Orvosi mélyhámlasztás peeling

Orvosi mélyhámlasztás – Peeling

Az orvosi mélyhámlasztás, vagy más néven orvosi peeling az egyik legnépszerűbb bőrfiatalító eljárás, és gyakran alkalmazzák bőrproblémák kezelésére. Az apró ráncok mellett a különböző bőrelszíneződések, aknék, aknés hegek kezelhetők eredményesen. Az orvos által végzett szakszerű beavatkozás gyors, és kockázatmentes, és csak minimális kellemetlenséggel jár. Időnként szükséges a kezelést megismételni, és az otthoni ápolásra is gondot kell fordítani.

A ráncok mellett a különböző pigmentfoltok megjelenése az egyik leggyakoribb bőröregedéssel kapcsolatos probléma, mivel ezektől a bőr idősebbnek tűnhet. A főként fiatal korban kialakuló akne, és a különböző hegek a páciensek önbizalmára, életminőségére van hatással.

A kémiai hámlasztás fajtái

A különböző kémiai hámlasztások a bőr felső rétegének eltávolítását jelentik. Számos fajtája van, megkülönbözetünk felszíni, középmély és mély hámlasztást. A kozmetikai szalonokban felszínes hámlasztást végeznek, de a kíméletes hámlasztással otthon is kezelhetők a már kialakult foltok. Azonban ezzel a hámlasztással közel sem érhetők el olyan eredmények, mint az orvos esztétikában alkalmazott orvosi mélyhámlasztással.

Mit jelent az orvosi mélyhámlasztás?

Az orvosi mélyhámlasztás (peeling) során különböző erősségű szerves savakat használnak, amellyel különböző mélységű hámlasztására van lehetőség. Hogy az adott páciensnél milyen típusú peelinget alkalmaznak, azt minden esetben egy előzetes bőrdiagnózis alapján határozzák meg. A beavatkozás célja az, hogy a kémiai hámlasztással a bőrmegújítási folyamatokat, a kötőszöveti rostok újratermelődését serkentsük. Hatására halványodnak a pigmentfoltok, az egyenetlen pattanásos bőr egészségesebbé válik, a tágabb pórusok összehúzódnak, és a bőr üdévé és simává válik. A kezelés fájdalommentes, mindössze enyhe viszkető érzés tapasztalható.  Mind a beavatkozás előtt, és a beavatkozás után is további otthoni kezelésre van szükség, amelynek formáját, és időtartamát a kezelőorvos határozza meg. Az otthoni kezelés során használatos krémek elősegítik a hatóanyagok jobb felszívódását.

Melyek a peeling fő alkalmazási területei?

A peeling fő területei: az arc, a nyak, a dekoltázs területe. Ha több területet is kell kezelni, vagy nagyobb kiterjedésű a kezelendő bőrfelszín, akkor többszöri kezelésre is szükség lehet, amelyet az orvos javaslata alapján szakaszosan végeznek el.

Milyen esetekben ajánlható az orvosi mélyhámlasztás?

  • Bizonyos típusú kémiai hámlasztók a kisebb ráncok, a bőr felszínes rétegének elváltozásainak kezelésére alkalmasak: különböző eredetű elszíneződések, foltok kezelésére. Ezek azok a problémák, amelyre mindenkinek szüksége lehet bizonyos életkor után.
  • A különböző életkorban a hormonális változások miatt kialakult akne és az aknés hegek esetében: kamaszok, fiatal és idősebb felnőttek esetében, változókori problémák esetén.
  • Azok számára, akik természetes módon, műtéti beavatkozás nélkül szeretnék az arcukat megfiatalítani.
  • Azok számára, akiknél az otthoni bőrápolás során használt krémek (kíméletes hámlasztás) nem hoztak megfelelő eredményt.
  • Azok számára, akiknek a bőre napfény (UV) által károsodott.

Mi az előnye az orvosi mélyhámlasztásnak?

Az orvosi mélyhámlasztás a nők és férfiak körében egyaránt népszerű. Igen gyors, és biztonságos beavatkozás, a kezelés mindössze enyhe kellemetlen érzéssel jár. Kúraszerű alkalmazásával látványos és gyors eredmények érhetők el- mindezt fájdalom nélkül.

Ki végezheti az orvosi mélyhámlasztást?

A pácienseknél a bőrtípustól és a kezelendő problémától függően választják ki a megfelelő kezelést, és a használt hatóanyagot. Az orvosi mélyhámlasztást kizárólag szakorvos végezheti.

Az orvosi mélyhámlasztás menete

Az orvosi mélyhámlasztást egy állapotfelméréssel egybekötött orvos esztétikai konzultáció előzi meg, amelynek során az orvos javaslatot tesz a megfelő, személyre szabott beavatkozásra, és tájékoztat a kezeléstől várható eredményekről. Tisztázásra kerülnek a páciens igényei, hogy milyen bőrproblémára keres megoldást, illetve melyik bőrfelületet szeretné megfiatalítani. A kezelés egyéb arcfiatalító eljárásokkal is kombinálható, amelyekre az orvos további javaslatokat tehet.

