hónaljbotox

Botox kezelés a fokozott izzadás ellen

A botox izzadásgátlás céljából is egyre népszerűbb eljárás, a hónalj, a tenyér, és a talp is kezelhető. A fokozott izzadás az életminőségre is hatással van, és gyors, fájdalommentes eljárás hosszú távon képes csökkenteni az izzadás mértékét. A tartós eredmények érdekében ismétlő kezelés elvégzésére van szükség.

Mikor túlzott az izzadás?

Sokak számára jelent kellemetlen problémát a túlzott az izzadás, az izzadás okozta kellemetlen szag, illetve a ruházaton megjelenő izzadságfoltok. Maga az izzadás egy természetes folyamat, és szervezet optimális hőháztartását biztosítja, védi a testet a túlmelegedéstől. A túlzott mértékű izzadás /hiperhidrózis/ számos egészségügyi probléma miatt is kialakulhat, például okozhatja cukorbetegség, genetika, egyes hormonrendszeri elváltozások, de idegrendszeri, vagy belgyógyászati betegségek is állhatnak a háttérben. Előfordulhat bizonyos állapotok esetén például menopauza, és menstruáció alatt is, illetve életmódbeni szokások (például stresszes életmód, szorongás hatására, vagy túlzott fűszeres ételek, alkoholfogyasztás) miatt is fokozódhat.

Akkor tekinthető túlzottnak az izzadás, ha az erős verejtékezés miatt naponta többször is ruházatot kell cserélni. Sokaknál különösen a meleg nyári hónapok idején okoz kellemetlenséget, és a fokozott izzadás nagymértékben hozzájárulhat a mindennapi komfortérzet csökkenéséhez, az önbizalom és magabiztosság elvesztéséhez. Érdemes a problémával szakemberhez fordulni a lehetséges okok feltárása és megszüntetése érdekében. Ugyanakkor a túlzott izzadás kedvez egyes bőrbetegségek kialakulásának is.

honaljbotox izzadás ellen

Izzadásgátlás házilagosan

Ma már számtalan hagyományos izzadásgátló termék (dezodor/stift/ krém) segítségével tudunk megfelelő izzadásgátlásról, és az izzadságszag mérsékléséről gondoskodni, illetve speciális izzadásgátló készítmények is kaphatók – bár a kiváltó okot nem szüntetik meg -. A kellemetlenség megszüntetése érdekében a páciensek többféle termékkel is próbálkoznak, mivel a terméken szereplő 24/48 órás hatóidő ellenére sem enyhül a panasz. Illetve a folyamatos dezodor használat sokaknál okoz irritációt. Ezért olyan hatékony és biztonságos megoldást keresnek, amely hosszú távon képes csökkenteni az izzadás mértékét.

A botox nem csak a ráncok ellen hatásos

A botox orvos-esztétikai célú alkalmazása több évtizedes múltra tekint vissza, egy hatékony és biztonságos arcfiatalító eljárás.  Elsősorban a ránctalanításra használják az úgynevezett mimikai ráncok esetén, illetve alkalmazzák az arc-állív keskenyítésére (Masseter kezelés). A szakképzett orvos által végzett botox kezelés előnye, hogy egy pár perces rutin eljárás, és hosszú távú látványos, ugyanakkor természetes és harmonikus eredményekkel jár. A botox izzadás gátlás érdekében is eredményesen alkalmazható. A hatóanyag a botulinum toxin higított oldata, amelyet a problémás területre fecskendeznek be, és akadályozza a verejtékmirigy aktív összehúzódását. A kezelt területen nagyjából 3-7 nap elteltével alakul ki a hatás, ami általában izzadás csökkenést, vagy teljes izzadás mentességet jelent.

Kinek ajánlott a botox kezelés?

A botox kezelés hatékony a fokozott verejtékezés ellen, stressz izzadás esetén. Másrészt azok számára is, akik a folyamatos dezodorálástól szeretnének megszabadulni és az állandó vegyianyag használatát szeretnék elkerülni. Illetve azoknak, akik a nyári meleg hónapokat szeretnék könnyebben viselni.

hónalj botox izzadásgátlás

Végleges-e az izzadásgátló kezelés hatása?

Azért jó a botox izzadás ellen, mert a kezelés hatására időszakosan blokkolódnak az izzadást termelő mirigyek, általában 6-8 hónapig tart a hatása. Ennek az az oka, hogy a hatóanyag idővel teljesen inaktiválódik, és az izomműködés helyre áll. Így a tartós hatás érdekében bizonyos időközönként újból meg kell ismételni.  Az izzadásgátló hatás jelentősen kitolható az ismétlő kezelésekkel, így a pácienstől, és a kezelendő területtől függően a jövőben egyre ritkábban szükséges alkalmazni.

Fotók: Pixabay, Pexels