Hyaluronsavas ajakfeltöltés

Hyaluronsavas ajakfeltöltés

Szájfeltöltés hialuronsavval: A természetes hatású dúsabb ajak nem álom többé!

Minden nő álma, hogy telt és ápolt ajkakkal rendelkezzen.  A hyaluronsavas ajakfeltöltés és fiatalítás az egyik legnépszerűbb orvos esztétikai beavatkozás a fiatal és az idősebb korosztály körében. A technikával mindenki számára elérhető a dús és természetes ajak és a száj körüli ráncok is kisimíthatók. A beavatkozás gyors, és hosszú távú eredményeket garantál.

Az idő múlása az egész testre kihat, így a szájon is otthagyja a vasfogait, de az ajkak folyamatosan ki vannak téve az időjárás (erős napfény, a hideg, és a szél) károsító hatásának is. A kötőszövet öregedésével a korábban telt ajkak vékonyodni kezdnek és veszítenek teltségükből, és a száj körül megjelennek a különböző ráncok is. A vékony, és ráncos ajkak túlságosan szigorúvá vagy éppen jelentéktelenné teszik az arcot, amely sokak önbizalmára lehet zavaró hatással. Az ajkak vastagítására többféle módszer áll rendelkezésre, ezek egyike a hyaluronsavas szájfeltöltés, amely látványos, ugyanakkor természetes hatást eredményez.

Mire jó a hyaluronsavas ajakfeltöltés, és ajakfiatalítás?

Az ajaktöltés célja az ajkak teltebbé, feszesebbé tétele és a szebb forma és kontúr elérése a természetes hatás megőrzése mellett. Az ajkak teltségének növelésével pedig eredményesen csökkenthető a száj körüli ráncok mérete is. A technikának fontos szerepe van az arcvonások harmonikusabbá tételében, hiszen jól korrigálhatók az esetleges száj egyenlőtlenségek és aránytalanságok is. A kezelés során alkalmazott hialuronsav nagyon hasonló az emberi szervezetben is megtalálható hialuronsavhoz, és bizonyos idő eltelte után magától lebomlik. Az ajakfeltöltés mértéke több tényezőtől függ, egyrészt a páciens elképzeléseitől, a száj eredeti formájától, de az orvos által még esztétikusnak vélt megoldástól is.

A hyaluronsavas szájfeltöltés előnyei

Gyors és minimális kellemetlenséggel jár

A szájfeltöltést az orvos helyi érzéstelenítés mellett végzi, ezért fájdalommentes beavatkozás, ugyanakkor minimális kellemetlenség tapasztalható. A hialuronsavat a töltőanyagot injekciós tűvel, vagy kanüllel juttatják be az ajak több pontjába, majd a kívánatos eredmény érdekében gyengéd masszírozással egyenletesen oszlatják el.

Azonnali eredmény, tartós hatás

A kezelést követően nincs lábadozás, és az eredmény azonnal látható. Habár a feltöltés után mellékhatásként kismértékű duzzadás, bőrpír, bevérzés tapasztalható, de ezek 3-4 nap alatt teljesen megszűnnek. Előnye, hogy a páciens a kezelést követően a mindennapi életviteléhez is azonnal visszatérhet. A végleges eredmény pedig körülbelül 2 hét elteltével látható. Amennyiben a páciens nem elégedett a kapott eredménnyel, akkor lehetőség van akár az azonnali eltávolításra (hialuronidáz segítségével). Ha további feltöltésre nem kerül sor, akkor a töltőanyag nyomtalanul felszívódik az ajakból – az utolsó töltést követő 6-9 hónap múlva. Habár ezt sokan inkább a kezelés hátrányának tekintik, de előfordulhat, hogy pár évvel később az ízlésünk megváltozik, vagy úgy érezzük, hogy már nincs szükségünk további kezelésre az önbizalmunk növelése érdekében.

Bizonyos időnként ismételhető

A hialuronsav hatása akár hosszú ideig (életkortól, bőrszerkezettől, életmódtól függően) megmarad. A kezelést érdemes időnként megismételni (fél évente-évente), amely erősíti az előző kezelés hatását.

Hialuronsavas ajakfeltöltés

Hyaluronsavas ajaktöltés meddig tart?