A mélyhámlasztást a kezelendő problémától függően különböző töménységű (15-43%-os) oldatokkal végezzük. A kezelésen eltávolítjuk a bőr felső károsodott és elöregedett rétegét, így érjük el a bőr megújhodását, megfiatalodását, felszínének egyenletessé válását, vagyis az un. anti-aging hatást. Általában 20-30 percet vesz igénybe, és helyi érzéstelenítést sem igényel. A felvitt oldatot a típusától függően semlegesítjük, vagy a kívánt bőrreakció elérését követően eltávolítjuk.

Az általunk alkalmazott orvosi mélyhámlasztás típusai

Rendelőnkben kétféle kezelést alkalmazunk:

  • Easy TCA acne kezelést
  • BeneBellum hyperpigmentációs kezelést

Easy TCA hámlasztás

Az Easy TCA hámlasztással, vagy más néven triklórecetsavas mélyhámlasztással eredményesen kezelhető a pigmentfoltos, problémás típusú bőr. Ajánlható pattanásos vagy heges bőrön, egyenetlen felszínű, illetve napfény által károsodott bőrön. A kezeléssel feszesíthető a bőr, és az apróbb ráncok is eltüntetők.

Milyen típusú savakat használunk?

A TCA (Triklórecetsav) a bőr középmély rétegeiben fejti ki a hatását. Az Easy TCA komplex ezenkívül AHA savakat, vitaminokat, antioxidánsokat tartalmaz.

BeneBellum hyperpigmentációs kezelés

A BeneBellum hyperpigmentációs kezelés a pigmentációs problémákra: hyperpigmentációra, melasmára kínál komplex megoldást. A hyperpigmentációt a melanin túltermelése okozza, amely a bőrön különböző barna foltok formájában jelenik meg. Számos oka lehet, például UV-sugárzás, öröklött hajlam, a kor, bizonyos gyógyszerek és egyéb tényezők is közrejátszhatnak a kialakulásában. A melasma egy fajtája a hyperpigmentációnak. A szabálytalan alakú, barna színű foltok általában  hormonális hatások (például terhesség, vagy fogamzásgátló tabletták szedése) következtében alakulnak ki, jellemzően az arcon és a karon jelennek meg.

Milyen típusú savakat használunk?

A BeneBellum Triklórecetsavat, glikolsavat, és citromsavat tartalmaz, amely a bőr középmély rétegeiben fejti ki a hatását.

További kérdése van? Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre! Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.

Mikor nem javasolt a beavatkozás?

Az ellenjavallatok között a különböző akut, gyulladásos, lázas megbetegedések, egyes betegségek (vérzékenység, autoimmun betegségek, stb.) valamint terhesség, és szoptatás szerepelnek. Amennyiben a páciens herpeszre hajlamos, akkor preventív kezelést is alkalmazunk.

A kezelésre az őszi-téli időszak a legoptimálisabb, azonban léteznek speciális hámlasztó kezelések, amelyek nyáron is végezhetők.

Lehetséges mellékhatások, kellemetlenségek

A kezelés nem jár fájdalommal, de csípő, égő érzés esetleg előfordulhat (egyéni érzékenységtől, illetve a hámlasztás mélységétől függően). Pár napig számítani lehet változó mértékű bőrhámlásra is, amely a kezelést követő 1-2 nap múlva jelentkezhet, és 4-5 napig tarthat. A felépülési idő függ a hámlasztás mélységétől: minél mélyebb a mértéke, annál látványosabb lesz az eredmény.

Teendők a peeling után

Fontos kiemelni, hogy az orvos által javasolt otthoni ápolásra vonatkozó instrukciókat fokozottan be kell tartani. Különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a fényvédelemre, megfelelő faktorszámú fényvédőt kell minden évszakban használni. A kezelést követő két hétben kerülni kell minden olyan körülményt, amely magas hőhatással jár, például közvetlen napfényt, szoláriumozást, szaunázást.

Mikor látható a peeling hatása, milyen eredmények várhatók az első kezeléstől?

A kezelés után a teljes gyógyulási idő általában 3-5 nap, ezalatt beindulnak  bőr természetes felépülési folyamatai. A hámlást követően a bőr feszesebbé, üdévé és hidratáltabbá válik, visszanyeri rugalmasságát és ragyogását. A bőrhibák, halványulnak, a bőr felszíni egyenetlenségei kisimulnak.

Meddig tart a hatása?

Az orvosi mélyhámlasztás hatása általában 6-18 hónapig tart – az egyéni adottságoktól függően, de a kívánatos eredmény eléréséhez a kezelés ismétlésére van szükség.

Milyen gyakran lehet megismételni?

Az orvosi mélyhámlasztás – az alkalmazott eljárástól függően általában egy 4 alkalomból álló kezeléssorozat, amelyet hetente célszerű elvégezni. Majd a kezeléssorozat után megfelelő szünet (regenerálódási idő) beiktatásával lehet a kúrát ismételni (igény szerint) a kezelőorvos javaslatára.

Miért előnyös a peeling férfiak számára?

A férfiak esetében kifejezetten előnyös, mivel a ránctalanítás mellett jól alkalmazható az arcszőrzet kezelésére például szőrbenövés, és begyulladt szőrtüszők kezelésére.

Az orvosi mélyhámlasztás ára

Az orvosi mélyhámlasztás ára, valamint az otthoni ápolási csomag ára az alkalmazott a kezelés típusától függ.

Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530. Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!