Esztétikai bőrproblémák

Esztétikai bőrproblémák

Bőrünk testünk kültakarója, mely speciális többrétegű szerkezetével, microflórájával elsősorban testünk külvilágtól való elhatárolását, védelmét szolgálja. Szoros összeköttetésben áll többek között az idegrendszer, a hormonális rendszer és az emésztőrendszer működésével is.

A bőrünkön lévő baktériumokból, gombákból és vírusokból álló microflóra az emésztőrendszerben található microflórával együtt alakul ki születésünk után.

Bőrünk egészségét sokféle külső és belső tényező befolyásolja. A genetikai tényezők mellett a korunk, az életmódunk, a káros szokások, mint túlzott alkoholfogyasztás, vagy a dohányzás, a stressz, mozgásszegény ételmód, valamint táplálkozásunk is jelentős hatással van bőrünk állapotára.

Esztétikai gyógyászként és belgyógyász-gasztroenterológusként különös figyelmet fordítok azon bőrelváltozások kezelésére, melyek hátterében belszervi eltérés állhat.

A felnőttkori akne, pattanások hátterében állhat stressz, hormonális változások, emésztőszervi eltérések, a nem megfelelő kozmetikumok használata, vagy a helytelen életmód.

Ugyanígy a részben esztétikai problémát jelentő rozácea, vitiligo, vagy melazma hátterében is érdemes kizárni a belszervi okokat, betegségeket. Gyakran az emésztőrendszer működési rendellenessége, a bélflóra egyensúlyzavara, vagy táplálék intoleranciák okozhatnak különböző bőrelváltozásokat.

Bőrproblémák

Belgyógyászati-gasztroenterológiai szemléletű kivizsgálást követően a helyes,  ezirányú kezelés mellett számos orvos esztétikai kezelés is rendelkezésünkre áll:

-orvosi peeling
-IPL villanófényes kezelés
-biostimulációs, mezoterápiás kezelések
-microbotox kezelés
-Hydra-Beauty kezelés
-speciális Demastir szalonkezelések

Az életmódváltás mellett az otthoni bőrápolás is nagy hangsúlyt kap a fenti bőrproblémák kezelésében.

Kérje díjmentes konzultációnkat az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530 és tudja meg, mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!