A természetes hatású eredmény a kezelést követő 2 hét eltelte után látható, viszont ahhoz, hogy a töltés a végső formáját elnyerje több időre is szükség lehet. A hyaluronsav az ajakban is fokozatosan szívódik fel pácienstől függően – például a kötőszöveti tulajdonságok, az anyagcsere gyorsasága is befolyásolja. A volument fokozatosan veszíti el, így a hatása nagyjából 6-8 hónapig tart. Másrészt az ajak egy nagyon mozgékony terület, egész nap folyamatosan, és különböző tevékenységekre használjuk, így az is előfordulhat, hogy egyeseknél a töltőanyag nem marad meg sokáig az ajkakban. A feltöltés előnye, hogy ha a páciens a későbbiekben nem igényel több beavatkozást, az ajak az eredeti állapothoz képest hidratáltabb és teltebb marad.

Melyik jobb az ajakplasztika, vagy az ajaktöltés?

Az injekciós feltöltőanyagokkal (filler) szemben gyakran fontos összehasonlítási alap, hogy az ajakplasztika hatása végleges. A hialuronsavas ajaktöltés hatása bár hosszútávú, de nem végleges. Nézőpont kérdése, hogy ez előny, vagy hátrány: ha mégsem lennénk az ajakplasztika eredményével elégedettek, akkor csak egy újabb műtéttel, vagy egyéb korrekciós eljárással – például saját zsír feltöltéssel, hialuronsavas feltöltéssel – lehet az ajkakon változtatni.

A hyaluronsavas ajaktöltés ellenjavallatai

Nem javasolt a kezelés fennálló bőrbetegségek, allergia, autoimmun betegség, lidocain allergia, herpesz esetén, de nem ajánlott véralvadásgátló készítményeket szedő páciensek számára sem.

Az orvosesztétikai konzultáció szerepe

A kezelést minden esetben egy konzultáció előzi meg, amelynek célja az elképzelések és az esztétikus megoldások összehangolása. A konzultáción az ajakfeltöltés menetének ismertetése mellett tisztázásra kerülnek a páciens igényei, és lehetőségei egyaránt.

További kérdése van? Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre!

Milyen panaszokkal és kellemetlenségekkel járhat együtt az ajaktöltés?

A kezelést követően (általában) duzzanat, bevérzés, lila folt, bőrpír, esetenként a tűszúrás helyén herpeszkiütés is jelentkezhet. De ezek teljesen normális reakciók, és a panaszok pár nap alatt teljesen megszűnnek. Nemkívánatos allergiás reakciók a töltőanyaggal szemben csak elvétve fordulnak elő.

Teendők szájfeltöltés után

A kezelés után lehetőleg 48 óráig ne nyomogassuk az ajak területét. Tartózkodjunk a hőhatással járó tevékenységektől (szaunázástól, szoláriumtól, napfénytől) és megerőltető sporttevékenységtől.

Ajakfeltöltés utáni csomók kialakulása

Az orvos esztétikai rendelőkben végzett kezelések teljesen biztonságos eljárásnak tekinthetők. A kezeléseket (például hialuronsavas ráncfeltöltést, ajakfeltöltést) csak képzett szakorvos végezheti, amely egyben garancia a töltőanyag szakszerű és pontos adagolásra. A szájfeltöltés esetében gyakori probléma, hogy a páciens az ajkában apró csomókat érez, amely kellemetlen lehet, másrészt nem esztétikus. Ha a csomó nagyobb, akkor az túl sok töltőanyag beinjektálására utal. Ha viszont több kisebb csomó alakult ki, az a nem tökéletes befecskendezésre utalhat.

Hialuronsav mellékhatása

A hialuronsav az emberi szervezetben is természetesen előforduló molekula, a bőr, a bőr alatti kötőszövet alkotóeleme. A feltöltéshez alkalmazott feltöltőanyag teljes mértékben biokompatibilis, a lebomlás után vízzé alakulva nyom nélkül távozik a szervezetből. Az ajak területére kifejlesztett feltöltőanyag alkalmazkodik a száj körüli izom folyamatos mozgásához, és a megfelelő gyógyulási idő után teljesen kitapinthatatlanná válik.

Rendelőinkben a legmagasabb minőséget képviselő hialuronsavas feltöltőanyagokat használunk: a svájci Teosyal ráncfeltöltő termékcsaládot, amely természetes hatást garantál.

