Ultrahang vizsgálatok

Az ultrahang fájdalommentes, megbízható módszer a hasi szervek vizsgálatára, mely sugárterheléssel nem jár.

Kérjen időpontot, vagy kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal.

Az ultrahang diagnosztika bemutatása

Az ultrahang vizsgálat segítségével a belső szervek állapotáról kaphatunk képet, leginkább a „tömör” szervek vizsgálatára alkalmas. Meghatározhatjuk ezek nagyságát, szerkezetét, azon belül különböző eltéréseket ( pl. cisztákat, vese-és epekőveket, stb).

Vizsgálhatóak a hasüreg nagyobb erei és nyirokcsomói is. A gyomor- és bélrendszer területén bizonyos elváltozások gyanúját vetheti fel, azonban pontosabb diagnózishoz egyéb vizsgálatok elvégzésére is szükség lehet, pl. endoszkópia, CT.

A vizsgálat fekvő testhelyzetben történik, melynek során zselészerű anyaggal bevonva a vizsgálandó hasi bőrfelületet a vizsgálófej mozgatásával hozzuk létre a hasi szervekről alkotott 2 dimenziós képet. A Doppler technika segítségével a hasi nagy- és kiserek véráramlása is meghatározható.

Előkészületek hasi ultrahang előtt

hasi ultrahang

» A vizsgálat nem megterhelő, fájdalommal nem jár.

» A vizsgálat éhgyomorra történik.

» A vizsgálat előtt 6 órával ne egyen semmit!

» Előtte 2 órával ne is igyon!

» A vizsgálatra telt hólyaggal kell érkezni.

Előtte való napon az esetleges zavaró bélgázok elkerülésére (amennyiben hajlamos a gázképződésre) Espumisan Max bevehető.

A vizsgálat reggelén a szokásos reggeli gyógyszereit egy korty vízzel beveheti.

Kérjen személyre szabott konzultációt

Úgy gondoljuk, hogy a legtökéletesebb eredmény elérése érdekében az egyénre szabott kezelések a legmegfelelőbbek. Kérjen személyre szabott konzultációt, hogy megtaláljuk Önnek a leghatékonyabb megoldást.

További információk