szájfeltöltés után

Teendők szájfeltöltés után

A hialuronsavas szájfeltöltés az egyik legnépszerűbb orvos esztétikai eljárás. A kezelés előtt számos kérdés merül fel a páciensekben például, hogy szájfeltöltés után azonnal látható-e az eredmény, meddig tart a feltöltés hatása, illetve melyek a kerülendő tevékenységek a beavatkozást követően. A szakember által végzett kezelés egy teljesen biztonságos rutineljárás, a természetes hatású eredmény átlagosan 6-8 hónapig tart.

Tudnivalók a hialuronsavas szájfeltöltéssel kapcsolatosan

A hialuronsavas szájfeltöltés az egyik legnépszerűbb orvos esztétikai eljárás nemcsak az idősebb, hanem a fiatal korosztály körében is. A kezelés akár ebédidőben is elvégezhető, ugyanakkor fontos a megfelelő utóápolás a tartós és tökéletes végeredmény érdekében. Az első beavatkozás előtt rendre merülnek fel a páciensekben olyan kérdések, mint hogy vannak-e veszélyei, fájdalmas-e, az eredmény mennyire tartós, valamint, hogy mire kell odafigyelni a töltés után. Ugyanakkor sokakat visszatart az, hogy számtalan túlzásba vitt kezeléssel – túltöltött ajakkal – lehet találkozni. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amelyek segíthetnek a döntés meghozatalában.

Biztonságos rutineljárás, de fontos, hogy profi szakorvost válasszunk

A hialuronsavas szájfeltöltés egy teljesen biztonságos rutineljárás, amellyel mindenképp szakemberhez érdemes fordulni. Nem mindegy, hogy kozmetikus, vagy egy képzett szakorvos végzi. A gyakorlott szakorvos által végzett eljárás garantálja, hogy a kapott eredmény esztétikus, és természetes hatású legyen, és harmonikusabbá varázsolja az arcvonásokat. A hialuronsavnak nincs mellékhatása sem, mivel az emberi szervezetben is természetesen előforduló molekula, és allergiás reakciók is csak elvétve alakulnak ki. Ha a későbbiekben további feltöltésre nem kerül sor, akkor a töltőanyag nyomtalanul felszívódik a szájfeltöltést követő 6-9 hónap múlva.

Ajakfeltöltés utáni csomók

Sokan tartanak a feltöltés utáni csomók kialakulásától. A töltőanyag szakszerű és pontos adagolása esetén ettől nem kell tartani, bár esetenként a kezelést követő pár napban előfordulhat pár apró csomó, de ezek jelentős része rövid idő alatt felszívódik.

hialuronsavas szájfeltöltés után

Fájdalmas-e szájfeltöltés?

A kezeléssel kapcsolatban az egyik leggyakoribb kérdés az, hogy mennyire lesz fájdalmas a beavatkozás. Maga a kezelés csak rövid ideig tart, nagyjából 15-30 percet vesz igénybe. Az alapos fertőtlenítést követően a kezelt területet érzéstelenítő krémmel kenik be, így az esetek többségében nem, illetve csak minimális fájdalmat, enyhe kellemetlenséget érez a páciens a beinjektálás során. Bár az ajkak a beavatkozást követően pár napig érzékenyek lehetnek, fájdalomra a továbbiakban nem kell a számítani.

Teendők szájfeltöltés után

A kezelést minden esetben egy előzetes konzultáció előzi meg, ahol a kizáró tényezők mellett tisztázásra kerülnek a kezelési lehetőségek és igények, valamint a kezelés utáni teendők. Előfordulhat, hogy minimális korrekcióra lesz szükség (az orvos által meghatározott időpontban). A beavatkozást követően teljesen normális jelenség, hogy duzzanat, bőrpír, vagy esetenként apró bevérzés kialakul, azonban ezek a kellemetlenségek pár napon belül maguktól megszűnnek. Közvetlenül a kezelés után legalább egy órán keresztül nem szabad étkezni, sminkelni csak 4 óra múlva lehet. Kerülendő a dohányzás, és ajánlott tartózkodni a megerőltető sporttevékenységtől, és minden hőhatással járó tevékenységtől (például napozás, szolárium, szauna) mivel lassítják a gyógyulás folyamatát. Nagyon fontos, hogy lehetőleg 48 óráig kerülni kell az ajak területének nyomogatását, és az erőteljes artikulációt.

Meddig tart a hialuronsavas szájfeltöltés hatása?

A beavatkozásnak köszönhetően az ajkak hidratáltabbak és dúsak lesznek, és a természetes hatású végeredmény a kezelést követő két hét után alakul ki. A hatása páciensfüggő (pl. életkor, anyagcsere, kötőszöveti tulajdonságok, életmód), általánosságban elmondható, hogy nagyjából 6-8 hónapig tart. Bizonyos időközönként (félévente-évente) érdemes megismételni.

Szájfeltöltés során használt anyagok

Rendelőnkben a szájfeltöltést a legmagasabb minőséget képviselő svájci TEOSYAL termékcsaláddal végezzük. A biotechnológiai eljárással előállított termékek jellemzője, hogy nem állati eredetűek, biológiailag lebomlóak, és természetes hatású eredményt garantálnak.

További kérdése van? Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre!
Fotók forrása: Pexels