Állvonal kontúrozás

Állvonal kontúrozás

Az állvonal kontúrozás bevett eljárás az állkapocs körüli megereszkedett bőr kezelésére, valamint segít egy karakteresebb profilt, határozottabb állvonal ívet elérni. A kezelés hatására a kontúrok ismét jól láthatóvá válnak, az arc visszanyeri harmonikusságát és fiatalosabb kinézetét. Az állvonal kontúrozás csak minimális kellemetlenséggel jár, és a látványos eredmény akár 1-1,5 évig is megmarad.

Az állvonal szerepe az arc öregedésében

Az életkor előrehaladtával nem csak a ráncok mélyülnek, de a bőr veszít rugalmasságából, és helyenként látványosan meg is ereszkedik. Az állvonal teszi az arckontúrt esztétikusabbá, és a fiatalos kinézethez is hozzájárul. Fiatal korban az arc általában kerek, a bőr tömör, és az arcbőr ráfeszül az arccsontra, így az áll és a két arccsont jellegzetes V alakot alkot. Majd az öregedéssel ez a háromszög megfordul – A vonallá. Az alsó arcfél megereszkedik, és a korábbi éles állvonal ív pedig elmosódottá válik. Az állvonal megereszkedésével párhuzamosan – a csontállomány vesztés és a kontúrvesztés következtében – az arcvonások átalakulnak, és az arc beesettebbé válik. A bőr tömörségének és feszességének csökkenése mélyülő ráncokat eredményez, amely folyamatosan fáradt és szomorú kinézetet kölcsönöz.

Mit jelent az állvonal kontúrozás?

Az állvonal megereszkedése, mint esztétikai probléma általában negyven éves kor után jelentkezik. A kötőszövetek lazulása és az arc volumen vesztése főként az állvonalban az állkapocs területén látványos, és okoz meglógást. Az állvonal kontúrozás egy hatékony, és fájdalommentes kezeléssorozat, amelynek segítségével az arc arányait lehet javítani, illetve a megereszkedett bőrt feszessé tenni. A beavatkozás hatása látványos, és tartós, és pácienstől függően az eredmény 1-1,5 évig is látható.

Állvonal kontúrozás fajtái

Kiknek ajánlott az állvonal kontúrozás?

 Az állvonal kontúrozás ajánlott azoknak, akik műtéti beavatkozás nélkül szeretnék a bőr öregedésének jeleit eltüntetni, és fiatalosabb megjelenést, feszesebb bőrt szeretnének elérni.

Ajánlott férfiaknak, akik karakteresebb profilt, ívesebb állvonalat szeretnének kíméletes módon elérni. Az alsó arc megjelenését a genetika is befolyásolja. A genetikai adottságok miatt nem mindenki rendelkezik karakteres állvonallal, amely főként férfiak számára elengedhetetlen a határozott és magabiztos megjelenéshez. Így számukra az állvonal kontúrozás kiegyensúlyozottabb megjelenést biztosíthat.

Állvonal kontúrozás során alkalmazott technikák

Az állvonal az állkapocs formája és aránya nagyban hozzájárul az arc harmonikus megjelenéséhez. Az orvos esztétikai eljárásoknak köszönhetően számtalan technika nyújt lehetőséget az öregedési folyamat lassítására. Ma már sebészeti műtétek nélkül kíméletesen, és hosszas felépülési idő nélkül lehet az idő kerekét visszaforgatni. Látványosan lehet javítani az állvonal-állkapocsív formáját és a beavatkozásoknak köszönhetően a plasztikai beavatkozás időpontja is kitolható. Az állvonal kontúrozására több módszer alkalmas, például a szálbehúzásos technika, valamint a hialuronsavas feltöltés javasolt.

