mezoterápia

Mezoterápiás kezelés

A mezoterápiás kezelés az egyik legmodernebb bőrfiatalító, és bőrregeneráló eljárás.  A biztonságos és fájdalommentes kezeléssel eredményesen kezelhetők a cellulit panaszok, eltüntethetők a striák, és alkalmas a hajas fejbőr kezelésére. Míg a tű nélküli mezoterápiát kozmetikusok is végezhetik, az orvosi mezoterápia kizárólag orvos által végezhető. A kezelés előnye, hogy hatása hosszan tart, és jól kombinálható más bőrfiatalító eljárásokkal. Általában egy kezelés sorozat elvégzése javasolt, és a tartós eredmények érdekében ismétlő kezelésekre lehet szükség.

Mit jelent a mezoterápia?

A mezoterápia az egyik legmodernebb bőrfiatalító, és bőrregeneráló eljárás, a sokoldalú alkalmazhatósága miatt bevett eljárás az orvos esztétikában. A mezoterápiás kezelésnek több fajtája van, egyrészt a kozmetikusok által is végzett szalonkezelés, amelyet tű nélküli mezoterápiának nevezünk, illetve a tűs mezoterápia (orvosi mezoterápia) kezelés, amelyet speciális mikrotűvel végeznek.

Mit jelent az orvosi mezoterápia?

A tűs mezoterápia kizárólag orvos által végezhető. Az eljárás lényege, hogy egy nagyon vékony tű segítségével, apró, és felületes tűszúrásokkal hatóanyagot juttatunk be a kötőszövetbe, amely ott fejti ki a hatását, ahol erre szükség van. A keletkező apró mikrosérülések beindítják a bőr önregenerációját, fokozzák a bőr anyagcseréjét, és természetes módon serkentik a kollagén termelést. Hatására javul a bőr tömörsége, és visszanyeri feszességét és fiatalosságát.

Milyen problémák esetén eredményes a mezoterápiás kezelés?

Az orvos esztétikai módszerek segítségével számos bőrprobléma eredményesen kezelhető. A mezoterápia az egyik leghatékonyabb eljárás a cellulit (narancsbőr), és a striák (terhességi csíknak nevezett bőrelváltozások) ellen, mivel a hatóanyag fokozza a vérkeringést, a nyirokkeringést, és a lerakódott méreganyagokat is megköti. Továbbá a kollagén és elasztin rostok regenerálásával a repedések szinte láthatatlanná halványíthatóak.

orvosi mezoterápia

A mezoterápia előnyei

A bőr öregedése a harmincas éveinkben kezdődik meg, de egyénenként változó, hogy kinél mikor válik látványossá az idő múlása. Ebben a genetikai adottságok mellett nagy szerepe van például a stressznek, az életmódnak, és a táplálkozásnak. Az életkor előrehaladtával csökken a kollagén és az elasztin szintje, valamint az arc területén lévő zsírszövet csökkenése miatt a bőrszövet megereszkedik. Az arcbőr öregedése, és megereszkedése idővel mindenkinél bekövetkezik, azonban a mai professzionális kezelésekkel a kedvezőtlen folyamat látványosan lassítható.

A kötőszövetbe juttatott mezoterápiás hatóanyagok révén látványos és hosszantartó hatás érhető el. A kezelést kizárólag orvosi tisztaságú ampullákkal végezzük, amelyek a legmodernebb hatóanyag komplexet tartalmazzák. A probléma jellegétől függően a hatóanyag lehet hialuronsav, antioxidáns, vitamin, stb. Az anyagok természetazonosak, így allergiás reakció csak elvétve alakul ki. A mezoterápia előnye, hogy jól kombinálható más bőrfiatalító eljárásokkal is. Ismert mellékhatása nincsen, ezért a kezelés kúraszerűen és fenntartó kezelésként – az orvos által javasolt időközönként – ismételhető.

A mezoterápia alkalmazási területei

A mezoterápia bármely testrész kezelésére alkalmas, és a hatóanyag célzottan, a befecskendezés helyétől függően fejti ki a hatását. Leggyakrabban az arcbőr, a kézfej, és a dekoltázs bőrének ránctalanítására, feszesítésére, és hidratálására alkalmazzák. A mezoterápia bevett eljárás a narancsbőr (cellulit), valamint a stria eltüntetésére. Mivel a mezoterápia a fejbőr kezelésére is alkalmas, ezért a hajas fejbőrt érintő problémák (pl. hajhullás) esetén is eredményes. A hajhagymákba fecskendezett hatóanyag serkenti az új haj növekedését, valamint elősegíti a hajhullás mértékének csökkenését.

