Ultrahang

Ultrahang diagnosztika

Az ultrahang fájdalommentes, megbízható módszer a hasi szervek vizsgálatára, mely sugárterheléssel nem jár. Segítségével a belső szervek állapotáról kaphatunk képet, leginkább a „tömör” szervek vizsgálatára alkalmas. Meghatározhatjuk ezek nagyságát, szerkezetét, azon belül különböző eltéréseket ( pl. cisztákat, vese-és epekőveket, stb).
Vizsgálhatóak a hasüreg nagyobb erei és nyirokcsomói is. A gyomor- és bélrendszer területén bizonyos elváltozások gyanúját vetheti fel, azonban pontosabb diagnózishoz egyéb vizsgálatok elvégzésére is szükség lehet, pl. endoszkópia, CT.

A vizsgálat fekvő testhelyzetben történik, melynek során zselészerű anyaggal bevonva  a vizsgálandó hasi bőrfelületet a vizsgálófej mozgatásával hozzuk létre a hasi szervekről alkotott 2 dimenziós képet. A Doppler technika segítségével a hasi nagy- és kiserek véráramlása is meghatározható.

OLVASSA EL, HOGY MILYEN ELŐKÉSZÜLETEK SZÜKSÉGESEK A HASI ULTRAHANG ELVÉGZÉSE ELŐTT!

A vizsgálat nem megterhelő, fájdalommal nem jár.
A vizsgálat éhgyomorra történik.
A vizsgálat előtt 6 órával ne egyen semmit!
Előtte 2 órával ne is igyon!
A vizsgálatra telt hólyaggal kell érkezni.

Előtte való napon az esetleges zavaró bélgázok elkerülésére (amennyiben hajlamos a gázképződésre) Espumisan Max bevehető.

A vizsgálat reggelén a szokásos reggeli gyógyszereit egy korty vízzel beveheti.

Kérje díjmentes konzultációnkat az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530 és tudja meg, mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!