Ajakfeltöltés mennyire fáj?

Gyakori kérdés a beavatkozás előtt, hogy fájdalmas-e az ajakfeltöltés. Maga az eljárás gyors, nagyjából 15-30 perc, és a helyi érzéstelenítés miatt ritkán panaszkodnak a páciensek minimális fájdalomra.

Teendők elrontott szájfeltöltés után

A gél állagú hialuronsav rendkívül jó vízmegkötő képességgel rendelkezik, és a szövetekbe juttatva megköti az ajkakban lévő vizet, ennek köszönhető a térfogat növelő hatása. Az ajakfeltöltést mikroinjekciózással, megfelelő sorrendben végzik, de előfordul, hogy csak a felső ajak feltöltésére van szükség. A kezelés végén a tű beszúrása helyén duzzanat keletkezhet, emiatt az ajkak ilyenkor vastagabbnak tűnhetnek, mint pár nap múlva a duzzanat megszűnte után. Az apró, (szabad szemmel alig észrevehető) egyenetlenségek miatt előfordulhat, hogy minimális korrekcióra lesz szükség. Ennek időpontját az orvos határozza meg.

Előfordul, hogy a páciens nem szakszerűen végzett ajakfeltöltés, túltöltés, vagy korábbi szilikon töltés miatt fordul segítségért. Sokan már csak ilyenkor keresnek „megfelelő” szakembert, és a korrekció elvégzése, vagy az elrontott ajak helyrehozása is jártasságot igényel.

Népszerű ajaktípusok

A természetes dús érzéki ajak nem mindenkinek adatik meg, és a korral az ajak eleve veszít a teltségéből, és hidratáltságából. A korábban dús ajkak formája is változik, vékonyodik, amely az arc karakterét is megváltoztatja. Az elmúlt időben számos új trend alakult ki az ajkak formázásával kapcsolatban, köszönhetően az aktuálisan divatos hírességeknek, influenszereknek. A trendek folyamatosan változnak, és számos ajakformázási technika közül lehet választani, ugyanakkor a szakemberek igyekeznek a természetes vonalakat, és eredményeket előtérbe helyezni. Hiszen a választott esztétikai eljárások akkor mutatnak jól, ha harmonizálnak az ajak természetes arányával, és formájával.

Az alkalmazott ajaktöltések az ajkaknak különféle formát kölcsönöznek, és a beavatkozásnak köszönhetően dúsabbak és hidratáltabbak lesznek. A páciens számára a legideálisabb forma kiválasztását a száj természetes formája alapján és az arc formájához igazodva célszerű kiválasztani, hogy az összkép minél harmonikusabb legyen.

Russian lips

A Russian lips technikát azoknak érdemes választani, akik dúsabb, szexisebb ajkakat szeretnének. A célja az ajkak függőleges magasságának a növelése és a határvonaluk definiálása. A hagyományos töltésekhez képest a technika tartósabb eredményt garantál, és hosszabb idő alatt szívódik fel, emellett kevesebb filler befecskendezésével történik.

Russian lips ajakfeltöltés

Cupid lips

A cupidó ajak egy új esztétikai irányzat a szájformázásban: a töltőanyagot úgy fecskendezik be a száj felső részén található v-alakú területére (Cupidó ívre), hogy a száj általános formáját, görbületét, és az ajkak csúcsait korrigálják. Ideális azoknak, akik drámai változások nélkül – teltebbé tétel nélkül – szeretnék az ajkuk alakját javítani.

Cupid lips szájfeltöltés

Keyhole lips

A magyarul kulcslyuk technika az egyik legkedveltebb, amelyet Angelina Jolie ajka ihletett: a töltőanyagot úgy fecskendezik be, hogy a felső és alsó ajak közepén egy kis rés, kulcslyuk alakuljon ki.  Az eljárásnak köszönhetően az alsó ajkaknak teltséget, és dússágot kölcsönöz, miközben a természetessége is megmarad.

Cherry lips

A cseresznye ajkak trendje Koreából indult, a feltöltéssel az ajkak közepét célozzák meg. Azok számára ideális, akik már eleve ehhez a szájtípushoz hasonló anatómiával rendelkeznek.

Cherry lips szájfeltöltés

Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530. Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában !