arcfiatalítás

Arcfiatalítás

Az arcfiatalítás olyan módszerek alkalmazását foglalja magába, amelyek segítenek eltüntetni az öregedés látható jeleit, és segítenek a természetes öregedési folyamat lassításában. A korszerű technológiáknak, és eljárásoknak köszönhetően a bőr látványosan megfiatalodik, visszanyeri korábbi ragyogását és feszességét. Érdemes minél korábban – megelőzési céllal – az arcbőr állapotával foglalkozni, és az aktuális problémának leginkább megfelelő kezelést, vagy kezelés kombinációt választani.

Mit jelent az arcfiatalítás?

A bőr öregedése egy lassú, de természetes folyamat, és teljesen egyén függő, hogy a látható jelek kinél mikor és milyen mértékben mutatkoznak meg. Annak ellenére, hogy az öregedés a test teljes területén megtapasztalható, leginkább az arcon bekövetkező változások azok, amelyet a legelőször észreveszünk. Ma már a visszafordíthatatlan folyamat kedvezően befolyásolható: egyrészt a megelőző kezelésekkel lassítható, másrészt a kialakult elváltozások például az egyre mélyebb ráncok halványíthatók, de az arc beesettsége is eredményesen kezelhető.

arcfiatalító kezelés

Az arcfiatalító kezelésekről általában

A korral a bőr rugalmasságát és feszességét biztosító hialuronsav, és kollagén egyre kisebb mértékben termelődik, ugyanakkor a környezeti hatások, a napsugárzás, és az életmód is jelentősen hozzájárulnak a bőr idő előtti öregedéséhez – egyre ráncosabbá, petyhüdtebbé, fakóbbá és szárazabbá válik. A mai korszerű orvos esztétikai beavatkozásoknak köszönhetően látványos javulás érhető el műtét nélkül nem csak az arcfiatalítás, de számos problémás terület (például a nyak, dekoltázs, kézfej) esetén is.

Kiknek ajánlhatók az arcfiatalító kezelések?

Általánosságban azok számára jó választás, akik műtét nélkül, hosszabb lábadozási idő nélkül, és kíméletes módon szeretnék az idő kerekét visszaforgatni. Illetve preventív céllal – az öregedési folyamat lassítása érdekében, illetve az elváltozások mérséklése érdekében. A legtöbb módszer már fiatalabb korban is alkalmazható, 25-70 éves kor között férfi és nő páciensek számára egyaránt. Viszont tudni kell, hogy bizonyos mértékű megereszkedés esetén már nem lehet műtét nélkül látványos eredményeket elérni.

A legtökéletesebb eredmények személyre szabott kezelések által érhetők el. Kérje díjmentes konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!

arcfiatalító kezelések

Az előzetes konzultáció szerepe

A kezelések előtt minden esetben előzetes konzultációra kerül sor. A bőr állapotának és az egyéni adottságok felmérése után a szakorvos javaslatot tesz a páciens számára legoptimálisabb kezelésre/kezelés kombinációra. Tájékoztat a kezelés menetéről, a várható eredményekről, illetve a tartós eredmények fenntartásához szükséges ismétlő kezelésekről.

Fájdalmas-e az arcfiatalítás?

Az arcfiatalító kezelések általában fájdalommentesek, illetve csak minimális kellemetlenséggel járnak. Egy részük érzéstelenítést sem igényel, míg egyes kezeléseket helyi érzéstelenítő alkalmazásával végzik.

Kellemetlenségek, és mellékhatások

A műtéti beavatkozáshoz képest csak kevés mellékhatással kell számolni: a kezelt területen pár napig duzzanat, bevérzés, bőrpír elfordulhat, ám ezek a panaszok rövid időn belül maguktól megszűnnek. A páciens gyakorlatilag azonnal visszatérhet a korábbi életviteléhez.

Az arcfiatalító kezelések fajtái

Rendelőnkben pácienseink számára számos arcfiatalító kezelés, illetve kezelés kombináció áll rendelkezésre. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a különféle eljárásokkal kapcsolatosan, például, hogy meddig tart a hatása, vagy milyen eredményekre lehet számítani. Illetve hány alkalom javasolt az adott kezelésből, és milyen gyakorisággal javasolt az ismétlő kezelést végezni.

Rádiófrekvenciás kezelés

A célzott rádióhullámokkal a bőr természetes kollagén termelése fokozható, amelynek eredménye, hogy a ráncok halványodnak, és a bőr feszesebbé válik. Minden korosztály számára alkalmas, preventív céllal is. A kezelést követően a bőr feszesebb lesz, viszont a látványos eredmény csak pár hét múlva tapasztalható a kollagén termelődés beindulása miatt. Egész évben biztonságosan végezhető, kúraszerű kezelést igényel.

A rádiófrekvencia és a mikrotűs eljárás kombinációja a Vivace kezelés, amely az egyik legújabb arcfiatalító eljárás. A kezelés ideális fakó, vízhiányos bőr ránctalanítására, és feszesítésére valamint egyes bőrhibák kezelésére. Elsősorban azok számára jó választás, akiknél még csak kezdetleges a megereszkedés, és a mélyebb ráncok sem alakultak ki. Ugyanakkor férfi páciensek számára is előnyös, mivel nem változtatja meg az arcformát és a mimikát. A Vivace kezelés hatása akár 1,5-2 éven keresztül is megmaradhat, de a tartós eredményekhez ismétlő kezelés elvégzése javasolt.

vivace kezelés hatása

HIFU kezelés

A fókuszált ultrahang egy új eljárás az orvos esztétikában, idősebb páciensek esetében a megereszkedett arcbőr kezelésére kiváló, míg a harmincasoknak megelőzési célból ajánlható. A HIFU kezelés látványos eredménye kb. 6-8 hét alatt tapasztalható meg, a hatása pedig akár 1-1,5 évig is tarthat.

Kollagén indukciós terápia

A kollagén indukciós terápiának számos fajtája van. A ráncok ellen és a beesett arc ellen az egyik legkiválóbb eljárás a Radiesse kezelés, amely arcformázás és liftinghatás egyben. Az eredménye szinte azonnal látható, és a hatása akár 1-2 évig is megmarad. Az emelőszálas kontúrozás egy kedvelt arcfiatalító kezelés. A bőrbe helyezett tejsav tartalmú szálak a kollagénrost termelődését serkentik. Mivel egy idő múlva ezek felszívódnak ismétlő kezelésre van szükség az optimális eredmények érdekében.

Az egyik legújabb és leghatékonyabb arcfiatalító kezelés a Dermapen, amelyet egy speciális kezelőfejjel ellátott géppel végeznek. Az apró dermapen tűk a bőrbe hatolva mikrosérüléseket okoznak, amely természetes sebgyógyulási folyamatot indít be. Hatására fokozódik a kollagén és elasztin termelődés. 3-5 alkalmas kezelés sorozat javasolt, majd igény szerint a kúra nagyjából 6 hónap múlva megismételhető. A dermapen kezelés hatása – az üdébb fiatalosabb bőr hónapokig is megmarad. A Karisma kezelés egy innovatív töltőanyaggal végzett bőrminőség javító eljárás, amelynek hatására látványosan fiatalodik meg az arc, visszanyeri rugalmasságát, feszességét és hidratáltságát. Kimondottan jó választás azok számára, akik a hagyományos feltöltéstől idegenkednek, illetve olyan kezelést keresnek, amellyel kevesebb számú ismétlés esetén is látványos eredmény érhető el.

dermapen kezelés előnyei

Botox kezelés

A botox kezelés az egyik legbiztonságosabb arcfiatalító kezelés, amely kiváló az arc és az érzékeny szemkörnyék ráncai esetén, elsősorban a 35-45 éves korosztály számára javasolt. Mélyebb ráncok esetén érdemes hialuronsavas ráncfeltöltéssel kombinálni. Egész évben biztonságosan végezhető, a tartós hatás érdekében kb. 4 hónap után lehet megismételni.

Hialuronsavas ráncfeltöltés

Az egyik leghatékonyabb, és legbiztonságosabb arcfiatalító kezelés, amely természetes hatást garantál, és akár 5-10 évvel fiatalosabb bőrt eredményez – amennyiben megfelelő szakember végzi. A hialuronsavas ráncfeltöltés 25-30 éves kortól ajánlható. A hatása akár 6-18 hónapon keresztül is megmarad. Általánosságban 8-12 hónap múlva ismétlő kezelésekre van szükség.

Orvosi mélyhámlasztás (Peeling)

A peeling a kisebb ráncok mellett bevett eljárás a korral együtt járó bőrelszíneződések, foltok kezelésére. A kezelés különböző típusú savakkal történik. Gyors és biztonságos eljárás, csak egy minimális kellemetlen érzés tapasztalható. Jól kombinálható más arcfiatalító eljárásokkal. Bár egyes kezelések még nyáron is végezhetők, leginkább az őszi-téli hónapok a legideálisabbak.4 alkalmas kezelés sorozat javasolt, majd igény szerint a kúra megismételhető a regenerálódási időszakot követően.

peeling

Skinbooster kezelések

Skinbooster kezelések alkalmasak bőrfiatalításra és a bőrminőség javítására, valamint a bőr hidratálására. Hatására a bőr visszanyeri ragyogását, ismét rugalmassá és feszessé válik. Több típusa van: a Nucleofill nem hialuronsav alapú, míg az RRS HA Long Lasting, és Profhilo hialuronsav alapú kezelés. A kúraszerű Nucleofill kezeléssel, illetve az ismétlő kezelésekkel természetes hatású és tartós eredmény érhető el. Az RRS HA Long Lasting, és Profhilo kezelések az érett bőr kezelésére is alkalmasak, általánosságban 2-3 alkalom javasolt, és évente ismétlő kezelésekre van szükség.

Az Ejal 40 szintén hialuronsav alapú kezelés, amely azok számára jó választás, akik természetes hatású eredményt szeretnének elérni. Maga az Ejal 40 egy prémium gél töltőanyag, amellyel kiválóan kezelhető a fakó és vízhiányos bőr, valamint a felszíni ráncok egyaránt. Idősebb páciensek esetén érdemes egyéb kezelésekkel, például botox kezeléssel, hialuronsavas ráncfeltöltéssel kombinálni. Általánosságban 3 kezelés elvégzése javasolt, a végleges hatás a kezelést követően 4-6 hét múlva mutatkozik meg. Az eredmény akár fél évig is megmarad, de évente két alkalommal ismétlő kezelés elvégzése szükséges az optimális eredmények fenntartásához.