Russian lips

Russian Lips

Az arc szépségéhez nagyban hozzájárul az ajak formája és teltsége, és az ajaktöltés nem csak harmonikusabb, de fiatalosabb megjelenést is kölcsönöz. A Russian Lips egy kedvelt szájformázási technika, a Cupidó-ív hangsúlyozásával a száj középső területein eredményez telt és volumenizált hatást. Az eredmény a látványos, szív alakú ajak, amelynek hatása akár 6-12 hónapig is tarthat.

A hialuronsavas ajakfeltöltés és ajakfiatalítás előnyei

Az ápolt dús ajkaknak mindig nagy volt a szerepe az első benyomás kialakulásánál, mivel a formás dús ajkak alapvetően meghatározzák az arc vonzerejét, buja és érzéki tulajdonsággal ruházza fel a viselőjét. A hialuronsavas ajakfeltöltés és ajakfiatalítás egyre népszerűbb orvos esztétikai beavatkozás, hiszen biztonságosan eredményez dús és természetes ajkakat, valamint alkalmas a száj körüli ráncok eltüntetésére.  A hialuronsavas szájfeltöltés célja alapvetően a teltebbé tétel, illetve a korral megereszkedett összeesett kötőszöveti állomány újra hidratálása, és nem első sorban a száj karakterének megváltoztatása.

Önbizalom növelése

Sokan azért fordulnak az orvos esztétika nyújtotta lehetőséghez, mivel az eredendően vékony ajkuk miatt negatív benyomást keltenek- szigorúnak, mogorvának tűnnek, vagy éppen jelentéktelenné teszi az arcukat.

Az idő múlása

A természetes és csábos ajkak nem mindenkinek adatnak meg, ugyanakkor sokan szomorúan tapasztalják, hogy a korábbi dús ajkuk az idő múlásával megváltozik, nem csak keskenyebbé válik, de megváltozik az ajak felszíne, ráncosabb lesz, a szájkörnyék veszít a volumenjéből, és a változások összességében az arc karakterét is előnytelenül változtatják meg.

Russian Lips kezelés

Ajakformázási trendek

Az ajak formázásával, az egyes részletek finom átalakításával az arc kisugárzása nagy mértékben javítható. Hogy kinek mi a szép, az sok mindentől függ, és a megítélésében egyre nagyobb a szerepe a közösségi média platformoknak az influenszereknek és az aktuálisan hírességeknek. A trendek folyamatosan változnak, és újabbnál újabb ajakformázási technikák jelennek meg. Ma már mindenki megtalálja az ízlésének leginkább megfelelő igéző formát, hiszen az ajaktöltések más-más formát kölcsönöznek az ajaknak.

Kedvelt a Cupid Lips, amely az ajkak alakját javítja jelentős változás nélkül. A Keyhole Lips az alsó ajkakat varázsolja teltebbé, és dúsabbá, anélkül, hogy a természetességét elvesztené. Vagy a Russian Lips, amely az ajak függőleges magasságának növelésével, és a határvonal definiálásával kölcsönöz szexisebb dúsabb ajkakat.

A száj anatómiája

Az ideális szájformázási technika kiválasztása előtt érdemes az ajak anatómiájával kapcsolatos tudnivalókkal is megismerkedni, így a Cupidó ív, a philtrum, és a szájzug fogalmával.

Cupidó-ív: az ajak felső részén lévő v-alakú terület, amelyet Ámor íjaként is emlegetnek, a nőiesség szimbóluma. Az ajakformázásnál kiemelt hangsúlyt helyeznek erre a területre: formázásával, az ajakkontúr kiemelésével igéző szájforma alakítható ki.

Philtrum: az orr és a felső ajak közötti bemélyedés. Míg a mély ívelés erotikus kisugárzást kölcsönöz, addig a keskeny philtrum szigorú benyomást kelt. Így a formázásának az esztétikus és fiatalosabb látvány szempontjából van jelentősége.

Szájzug: az ajak széle az alsó és a felső ajkak találkozásánál. Mivel a lefelé biggyedő szájzugtól mogorvának tűnhetünk, a szájzug emelésével vidám benyomás kelthető.

Mit jelent a Russian Lips?