Kinek ajánlott a mezoterápiás kezelés?

A mezoterápiás kezelés bárki számára ajánlható 18-70 év között: egyrészt a fiatalabb korosztály számára megelőzési céllal, másrészt az adott bőrprobléma kezelésére, valamint idősebb korban a már kialakult elváltozások kezelésére egyaránt. Mivel nincs fényérzékenyítő hatása a kezelés bármikor végezhető megfelelő fényvédelem mellett.

mezoterápiás kezelés

 Miért fontos a megelőzési célú kezelés?

A kollagén termelődése már a 20-as 30-as éveinkben el kezd csökkenni, és az első ráncok megjelenése jelzik a kötőszövet gyengülését. Az öregedés jelei leginkább az arcon látványos, mivel a bőr itt a legvékonyabb. A megelőzési célú mezoterápiás kezelésnek az öregedési folyamat megállításában és lassításában van szerepe. Az időben megkezdett kezeléssel természetes módon serkenthető a kollagén termelése, és számottevően tolható ki a bőr öregedése. Mivel a hatóanyag az életkori sajátosság alapján kerül kiválasztásra, így egy személyre szabott kezelést jelent.

Mikor nem ajánlott a mezoterápiás kezelés?

A kezelés ellenjavallt a következő esetekben:

  • A kezelendő területen lévő akut, vagy krónikus bőrfertőzés esetén
  • Bizonyos betegségek (lázas állapot, inzulinnal kezelt cukorbetegség, autoimmun betegség, stb.) esetén
  • Egyes gyógyszerek szedése esetén
  • Terhesség, szoptatás ideje alatt
  • Hatóanyag komponenseire való allergia esetén

Előzetes konzultáció

A legtökéletesebb eredmények személyre szabott kezelések által érhetők el. Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!

tű nélküli mezoterápia

A kezelés menete

A kezelést egy állapotfelméréssel egybekötött konzultáció előzi meg. Először a kezelendő bőrfelületet letisztítjuk, majd érzéstelenítő krémmel látjuk el. A kezelést egy mikrotű segítségével végezzük: a hatóanyagot több szúrási ponton keresztül juttatjuk be kb. 4-6 mm mélyre, majd a végén a kezelt felületet bőrnyugtató készítménnyel kenjük be. Maga a kezelés 20-30 percet vesz igénybe, és semmilyen fájdalommal nem jár. Általában egy kezelés sorozat elvégzése javasolt, és az optimális eredmények érdekében – az orvos által javasolt időközönként – ismétlő kezelések elvégzése ajánlott.

Esetleges mellékhatások, kellemetlenségek

A páciensek túlnyomó többségénél a kezelés semmilyen panasszal nem jár, azonnal visszatérhetnek a megszokott életvitelükhöz. Igen ritkán a tűszúrás helyén bevérzés, duzzanat, vagy a kezelés helyén enyhe bőrpír jelentkezhet, azonban a panaszok 1-2 napon belül maguktól megszűnnek.

Kezelés utáni teendők

A mezoterápiás kezelést követően tilos 12 órán keresztül bármilyen kozmetikai készítményt a kezelt felületre felvinni. Pár napig ajánlott kerülni az olyan hőhatással járó tevékenységeket, mint a szaunázás, szoláriumozás, és napozás, valamint a megerőltető sporttevékenységet.

A kezelés hatása

Általában (a probléma jellegétől függően) 3-5 alkalomból álló kezelés sorozatot javasolunk, amelyet az optimális eredmények érdekében 2-4 hetente javasolt megismételni. Már az első kezelések is látványos eredménnyel járnak. A striák szemmel láthatóan halványulnak, a bőr feszesebbé, fiatalosabbá, hidratáltabbá, és rugalmasabbá válik, a ráncok kisimulnak. Cellulit, valamint hajproblémák esetén általában 2-3 kezelést követően látható a kezelés hatása.

Mezoterápiás kezelés ára

Arckezelés különböző problémák esetén: 20 000 Ft / alkalom

Cellulitkezelés: 30 000 Ft / alkalom

Hajas fejbőr kezelése: 20 000 Ft / alkalom