni a belszervi okokat, betegségeket. Gyakran az emésztőrendszer működési rendellenessége, a bélflóra egyensúlyzavara, vagy táplálék intoleranciák okozhatnak különböző bőrelváltozásokat.

Belgyógyászati-gasztroenterológiai szemléletű kivizsgálást követően a helyes, ezirányú kezelés mellett számos orvos esztétikai kezelés is rendelkezésünkre áll:

orvosi peeling
IPL villanófényes kezelés
biostimulációs, mezoterápiás kezelések
microbotox kezelés
Hydra-Beauty kezelés
speciális Demastir szalonkezelések

Az életmódváltás mellett az otthoni bőrápolás is nagy hangsúlyt kap a fenti bőrproblémák kezelésében.

Kérjen személyre szabott konzultációt

Úgy gondoljuk, hogy a legtökéletesebb eredmény elérése érdekében az egyénre szabott kezelések a legmegfelelőbbek. Kérjen személyre szabott konzultációt, hogy megtaláljuk Önnek a leghatékonyabb megoldást.

További információk