Szemöldök emelés - szemöldök lifting

Szemöldök emelés

A modern arcfiatalító eljárások révén ma már nagyon eredményesen, és hosszú távon kezelhetők az öregedés jelei, például feszesíthető a lecsúszott, megereszkedett szemöldök és a tartását vesztő lógó arcbőr. A gravitáció, és az idő által megereszkedett szemöldök folyamatosan szomorú, gondterhelt arckifejezést kölcsönöz, és sminkeléssel is nehéz korrigálni. A szemöldök emelés egy rövid ebédidős beavatkozás során elvégezhető, és csak igen minimális kiesést okoz a hétköznapi tevékenységekben.

A szemöldök megereszkedésének folyamata

Az igéző dús ajak mellett a szép ívű szemöldök az egyik leglátványosabb része az arcnak, hiszen kiemeli a szemet és keretezi az arcot. Az életkor előrehaladtával a szem környékén is drámai változások tapasztalhatók, a bőralja tartószerkezetének gyengülése miatt megereszkedik a szemöldök, megnyúlik, petyhüdté válik a felső szemhéj bőre. A szemkörnyék finom, érzékeny bőre elvékonyodik, és pigmentfoltok jelennek meg.

Milyen előnyei vannak orvos esztétikai beavatkozásoknak?

Az orvos esztétikai beavatkozások a minimál invazív eljárások – néhány tűszúrással járó beavatkozások- közé sorolhatók előnyük, hogy műtét nélkül érhető el a plasztikával összemérhető természetes hatású eredmény. A kezelés jellegéből adódóan gyors, szinte fájdalommentes eljárások és pillanatok múlva begyógyulnak. Habár kisebb duzzanatok, véraláfutások jelentkezhetnek a kezelt területen, jelentős mértékű felépülési idővel sem járnak, így a páciens rögtön visszatérhet a megszokott életviteléhez. A kezelések hatása hosszan tart, és meghatározott időközönként ismétlésre is lehetőség van, illetve szükséges is a tartós eredmény fenntartásához.

Mit jelent a szemöldök emelés?

A szemöldök emelés, vagy más néven szemöldök lifting egy olyan eljárás, amelynek során műtéti beavatkozással illetve műtét nélküli eljárással történik a szemöldök emelése, fiatalítása. A modern technikák révén ma már szike nélkül akár több évig tartó hatás érhető el, és nyerhető vissza a bőr feszessége.

Kinek ajánlható a szemöldök lifting?

A kor előrehaladtával az arcbőr elveszíti a feszességét, és rugalmasságát és a szemhéj megereszkedik. Emellett gyakori esztétikai probléma, hogy a szemöldökök aszimmetrikussá válnak az évek során. Nem csak az idősebb korosztályt érinti, hanem a fiatalabb korosztálynál is előfordulhat az alul ülő szemöldök, amely zárt, és komor tekintetet kölcsönöz az arcnak. A szemöldök lifting minden olyan páciens számára alkalmas, akik az idősödéssel együtt járó problémáktól szeretnének megszabadulni, illetve azok számára, akik a saját arcukat szeretnék tökéletesíteni. Ugyanakkor mindazok számára, akik az állandó sminkelés helyett tartós, esztétikus megoldásra vágynak.

Milyen módszerei vannak szemöldök emelésnek?

A szemöldök emelésére számos technika alkalmas, rendelőnkben a következő módszerekkel végezzük:

·         Hialuronsavas feltöltéssel

·         Botox befecskendezéssel

·         APTOS szálakkal

·         Fogazott szálas (COG) kezeléssel

Melyik arcfiatalító kezelés legjobb a számomra? – Kinek milyen kezelés ideális?

Ma már számos hatékony kezelés áll rendelkezésre, hogy kinek melyiket érdemes választani az több tényezőtő is függ. A javasolt kezelés függ a páciens bőrének állapotától, a probléma jellegétől, de a tartósság és ár-értékarány szempontok is befolyásolhatják a kiválasztást. Laikusként nem könnyű eldönteni, hogy a rendelkezésre álló eljárások közül melyik a legjobb. A konzultáción az orvos segít kiválasztani a legoptimálisabb eljárást annak érdekében, hogy az arcforma minél harmonikusabbá váljon. Bár a legtöbb arcfiatalító kezelés önmagában is látványos eredményt hozhat, érdemes a látványos és esztétikusabb hatás érdekében a kezelések kombinációját választani. A szálbehúzásos szemkörnyékfiatalítás mellé kifejezetten ajánlott például a hialuronsavas ráncfeltöltés és a botox kezelés.

További kérdése van? Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában !

Botox kezelés

A botox kezelés a ránctalanítás egyik közkedvelt módszere, gyors és fájdalommentes beavatkozás, amely látványos eredményeket garantál. Az enyhébb mértékű szemöldök megereszkedés mellett alkalmas a szemöldök közötti ráncok (glabella) valamint a homlokráncok, és a szem környéki ráncok ránctalanítására. A botulinum toxint egy vékony injekciós tűvel juttatjuk be a bőr előre meghatározott pontjaiba, és a legtöbb típusú ráncfeltöltő kezeléssel szemben lényegesen kevesebb kellemetlenséggel jár. A beavatkozás nagyjából 15-30 percet vesz igénybe, és a hatása akár 6-9 hónapig tart. A botox kezelés évente több alkalommal is ismételhető, amelyre általában 4 hónap után kerül sor.

Hialuronsavas ráncfeltöltés

A hialuronsavas ráncfeltöltés igen népszerű eljárás, amellyel valamennyi páciens esetében a kívánt, természetes hatás érhető el. Igen gyakran a szemöldök megereszkedés oka a helyi volumenhiány, amely eredményesen kezelhető a bőr alá juttatott töltőanyagok segítségével. A hialuronsavas feltöltés 25-30 éves kortól ajánlható mindazoknak, akik nem a teljes arcukat szeretnék fiatalítani, hanem csak egy-egy mélyebb barázdát, vagy kisebb ráncot szeretnének eltüntetni. A hatása hosszú távú, az eredmény, a fiatalos arc akár 6-18 hónapon keresztül is megmarad. A feltöltő anyag felszívódása miatt bizonyos időnként ismétlő kezelésekre van szükség.

Szálbefűzéses technikák

A bioszálas kezelés (Thread Lift) kiváló alternatíva, ha valaki műtéti beavatkozás nélkül szeretne fiatalodni, hatására a megereszkedett bőr újra feszessé válik. A szálbefűzéses technikákat ma már megelőzési és helyreállítási céllal is eredményesen alkalmazzák a jól ismert eljárások mellett. Az APTOS szálbehúzásos technikával és a COG-fogazott szálas kezelések révén az arcplasztika ideje jelentősen tolható ki. Az arc visszanyeri fiatalosságát és életteliségét. A kezelések fájdalommentesek, de bizonyos esetekben fájdalomcsillapító pár napig történő szedésére szükség lehet.

Fogazott szálas (COG) kezelés

Szemöldök emelésére elsősorban a speciális formáját a fogazott szálas kezelést alkalmazzuk. Az emelő lifting hatás a szálak apró tüskéi, fogai révén érhető el, amelyek a bőr kötőszövetes rétegében kapaszkodnak meg. A beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük, a COG-fogazott szálakat tűvel helyezzük be. A kezelés 20-30 percet vesz igénybe, és hatása azonnal látható, de igazán látványos hatás kb. 3-4 hét elteltével tapasztalható. Az eredmény igen tartós, pácienstől függően akár 1- 1,5 év is lehet.

APTOS szálakkal

Az APTOS szálakkal eredményesen kezelhető a megereszkedett bőrszövet. Ez egy egyedülálló szálbehúzásos technika a szemöldök lifting mellett például arckontúrozásra, a nyak, a toka, valamint a test különböző területeinek  kezelésére nyújt lehetőséget. Az eljárás előnye, hogy műtét nélkül érhető el plasztikával összemérhető eredmény. A kb. 30-45 perces kezelés helyi érzéstelenítésben zajlik, az eredménye azonnal látható. Hasonlóan a fogazott kezeléshez igazán látványos eredmény kb. 3-4 hét elteltével látható. Az APTOS kezelés tartós hatású, általában ismétlő kezelésre sincs szükség (esetleg 1- 1,5 év múlva).

Mikor nem ajánlott a szemöldök emelés?

A kezelés nem végezhető el:

·         Terhesség, szoptatás ideje alatt

·         A készítmény összetevőire való allergia esetében

·         Ha a kezelt felületen bőrfertőzés áll fenn

·         Bizonyos betegségek esetén

·         Bizonyos gyógyszerek szedése mellett

Meddig tart a hatása?

A különböző kezelések hatása hosszú távú, akár 1-2 évig látható eredménnyel jár – pácienstől függően –. A kezelésekkel járó mellékhatások gyakorisága, és mennyisége nem jelentős, a páciens gyakorlatilag azonnal visszatérhet a megszokott életvitelhez. A tartós fiatalos hatás érdekében a szakorvos által meghatározott időközönként érdemes megismételni.

A szemöldök kezelés ára

A szemöldök lifting ára függ az alkalmazott technikától, a kezelés során felhasznált anyag (töltőanyag, szál) mennyiségétől.

·         Hialuronsavas feltöltéssel: 70 000 – 95 000 Ft/ampulla

·         Botox befecskendezéssel (1 régió): 35 000 Ft

·         APTOS szálakkal: 120 000 Ft

·         Fogazott szálas (COG) kezeléssel: 20 000 Ft/szál

Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára! Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.