Bőrfeszesítő kezelés

Megereszkedett arcbőr feszesítése

A mai modern szépészeti technikáknak köszönhetően már érett korban is fiatalosan nézhetünk ki, sebészi beavatkozás nélkül fordítható vissza az idő kereke. A Megereszkedett arcbőr feszesítése vagy bőrfeszesítő kezelés egy kedvelt bőrfiatalító eljárás, amellyel feszesebbé fiatalosabbá tehetjük a tónusát vesztett petyhüdt arcbőrt. A kezelés gyors, és általában minimális kellemetlenséggel jár, a gyógyulási idő függ az alkalmazott eljárás típusától, és a páciens bőrének állapotától.

Az új esztétikai kezelések egyre hatékonyabb, látványos eredményeket garantálnak, csak minimális mértékben terhelik meg a bőrt, és az eredeti vonások is megmaradnak. Az öregedés látható jelei közé tartozik a bőr megereszkedése, amely leginkább az arcon látványos.

Mikor van szükség arcfeszesítő kezelésre?

A bőr öregedése a harmincas éveinkben kezdődik meg, az hogy mikor válik látványossá az idő múlása egyénenként nagyon változó, a genetikai adottságok mellett nagyban függ a páciens életmódjától, a táplálkozástól, a stressztől is. Csökken az elasztin és kollagén szintje, és párhuzamosan az arc területén lévő zsírszövet csökkenéssel a bőrszövet megereszkedik. Ötven éves kor felett drámai változások indulnak be: az izmok rugalmatlanná válásával a bőr elveszti szép tartását, és beesettebbé válik a lejjebb ereszkedő területek miatt. Másrészt megváltozik az arccsont állománya, és egyéb problémák, például a fogínysorvadás is jelentősen öregítheti, beesetté teheti az arcot. Összességében az arc megviseltebbnek és idősebbnek tűnik.

Tévhitek az arcbőr megereszkedésével kapcsolatosan

Számos tévhit van az arcbőr feszességének és a kontúr vesztésével kapcsolatosan. Például, hogy a futás károsan befolyásolja, továbbá, hogy az alvási pozíció is hatással lehet rá. Az viszont tény, hogy bizonyos kor felett a nagyobb mértékű fogyás járhat az arcbőr megereszkedésével, mivel 30-35 éves kor felett a bőr már kezdi elveszteni fiatalos tömörségét. Az arcbőr megereszkedése idővel mindenkinél elkerülhetetlen, azonban a rendelkezésre álló professzionális kezelésekkel a folyamat jelentősen lassítható, illetve helyreállítható a lógásnak indult arcbőr.

Milyen hatása van az arcfeszesítő kezelésnek?

Már egy kezelés is látványos eredményekkel járhat. A bőr legmélyebb rétegét érinti, a bőrszövetek anyagcseréje felgyorsul, serkenti a kollagén termelődést, és a mimikai izmok munkáját. Javítja a kontúrokat, a kezelt területek ismét feszessé és rugalmasabbá válnak.

Az előzetes konzultáció célja

A kezelés előtt a páciens egy előzetes konzultáción vesz részt, ahol az orvos felméri a bőrterület állapotát. Javaslatot tesz a lehetséges eljárásokra (eljárás kombinációkra), tájékoztat a kezelés menetéről és a várható eredményekről.

További kérdése van? Kérje díjmentes konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában !

Fontos, hogy minden páciens számára egyénre szabott kezelési tervet javasoljunk, figyelembe véve a lehetőségeket és a páciens igényeit. Rendelőnkben a megereszkedett bőr kezelését, valamint a már kialakult bőrproblémák, ráncok kezelését a legújabb és legmodernebb eljárásokkal és gépekkel végezzük.

A bőrfeszesítő kezelések fajtái

A megereszkedett arcbőr feszesítésére számos technika alkalmas. Rendelőnkben a következő kezeléseket végezzük:

Melyik kezelés a legideálisabb számomra?

Ma már a páciensek számtalan esztétikai kezelés közül választhatnak, ám laikusként nem könnyű eldönteni, hogy melyik számunkra a legideálisabb. A kezeléseket gyakran kombinálva végzik a különböző problémák javítása (például a bőr feszesítése, a ráncok eltüntetése, valamint a pigment foltok, bőrhibák javítása) érdekében. Az orvos által javasolt kezelés több tényező alapján kerül kiválasztásra, például befolyásolja a páciens bőrtípusa, de függ a kívánt eredménytől, illetve annak tartósságától is.

A kollagén indukciós kezelések

A kollagén indukciós kezelés ma az egyik legmodernebb és leghatékonyabb bőrfeszesítő technika, kollagén stimulációs terápiaként is ismert, lényege, hogy a bőr természetes folyamatait aktiválja. Többféle fajtája van, például: Dermapen, Dermaroller, Radiesse, Sculptra kezelés, valamint az emelőszálas kontúrozás. A kollagén indukciós kezelés által nő a kollagénrost képződés, látványosan javul a bőr tömörsége, és visszakapja feszességét, rugalmasságát.

A Dermaroller régóta bevált ránctalanításra, elsősorban az arc és a nyak területén alkalmazzák. A Dermapen kezelés ennek egy továbbfejlesztett változata, amelynek kezelőfeje a többszörös mikrosérülések által hatásosabb kezelést tesz lehetővé. A feszesítés és fiatalítás mellett alkalmas kisebb bőrhibák, pigmentfoltok, striák, stb. eltüntetésére is.

