nevető ránc - Nasolabiális redő

Nasolabiális redő kezelése

Az orvos esztétika terén a különböző korosztályok igénye más és más, a fiatalok általában attraktívabb külsőre vágynak és a szép vonásaikat kívánják hangsúlyozni, addig az idősebb korosztálynál az öregedés jeleinek lassítása, és visszafordítása a cél. Az idősödő páciensek körében a nevetőránc, vagy más néven nasolabiális redő kisimítása az egyik leggyakoribb orvos esztétikai beavatkozás, amelyre a hialuronsavas ráncfeltöltés az egyik leghatékonyabb eljárás.

Mit jelent a nasolabiális redő?

A ráncok két típusát különböztetjük meg, a statikus ráncokat és a dinamikus ráncokat. A statikus ráncok a gravitáció, és a bőr víztartalmának és rugalmasságának csökkenése miatt alakulnak ki. Ide sorolható a száj és az orr között húzódó barázda a nevetőránc, (mosolyránc) vagy más néven nasolabiális redő. Míg a dinamikus, vagy mimikai ráncok (például a homlok ráncok, haragos ráncok (glabella), szarkalábak, vagy száj körüli ráncok) az arc természetes izomműködése, intenzív mozgása miatt alakulnak ki.

A nasolabiális redő kialakulása

A kor előrehaladtával csökken a szervezetben termelődő hialuronsav mennyisége, ennek következtében alakulnak ki a statikus ráncok – az első dinamikus ráncokhoz képest valamivel később. A nasolabiális redő nevetéskor elmélyül, és a korral az arc nyugalmi állapotában is jól láthatóan megmarad, és az arc egész jellegét megváltoztatja. Az öregedési folyamat során a bőr folyamatosan veszít a bőr a rugalmasságából, és a megereszkedett arckontúr az arcnak állandó szomorkás és negatív arckifejezést kölcsönöz.

A nasolabiális redő megfelelő kezelése

 A nasolabiális redő mélysége leginkább a hialuronsavas ráncfeltöltéssel csökkenthető, a bőr alá juttatott töltőanyagok hatására az arc nagyjából egy évig fiatalos megjelenésű lesz. A kezelés hatékonyságát azonban számos tényező befolyásolja: az életkor, a bőrtípus, a ránc mélysége, valamint egyéni reakció is meghatározza, de függ az injekciózási technikától, és az alkalmazott feltöltőanyagtól is.

Kombinált kezelések

Az idősödő páciensek esetében a nasolabiális barázda kisimítása, illetve csak ennek a területnek az elsődleges, és egyedüli kezelése gyakran nem hoz kielégítő eredményt. Az orvos esztétikában eredményesen alkalmazzák a különböző kezelések kombinációit a kívánt hatás eléréséhez: a hialuronsavas ráncfeltöltés jól kiegészíthető a mimikai izmok gyengítésével (Botox kezeléssel), szálbehúzásos technikákkal, vagy a bőr struktúráját javító lézeres kezelésekkel.

További kérdése van? Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre!

Az esztétikai konzultáció szerepe

Igen gyakori, hogy a páciensek határozott elképzeléssel rendelkeznek, azonban a saját adottságaikkal, vagy a beavatkozás részleteivel nincsenek tisztában. Előfordulhat, hogy nem az a leghatékonyabb, vagy a legalkalmasabb kezelés, amelyre a páciens előzetesen gondol. A kezelés előtti konzultáció egyrészt jó lehetőség arra, hogy tisztázásra kerüljenek a beavatkozás által elérhető eredmények, másrészt a kezelés, vagy kezeléssorozat megtervezésére, hogy azok egymás hatását a lehető legjobban erősítsék.

Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530. Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában !