Dermapen kezelés

Dermapen kezelés

A dermapen kezelés az egyik leghatékonyabb és legújabb bőrfiatalító módszer, amellyel kíméletesen lehet az arc és a test bármely felületét feszesíteni. A fájdalommentes eljárással látványosan csökkenthetők a ráncok, a petyhüdt megereszkedett bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik és számos bőrpanasz is eredményesen kezelhető. A hatása nem végleges, bizonyos idő eltelte után ismétlő kezelésre van szükség.

Mit jelent a dermapen kezelés?

A dermaroller kezelés (kollagén indukciós terápiaként is ismert) igen kedvelt az arc és a nyak ránctalanítására. A dermapen kezelés ennek egy tovább fejlesztett változata, amelynek során egy speciális kezelőfejjel ellátott készüléket használunk, amelyen apró dermapen tűk találhatók. A kollagénnek a bőr fiatalságának megőrzésében van kitüntetett szerepe, azonban az életkorral egyre csökken a termelődése. A kezelés lényege, hogy a kollagénrost képződést aktiváljuk a bőrben. A bőr megfelelő rétegébe behatoló tűk mikrosérüléseket okoznak, és a természetes sebgyógyulási folyamat által fokozódik a kollagén és elasztin termelés, ennek hatására a bőr feszesebbé és rugalmasabbá válik. Másrészt a kezelés céljának megfelelően a tűszúrások révén értékes hatóanyagot juttatunk be a bőr mélyebb rétegeibe. A tartós hatás érdekében a pácienseknek kúraszerű kezelést javasolunk.

dermapen kezelés menete

Miért jobb a dermapen, mint a dermaroller?

A dermapen 3-4 szer annyi lyukat szúr a bőrbe, mint a dermaroller, így a nagyobb számú mikrosérülés miatt hatásosabb a kezelés.

Alkalmazási területe

A dermapen kezelés ajánlható arc és bőrfiatalításra (például nyak, dekoltázs), az arc bármely részén alkalmazható. Az arcbőrön található pigmentfoltok, aknék, kitágult pórusok, hegek sokak számára okoznak zavaró esztétikai problémát, a dermapennel ezek a panaszok is eredményesen kezelhetők.

Kinek ajánlott a dermapen kezelés?

Bárkinek, aki az arcbőrét szeretné feszesebbé tenni.

Aki a mélyebb ráncokat, és redőket szeretné eltüntetni, halványítani.

Aki a szem és száj környéki ráncokat szeretné csökkenteni.

Aki apróbb bőrhibákkal, hegekkel, pigmentfoltokkal, striákkal, és tág pórusú bőrrel rendelkezik.

Akinek a bőre megereszkedett és petyhüdté vált például nagymértékű fogyás eredményeként.

Bárkinek, aki műtéti beavatkozás nélkül szeretné visszakapni bőre fiatalos megjelenését.

dermapen kezelés előnyei

A dermapen kezelés előnyei

A kezelés számos előnnyel rendelkezik, egyrészt segít megelőzni és visszafordítani a kollagén csökkenésével járó folyamatot. Másrészt számos bőrgyógyászati panaszra kínál hatásos megoldást: a szervezet öngyógyító képességét kihasználva segít megszabadulni a zavaró bőrhibáktól.

Nagy előnye továbbá, hogy egy teljesen személyre szabott beavatkozás, mivel a különleges kialakítású készülék számos beállítási módot tesz lehetővé, így a kezelőfej beállításával a kezelés erőssége a páciens bőr vastagságához állítható be. A különböző esztétikai problémák esetén más-más tűhosszúság optimális, és ezek változtatásával precízebb kezelést tesz lehetővé. A kis mérete miatt jól alkalmazható a nehezen hozzáférhető területeken is. Ismert mellékhatása nincs, és már egyetlen kezeléssel is látványos javulás érhető el.

Mi a különbség az orvosi illetve a kozmetikai dermapen kezelés között?

A kozmetikai szalonok is kínálnak dermaroller/dermapen kezelést, azonban fontos különbség, hogy az általuk használt tű hosszúsága jóval rövidebb (max. 0,5 mm), amellyel csak a bőr felső hámrétege érhető el. Az orvos esztétikában használatos tűk (2,2 mm) viszont a bőr mélyebb rétegeibe is behatolnak, így a kezelés hatása is hosszabb ideig tart.

dermapen kezelés ára

Milyen hatóanyagot használunk?

A dermapen kezelés hatékonysága fokozható, ha a keletkező mikrosérüléseken keresztül hatóanyagot juttatunk a bőr megfelelő rétegébe. A rendelőnkben alkalmazott orvosi szérumok magas hatóanyag tartalommal rendelkeznek, és többféle célnak felelnek meg, például revitalizáló, feszesítő, bőrtónus javító, illetve egyéb bőrproblémák kezelésére szolgáló ampullákat használunk.

További kérdése van? Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában !

A kezelés menete

A dermapen kezelést egy állapotfelméréssel egybekötött orvos esztétikai konzultáció előzi meg. A kezelés előtt a bőrfelületet letisztítjuk, fertőtlenítjük, és érzéstelenítő krémmel bekenjük. A dermapen tűs kezelést a bőr érzékenységéhez és vastagságához igazítva végezzük, fájdalommal nem, esetleg enyhe kellemetlen érzéssel járhat a tűszúrások helyén. A hatóanyagot a mikrosérüléseken keresztül juttatjuk be a bőrbe. A kezelés végén a kezelt területen gépi hűtést alkalmazunk, majd bőrnyugtató krémmel látjuk el. Az időtartama körülbelül fél-egy  óra, a kezelendő terület nagyságától függően.

Teendők a kezelés után

A dermapen kezelést követően pontszerű vérzés, bőrpír, vagy hámlás tapasztalható (a dermapen tű hosszúságától függően), ám ezek a tünetek pár napon belül megszűnnek. A kezelést követő napokban ajánlott magas faktorszámú fényvédő krémet használni, és célszerű kerülni a napozást, szaunázást, és a forró fürdőzést.

Mikor látható a hatása?

Már az első kezelés után a fokozott kollagén termelődés miatt a bőr feszesebbé, rugalmasabbá, bársonyos tapintásúvá válik, az apróbb ráncok és barázdák kisimulnak. A pórusok összébb húzódnak, a striák halványulnak és az apróbb bőrhibák is eltűnnek. Általában a pácienseknek a probléma jellegétől függően kúraszerű, 3-5 alkalomból álló kezelés sorozatot javasolunk.

dermapen kezelések

Meddig tart a hatása?

A termelődött kollagén magasabb vízmegkötő képessége miatt a bőr üdébb és fiatalosabb lesz, és a kedvező hatás hónapokig is megmarad. A kollagén termelés fenntartásához, a tartós rostépüléshez ismétlő kezelésekre van szükség, amelyre az orvos által meghatározott idő elteltével (általában 6 hónap múlva) kerül sor.

A dermapen kezelés ára

A kezelés ára alkalmanként/ampullánként 30.000 Ft

Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre! Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.