Hialuronsavas ráncfeltöltés

Hialuronsavas ráncfeltöltés

A hialuronsavas ráncfeltöltés az egyik legkorszerűbb és legeredményesebb orvos esztétikai beavatkozás, amely műtéti beavatkozás nélkül adja vissza az arc természetes, fiatalos megjelenését. A gyors és fájdalommentes kezeléssel az arc különféle ráncai, mélyebb barázdái tüntethetők el. Hatása azonnal szemmel látható, és az eredménye akár 6-18 hónapon át is megmarad.

A hialuronsavas ráncfeltöltésről dióhéjban

Az idő múlása, és a káros környezeti hatások a bőrünk elöregedéséhez vezet, amely leginkább az arcon mutatkozik meg. Az életkor előre haladtával bőrünk hidratáltsága, feszessége csökken, és ez egyre mélyebb ráncok kialakulását okozza.

A bőrben lévő kollagén- és elasztin rostok csökkenése miatt a bőr veszít rugalmasságából és tömörségéből, így idővel petyhüdté válik, és a káros sugárzások, valamint a napfény hatására színe veszít ragyogásából. A folyamat nem állítható meg, de lassítható a különféle szépészeti és kozmetikai eljárásokkal.

A bőrben már 25 éves kortól elkezd csökkenni a hialuronsav mennyisége, és ennek pótlása nagy jelentőséggel bír a fiatalos arcbőr megőrzésében. Az orvos esztétikában több mint 10 éve sikeresen alkalmazzák a különféle hialuronsavas kezeléseket.

A ráncfeltöltő készítményekben alkalmazott hialuronsav nagyon hasonlít az emberi szervezetben is megtalálható hialuronsavhoz, és a jelenleg használatos gél állagú feltöltőanyagok a legmagasabb biztonsági és szakmai elvárások alapján készülnek. A ráncfeltöltéssel évekig megőrizhető, illetve visszaadható az arc fiatalos megjelenése, és hosszantartó természetes hatást eredményez.

Mi az a hialuronsav?

A hialuronsav egy természetes molekula, amely az emberi szervezetben nagy mennyiségben fordul elő. A molekula egyik fő tulajdonsága az, hogy rendkívül nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik. (Több százszorosát képes megkötni saját molekulasúlyának.) Jelentős része a bőrben található, ugyanakkor az idegszöveteknek, a kötőszöveteknek és az ízületeknek az alkotóeleme.

A hialuronsav az emberi szervezetben igen hamar, 2-3 napon belül lebomlik, de a lebomlással párhuzamosan újabb molekulák termelődnek. Az életkor előre haladtával – egyéb más élettani folyamatok mellett – a hialuronsav termelődésének és lebomlásának egyensúlya felborul, és a folyamat a lebomlás irányába tolódik el.

Hyaluronsavas ráncfeltöltés után

A hialuronsav hatása

A hialuronsavnak nagy szerepe van a bőr hidratáltságának fenntartásában, és a bőr öregedési folyamatában. Egyrészt vízmegkötő képessége miatt, másrészt aktiválja a kollagén és elasztin rostokat termelő sejteket, de a bőr károsodási folyamatainak egyik fő szereplői – az úgynevezett szabad gyökök ellen is felveszi a harcot. A hialuronsav megköti a vizet a bőrben, teltté és feszesebbé teszi, és feltölti a kialakult ráncokat és redőket. Ezáltal csökken a ráncok mélysége, az arc simább lesz.

A hialuronsavas ráncfeltöltés területei

A különböző esztétikai beavatkozások során a hialuronsav számos típusa használatos, például felszíni kezelésre, vagy mélyebb ránc feltöltésére – a molekula mérettől függően.

A bőr alá juttatott töltőanyagok segítségével kezelhetők:

Milyen egyéb területeken alkalmazható a hialuronsav?

A hialuronsavat több mint 20 éve alkalmazzák sikeresen gyógyászati eljárásoknál, például műtéti beavatkozások, ízületi problémák esetén, és sérülések következtében kialakult hegek kezelésére. Speciális alkalmazási területe az ajkak dúsítása, kontúrozása, volumennövelése, valamint a szem alatti karikák feltöltése, korrigálása.

A hialuronsavas ráncfeltöltés előnyei

A hialuronsavas ráncfeltöltés az egyik leghatékonyabb orvos esztétikai kezelés, amellyel természetes hatás érhető el.

Számos előnye között talán az egyik legfontosabb, hogy teljes mértékben természetes eredetű kezelés, hiszen a hatóanyag nagyon hasonló az emberi szervezetben is megtalálható hialuronsavhoz, és igen minimális a valószínűsége az allergiás reakció kialakulásának.

Ugyanakkor nemtől, kortól és bőrtípustól függetlenül végezhető – a kezelést kizáró tényezők kivételével –, és előnye, hogy valamennyi páciens esetében a kívánt, természetes hatás érhető el.

A hatása hosszú távú, az eredmény a fiatalos arc akár 6-18 hónapon keresztül is megmarad.

Mi a különbség a botox kezelés és a hialuronsavas ráncfeltöltés között?

A két kezelés közötti legfontosabb különbség az, hogy amíg a botox kezelés a dinamikus ráncok esetében alkalmazható, – amelyek az izmok mozgása révén alakulnak ki, addig a hialuronsavas ráncfeltöltés a statikus ráncok esetében alkalmazható, – amelyek a gravitáció, és a bőr víztartalmának és rugalmasságának csökkenése miatt alakulnak ki.

Ki végezheti a hialuronsavas ráncfeltöltést?

Az orvos esztétikai kezeléseket, így a hialuronsavas ráncfeltöltést is csak képzett orvos végezheti, ezért a hialuronsav szakszerű, és pontos adagolásával teljesen biztonságos eljárásnak tekinthető. Maga a hialuronsav magától bomlik le – mindenféle káros mellékhatás nélkül.