A Radiesse (Calcium-hidroxiapatit) kezelés az egyik leghatékonyabb eljárás a beesett arc és a ráncok ellen. Visszaállítja a fiatalkori arcformát, és az eredménye akár 1-2 évig megmarad. A hatóanyaga olyan molekula, amely az emberi szervezetben is természetesen előfordul. Előnye, hogy arcformázás és liftinghatás egyben, és az eredmény azonnal látható a gyors, és szinte fájdalommentes kezelést követően.

Az arcbőr mélyedései, volumenhiányai kezelhetők a tejsav tartalmú töltőanyagokkal. A Sculptra kezelés során teljesen lebomló természetes anyagokat használunk, amelyek a bőr természetes folyamatait aktiválják. A kezelés előnye, hogy hatása rendkívül hosszan tart, pácienstől függően akár 1-1,5 évig. Jó tudni, hogy minden problémára nem megoldás, és csak az arc bizonyos területén alkalmazható. Viszont jól kombinálható más arcfiatalító eljárásokkal (akár egy időben is), például botox kezeléssel, hialuronsavas feltöltéssel.

Megereszkedett arcbőr feszesítése kezelése

Milyen kellemetlenségekkel, panaszokkal járhat a kezelés?

A kollagén indukciós kezelést követően előfordulhat enyhe fájdalom, duzzanat, bevérzés, vagy feszítő érzés, ám a páciensek jelentős része azonnal visszatérhet a megszokott életvitelhez. A Sculptra kezelést követően ajánlott az orvos által meghatározott időtartamig a kezelt területet otthon masszírozni, és minden esetben ajánlott magas faktorszámú fényvédőkrém használata.

Az emelőszálas arckontúrozással hatékonyan feszesíthető a bőr, bevett eljárás az arc fiatalítása mellett a nyak, a dekoltázs és egyéb megereszkedett terület kezelésére. A bőr megfelelő mélységébe tejsav tartalmú szálakat helyezünk, amelyek növelik a kollagénrost termelést, ezáltal fejtik ki feszesítő hatásukat. Az elhelyezett szálak bizonyos idő alatt felszívódnak, illetve lebomlanak. Az erősebb és hosszabb úgynevezett fogazott szálakkal pedig látványosabb, bizonyos mértékű emelő hatás is elérhető a feszesítésen kívül. A hatása azonnal látható, jelentősen javul az arc kontúrja, az arc látványosan megfiatalodik és az eredmény akár 1,5-2 évig megmarad.

Milyen kellemetlenségekkel, panaszokkal járhat a kezelés?

A kezelés csak minimális kelletlenséggel jár, enyhe fájdalom, feszítő érzés tapasztalható a szálak helyén az érzéstelenítő hatásának megszűnésével. A kellemetlenség napokon belül enyhül, de igény szerint fájdalomcsillapítót (ibuprofén tartalmút) be lehet venni. Legalább egy hétig ajánlott minden fizikai megerőltetéssel járó aktivitást és élénk arcmimikát mellőzni.

Biostimulációs kezelések

A biostimulációs kezelések közé tartozik a Nucleofill, a Profhilo, és az RRS HA Long Lasting kezelés, amelyek stimulálják és hidratálják a bőrt, megújítják a szerkezetét.

A Profhilo és az RRS HA Long Lasting közösek abban, hogy újfajta hialuronsav alapú kezelések, és innovatív alakformáló eljárások is egyben. Maga a Profhilo alacsony és magas molekulasúlyú hialuronsavat tartalmaz nagyon magas koncentrációban, ezáltal nem csak biorevitalizáló, de remodellező hatása is van. A Profhilo kezelés ajánlható fiatalabb korban megelőzési céllal, valamint idősebb pácienseknek egyaránt a kialakult elváltozások kezelésére, a megereszkedett bőr feszesítésére. A legoptimálisabb eredmény érdekében legalább két kezelést javasolunk, a hatása általában 6-12 hónapig tart. Ezt követően ismétlő kezelés elvégzése ajánlott.

Az RRS HA Long Lasting hatóanyaga magas koncentrációjú, keresztkötött hialuronsavat tartalmaz, amely biorevitációs és bőrmegújító hatással rendelkezik, ideális az érett bőr kezelésére. Hasonlóan a Profhilohoz a hatóanyagot ún. bio-esztétikai pontokba injektáljuk be, ahol a bőr meg van ereszkedve. Maga a kezelés gyors, fájdalommentes, pácienstől függően 1-3 alkalom javasolt, és évente ajánlott a szakorvos javaslata alapján ismételni.

A Nucleofill egy innovatív, nem hialuronsav alapú kezelés, kiváló egyrészt a már megereszkedett bőr feszesítésére és a ráncok halványítására, másrészt segít a megereszkedés megelőzésében. A kúraszerű (általában 4-6 alkalom) Nucleofill kezeléssel, valamint ismétlő kezelésekkel tartós és természetes hatású eredmény érhető el.

Milyen kellemetlenségekkel, panaszokkal járhat a kezelés?

Mint minden injektálható anyag alkalmazása esetén, így a biostimulációs kezelések során is előfordulhatnak kellemetlenségek, például duzzanat, bevérzés, ödéma, de a panaszok rövid idő alatt megszűnnek. Magas faktorszámú fényvédőkrém használata minden esetben ajánlott.

Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre! Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.