Bioszálas arckontúrozás és APTOS kezelés

A bioszálas arckontúrozás során hajszálvékony, lebomló szálakat helyezünk a bőr megfelelő rétegébe. Ennek eredményeképpen a bőr sokkal rugalmasabb és tömöttebb tapintatúvá válik.

A bioszálas arckontúrozás

A bioszálas arckontúrozás során hajszálvékony, lebomló szálakat helyezünk a bőr megfelelő rétegébe, melynek anyaga polydioxanone, vagy tejsav. Lényegében a sebészi fonalakhoz hasonló felszívódó szálakról van szó, melyek a bőrben érújdonképződést, fokozott sejtaktivitást okoznak, mely végső soron a kollagénrostok fokozott termelődéséhez vezet. Ennek eredményeképpen a bőr sokkal rugalmasabb és tömöttebb tapintatúvá válik. A bőr lazaságának kezelésén kívül alkalmas még a felszíni egyenetlenségek, apró ráncok simítására is.

A behelyezett szálak kb. fél év múlva felszívódnak, de hatásuk még további fél-egy évig megmarad.
A kezelés tehát fél év múlva ismételhető.

Speciális formája, amikor a szálak úgynevezett apró tüskékkel, fogakkal vannak ellátva, így azokkal a bőr kötőszövetes rétegében megkapaszkodva emelő ( lifting ) hatás érhető el. Az úgynevezett fogazott szálak elsősorban a szemöldök emelésére, valamint az arc kontúrozására alkalmasak.

A kezelést követően a páciens rögtön visszatérhet a mindennapi életbe.

Fájdalom, bőrpír, duzzanat előfordulhat, akár fájdalomcsillapítóra is szükség lehet. A kezelt területet érdemes jegelni, illetve bevérzés esetén Arnika krémmel kenni az első néhány napban.

A kezelés célja a fáradt, petyhüdt bőr rugalmasságának, üdeségének fokozása anélkül, hogy jelentős változást okoznánk az arc karakterében.

A kezelést szakorvosi konzultáció előzi meg. Helyi érzéstelenítésben végezzük, időtartama 20-30 perc.

APTOS (Anti-Ptosis) bioszálas arckontúrozás

Egyedülálló szálbehúzásos technika, mely a bőrt feszesebbé, simábbá, tömöttebbé varázsolja.

Elsősorban azok számára ajánlott, akik minél később szeretnének arcplasztikai beavatkozást.

Az apró ráncokat kisimítja, a bőr lazaságát csökkenti, tónusát és a kontúrok egyenetlenségét javítja, a bőr színe üdévé válik azáltal, hogy fokozzuk a bőr kollagéntermelését és jótékony hatású bőrregenerációs folyamatokat indítunk be.

Az eredmény azonnal látható és a kezelést követő hónapokban egyre kifejezettebbé válik.

A bőrszerkezet javításán keresztül az arc élettelivé, fiatalossá válik.

Az eljárás során steril körülmények között, helyi érzéstelenítésben különböző hosszúságú és típusú szálakat helyezünk a bőr kötőszövetes rétegébe, ahol regenerációs sejtaktivitást váltunk ki.

Fokozódik azon sejtek működése, melyek a kollagén rostok, vagyis a bőr kötőszövetes támasztórostjainak termelődéséért felelősek.

A hagyományos PDO szálakhoz képest erőteljesebb lifting hatás érhető el, az eredmény tartósabb.

A szálak a bőrben teljesen lebomló, természetes anyagokból, polydioxanone-ból és tejsavból állnak. A bőr hidratáltsága is jelentősen fokozódik, hiszen bizonyos szálak hialuronsavat is tartalmaznak.

A beavatkozás során a bőr természetes viszonyait, állapotát állítjuk vissza anélkül, hogy idegen anyag kerülne a bőrbe.

A kezelés kb. 30-45 percig tart, utána a páciens visszatérhet a mindennapi életébe, a felépülési idő minimális.

Kérjen díjmentes konzultációt

Úgy gondoljuk, hogy a legtökéletesebb eredmény elérése érdekében az egyénre szabott kezelések a legmegfelelőbbek. Kérjen díjmentes konzultációt, hogy megtaláljuk Önnek a leghatékonyabb megoldást.