További kérdése van? Időpontot szeretne foglalni? Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.

A hialuronsavas ráncfeltöltés menete

A ráncfeltöltést egy állapotfelméréssel egybekötött orvos esztétikai konzultáció előzi meg, amelynek során az orvos javaslatot tesz a megfelelő, személyre szabott orvos esztétikai beavatkozásra, és tájékoztat a kezeléstől várható eredményekről. Tisztázásra kerülnek az esetleges mellékhatások, a páciens igényei, és elvárásai egyaránt. A hialuronsavas ráncfeltöltés egyéb arcfiatalító eljárásokkal is kombinálható, amelyekre az orvos további javaslatokat tehet.

A ráncfeltöltés során nem a teljes arcot kezeljük, hanem azt a területet, ahol a ráncot, vagy barázdát szeretnénk megszüntetni. A kezelést helyi érzéstelenítéssel végezzük, bár sok esetben a töltőanyag az érzéstelenítőt is tartalmazza. A töltőanyagokban (fillerekben) lévő hialuronsavat egy nagyon vékony injekciós tűvel, vagy kanüllel juttatjuk be. Maga az eljárás 15-30 percet vesz igénybe, lényegében fájdalommentes, a kezelés során apróbb kellemetlenségek esetleg érezhetőek.

Mikor nem javasolt a beavatkozás?

  • amennyiben a kezelt területen bármilyen bőrfertőzés áll fenn (pl. herpeszvírus)
  • terhesség, szoptatás ideje alatt
  • bizonyos gyógyszerek szedése mellett (pl. véralvadásgátlók)
  • autoimmun betegségek, alvadási zavarok esetén

Lehetséges mellékhatások, kellemetlenségek

A kezelést követően a páciens azonnal visszatérhet
a megszokott életviteléhez. A kezelést követő 24-48 órában előfordulhat enyhe
bőrpír, igen ritkán az injekció helyén apró lila folt látható. Előfordulhat
dagadás, vagy fokozottabb vizenyő, azonban ezek az enyhe bőrreakciók néhány
napon belül maguktól megszűnnek, de addig is sminkkel elfedhetők-pár órával a
kezelést követően.

További kérdése van? Időpontot szeretne foglalni?
Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen minket bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530

Teendők a ráncfeltöltést követően

  • A kezelést követő 12 órában lehetőleg kerülje az arcmosást.
  • A kezelést követő 24 órában- amennyiben duzzadás tapasztalható – óvatosan jegelhető az érintett terület. Amíg a duzzanat, vagy vörösség fenn áll, kerülni kell a napozást, szaunázást, vagy szoláriumozást.
  • Lehetőleg 1-2 hétig próbáljon háton fekve aludni, és legalább egy hétig lehetőleg kerüljön mindenféle sporttevékenységet.

A kezelés hatása erősíthető megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel, gyümölcsök, zöldségek fogyasztásával.

Milyen terméket, termékcsaládot használunk?

Rendelőnkben a legmagasabb minőséget képviselő hialuronsavas feltöltőanyagokat használunk: a francia FillMed Art Filler ráncfeltöltő termékcsaládot, és a svájci TEOSYAL termékcsaládot. Jellemzőjük, hogy biológiailag lebomló, nem állati eredetű gélek, amelyeket biotechnológiai eljárással állítanak elő.

Mikor látható a ráncfeltöltés hatása, milyen eredmények várhatók az első kezeléstől?

A ráncfeltöltés eredménye azonnal szemmel látható: elhalványodnak a ráncok, és az arc vonalainak finomodása tapasztalható. A teljes végeredmény a kezelést követő két hét múlva alakul ki.

Meddig tart a ráncfeltöltés hatása?

A befecskendezett hialuronsavat a bőr fokozatosan bontja le, és a ráncfeltöltés hatása 6-18 hónapig is megmaradhat. A tartósság azonban számos tényezőtől függ: a páciens életkora, bőrszerkezete és életmódja mellett függ a kezelt területtől, valamint a kezeléshez használt töltőanyagtól. Az eredmények ennek megfelelően páciensenként különbözőek lehetnek.

Milyen gyakran lehet a hialuronsavas ráncfeltöltést megismételni?

Általánosságban a kezelés ismétlésére 8-12 hónap eltelte után kerülhet sor, ennek ideje egyéni jellemzők függvénye. Tehát többször is végezhető, illetve az eredmények korrigálhatók.

Kiknek ajánlható a hialuronsavas ráncfeltöltés?

  • A hialuronsavas ráncfeltöltés 25-30 éves kortól, és nemtől függetlenül ajánlható mindazoknak, akiket zavar az arcukon megjelenő ráncok, vagy már nem elégedettek a bőrük feszességével és simaságával.
  • Azok számára, akik természetesen, műtét nélkül szeretnék bőrük fiatalosságát megőrizni.
  • Azok számára, akik nem a teljes arcot szeretnék fiatalítani, hanem csak egy-egy kisebb ránctól (szem, vagy száj körüli ránctól), vagy mélyebb barázdától (például a szemöldök közötti ún. haragos ránctól) szeretnének megszabadulni.

A biztonságos, innovatív beavatkozás eredményeként akár 5-10 évvel fiatalosabb bőr érhető el.

A hialuronsavas ráncfeltöltés ára

A kezelés ára a kezelés során felhasznált feltöltőanyag típusától, és mennyiségétől függ. Egy kezeléshez több ampulla felhasználására is szükség lehet a ráncok mélysége és mennyisége alapján: 70 000 – 95 000 Ft/ampulla.

Kérje személyre szabott konzultációnkat az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530, és tudja meg, hogy, mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!