Állvonal kontúrozás szálbehúzásos technikával

A felszívódó szálas arckontúrozás egy bőrfiatalító eljárás. Egyik célja a bőr tartásának és rugalmasságának javítása azáltal, hogy a bőr megfelelő rétegében fokozza a sejtek kollagén és elasztin termelését, és hatására jelentősen javul a mikrokeringés. Másik célja az arckontúr helyreállítása (lifting hatás), amelyet az úgynevezett fogazott szálak beültetésével végeznek. A szálbehúzásos technika lényege, hogy vékony tűvel felszívódó szálakat helyeznek be a bőr megfelelő rétegébe. A kezelés minimális kellemetlenséggel jár együtt, és a látványos eredmény kb. 3-4 hét múlva látható.

Állvonal kontúrozás szálbehúzásos technikával

A szálbehúzásos technika előnyei

A szálbehúzásos technikák eredményesen alkalmazhatók mind megelőzésre és helyreállításra. Elsősorban az arcon, a megereszkedett bőr alátámasztására, annak feszesítésére használatos például az állvonal kontúrozására, az orcák, a nyak régió és a toka kezelésre. A szálak alapanyaga a polidioxadon (PDO) régóta használatos a sebészeti eljárások során, biokompatibilis az emberi szövetekkel és biológiai úton (bizonyos idő után) teljesen lebomlik. Nagy előnye, hogy a fiatalos kinézet a természetes vonások megtartásával állítható vissza, így férfiak és nők körében is népszerű eljárás. Továbbá egyéb arcfiatalító eljárásokkal is kombinálható.

A felszívódó fonalak fajtái és alkalmazása

A szálbehúzásos technikák során több fajta fonalat használnak. Ezek nem csak formájukban, de vastagságban, erősségben, és hosszúságban is eltérnek.

Sima szálak

Míg az egyenes (mono) szálak a bőrben mikrosérüléseket okoznak, és regenerációs folyamatokat indítanak be, addig a csavart (crew) szálak jobban megemelik a laza lógó bőrszövetet, mivel intenzívebb gyulladásos folyamatokat indítanak be.

Fogazott (COG) szálak

A speciális fogazott (COG) szálak alkalmasak jobban megereszkedett szövet emelésére.

Fogazott (COG) szálas állvonal kontúrozás

Állvonal kontúrozás hatása

A kezelés hatására határozottabbá válik az arcél, elsősorban a járomcsont és az állvonal nyeri vissza fiatalos kinézetét. A hatása látványos, akár 1-1,5 évig is tarthat.

Állvonal kontúrozás hialuronsavas töltéssel

Az állvonal kontúr korrigálásának másik módja a hialuronsavas töltés, amely bevett eljárás a mimikai ráncok kezelésére. A keresztkötött hialuronsavval való töltés alkalmas az elveszett volumen pótlására, és egy határozottabb állvonal elérésére.

A hialuronsavas töltés előnyei

A dermális töltőanyag alkalmazásával ideális arcforma alakítható ki. A térfogat növelésével az állkapocs is határozottabb kontúrt kap, a bőr finoman megemelkedik, így a megjelenés harmonikusabbá és fiatalosabbá válik. Előnye, hogy a kezelés gyors, csak apró tűszúrásokkal jár együtt (az állkapocs vonalán), és az eredmény azonnal látható. A feltöltés hatása hosszan tart, pácienstől függően akár 12-18 hónapig. További előnye, hogy jól kombinálható más kezelésekkel például botox-kezeléssel, HIFU kezeléssel, Ejal 40 kezeléssel, ugyanakkor önmagában is hatásos.

A legtökéletesebb eredmények személyre szabott kezelések által érhetők el. Kérje díjmentes konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!

Előzetes konzultáció

A kezelések előtt minden esetben előzetes konzultációra kerül sor, ahol a szakorvos felméri a bőr állapotát és az egyéni adottságokat. Tájékoztat a várható eredményekről, illetve a szükséges ismétlő kezelésekről. A tartós és természetes hatású eredmények érdekében gyakran komplex kezelésprogramra van szükség, amelyre a konzultáció alkalmával tesz javaslatot.