Maga az orosz ajak fogalom a hagyományos orosz Matrjoska babákra utal, amelyekre szív alakú csókos száj van festve, és az orvos esztétika világában ma az egyik legnépszerűbb ajaktípus.

Russian Lips ajakfeltöltés

Mit jelent a Russian Lips technika?

A Russian Lips technika nem az alkalmazott feltöltőanyagban, hanem elsősorban a befecskendezés irányában különbözik a klasszikus ajakfeltöltéstől – mindkét ajaktöltéshez hialuronsavat használnak –. A fecskendezést nem vízszintesen, hanem függőleges irányban végzik, és a feltöltőanyagot egy kisebb fecskendő segítségével injektálják be az ajkak közepére. Az eljárás lényege, hogy az ajkat szív alakúvá formálja, miközben a közepén enyhén megnöveli a térfogatát, és mindössze egy kicsit vastagítja meg.

Milyen eredmények érhetők el?

A Russian Lips technikával nagyon vonzó és szexi ajak érhető el, amely eltér a korábbi ajakformától. Az ajkak megemelkednek, enyhén kinyílnak, így kölcsönöz vonzó és buja kinézetet.

Fájdalmas-e a Russian Lips feltöltés?

Az ajakfeltöltés előtt érzéstelenítő krémet visznek fel ajak felületére, és a feltöltőanyagok is tartalmaznak érzéstelenítőt (lidocain). Így a kezelés során – egyéni érzékenységtől függően – csak minimális fájdalomérzet tapasztalható a tűszúrás helyén.

Kiknek ajánlható a Russian Lips?

Elsősorban azoknak ajánlott, akik nem elégedettek a természet adta szájformával, és a megszokott ajakformájuktól eltérő, ugyanakkor különleges és dús ajkat szeretnének.

Russian Lips szájfeltöltés

Tévhitek a Russian Lips technikával kapcsolatban

A Russian Lips technika nem mindenki számára alkalmas, illetve nem mindenkinél előnyös. Figyelembe kell venni az egyéni ajakformát, és az ajak anatómiáját, ezért mindenképpen érdemes a szakember véleményét meghallgatni.

 A természetes hatású, egyben biztonságos eredményt a megfelelő töltőanyag használata, illetve a megfelelő injekciós technika alkalmazása befolyásolja. A kellemetlenségek (túltöltés, ajaktöltés utáni csomók, stb.) elkerülése érdekében nagyon fontos, hogy ajaktöltést csak szakképzett orvossal végeztessünk.

Előzetes konzultáció szerepe

Az esztétikai rendelők általában személyre szabott konzultációs lehetőséget biztosítanak.  Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a szakemberek a biztonság mellett a természetes vonalakat és eredményeket helyezik előtérbe, és a jó ízlés határain belül maradva végzik el a feltöltést – alkalmanként meghatározott töltőanyag mennyiséggel, és meghatározott időközönként. A konzultáción átbeszélik a páciens számára legideálisabb esztétikai beavatkozást, tisztázásra kerülnek a páciens igényei, valamint meghatározásra kerül a feltöltéshez használt töltőanyag mennyisége.

Russian Lips árak

Mi történik a kezelésen?

A szájfeltöltés hialuronsavas feltöltőanyaggal történik. A kezelés előtt helyi érzéstelenítésre kerül sor. A feltöltést egy kisebb tűvel végzik kis mennyiségű feltöltőanyag (maximum 1 ml) befecskendezésével. Nagyjából 30 percet vesz igénybe. Gyakran tapasztalható duzzanat, amely pácienstől függően akár pár órával fokozódhat is. Előfordulhat bevérzés, amely egy nap eltelte után sminkelhető. Aki valamilyen jelentős esemény előtt áll, annak célszerű úgy időzíteni az ajaktöltést, hogy a kellemetlenségek, duzzanatok kb. 4 nap alatt szűnnek meg teljes mértékben, és a teljes gyógyulás, és a végleges eredmény kialakulása akár két hetet is igénybe vehet.

Meddig tart a hatása?

A tartóssága páciensfüggő, általánosságban 6-12 hónapig is tarthat a hatása. Ezt követően ismétlő kezelésre lehet szükség.