orvosi mezoterápia

Bőrmegújító kezelések

Az őszi hónapok beköszönte ideális a bőrmegújító kezelések elvégzésre, hiszen nyáron az erős napfény, a szél, és a víz igénybe veheti az arc érzékeny bőrét. A személyre szabott bőrmegújító kezelések bőrminőség javító kezelések révén a bőr visszanyeri üdeségét, ragyogóbb hidratáltabb lesz, a különböző foltok halványulnak. A pácienseknek számos kezelés típus áll a rendelkezésére, például a mikrodermabrázió, a mezoterápia, az IPL kezelés, illetve a különböző hámlasztások.

Miért van szükség bőrmegújító kezelésre?

A bőrmegújító kezelésekre többféle ok miatt is szükség lehet:

A bőr hámlási folyamatának lassulása miatt

A bőrünk folyamatosan új sejteket termel, és az elhalt hámsejtek pedig hámlás formájában leválnak. Ahogy idősödünk, a bőrünk vastagabbá és érdes tapintásúvá válik, és ez a természetes folyamat fokozatosan lelassul. A probléma gyakran fordul elő fiatalabb korban is, általában a zsíros bőrű pácienseknél tapasztalható. Ugyanakkor különböző bőrbetegségek is okozhatják a panaszokat.

A napfény károsító hatása miatt

A nyári hónapok alatti mértéktelen napozás – még a rendszeres napvédelem ellenére is – nyomot hagyhat a bőrön, egyre többeknél jelennek meg a napfénynek kitett területeken kisebb-nagyobb pigmentált foltok és bőrelszíneződések. Az életkor előrehaladtával mindenkinél előfordulhatnak ezek a zavaró problémák (arcon, nyakon, dekoltázson), amelyektől a bőrünk idősebbnek tűnhet.

Fontos a megelőzés

Mára egyre többekben tudatosul, hogy az arcbőrt egész évben védeni kell – ajánlott naponta több alkalommal (legalább 50 SPF tartalmú) fényvédőkrémet használni. Illetve azokban az órákban, amikor a legmagasabb az UV sugárzás mértéke nem ajánlott a tűző napon tartózkodni.

A leggyakoribb bőrproblémák miatt

A leggyakoribb makacs bőrproblémák – rosacea, pigmentfoltok, aknék, aknés hegek, értágulatok – kialakulásának oka tisztázatlan, jellemzően azokon a területeken fordulnak elő, ahol a bőr faggyútermelése fokozottabb. A betegségek hátterében számos ok, például genetikai okok, mikrokeringési zavarok, hormonális zavarok állhatnak. Ugyanakkor egyéb tényezők (napfény, stressz, kozmetikumok, stb.) is kiválthatják, illetve fokozhatják.

IPL

Tévhitek a bőrmegújító kezelésekkel kapcsolatosan

A bőrmegújító, és bőrfiatalító kezelésekkel kapcsolatban számos tévhit van, ezek egyike, hogy csak az idősebbek számára ajánlott. Pedig bizonyos esetekben, például napsugárzás okozta bőrpanaszok esetén, fiatalok számára is javasolható.

Gyakori az a tévhit, hogy egy-egy kezelés típus minden (öregedéssel járó) problémára megoldást nyújt. Viszont fontos szem előtt tartani, hogy az egyénre szabott, kombinált terápiák segítségével lehet a legideálisabb eredményt elérni. A tartós eredmények érdekében pedig – az orvos által javasolt időközönként – ismétlő kezelések elvégzésre van szükség.

Bőrmegújító kezelések előnyei

A bőrmegújító kezelések segítenek a fiatalos és ragyogó arcbőr helyreállításában, ugyanakkor arcfiatalító hatással is rendelkeznek. Általában az esztétikusabb eredmények érdekében kombinálva végzik a kezeléseket.

A bőrmegújító kezelések számos előnnyel járnak, amelyek például a következők:

  • Nemtől, életkortól függetlenül (általában) bárkinél elvégezhetők
  • A kezelések gyorsan, akár ebédidőben elvégezhetők
  • Fájdalommentesek, vagy csak igen minimális kellemetlenséggel járnak
  • Általában minimális gyógyulási idővel járnak
  • Hatásuk hosszan tart
  • Általában az első kezelés is látható eredménnyel jár

Bőrmegújító kezelések fajtái

Ma már a páciensek számtalan orvos esztétikai kezelés közül választhatnak, és az orvos javaslatot tesz a páciens számára legoptimálisabb kezelésre/kezelés kombinációra. Rendelőnkben a következő bőrmegújító kezeléseket végezzük:

  • Mikrodermabrázió
  • Mezoterápia
  • IPL kezelés
  • Hámlasztások

Mikrodermabrázió

A dermabrázió (bőrcsiszolás) számos problémára kínál hatékony megoldást: pigmentfoltos, tág pórusú, és problémás bőrre, száraz, feszességét vesztett, dehidratált bőrre, valamint az öregedési folyamat lassítására, és a kezdődő ráncok halványítására. A dermabrázió során az elhalt hámsejteket távolítják el egy speciális gép segítségével. Hatására a problémás helyen a bőrfelszín azonnal megújul. Legmodernebb technikája a gyémántfejes mikrodermabrázió, amelynek során a bőr felső rétegéről – gyémántszemcséket tartalmazó kezelőfej segítségével távolítják el az elhalt hámsejteket. A kezelés ezenkívül a problémás terület vérkeringését és a nyirokáramlást is serkenti.

mikrodermabrázió

A rendelőnkben a páciensek a Hydra Beauty kezelés keretében vehetik igénybe, amely egy teljes körű arcfiatalító és arctisztító eljárás. Már az első kezelés is tartósan csökkenti az öregedés jeleit, halványítja a pigmentfoltokat és az apróbb ráncokat, ezenkívül a bőr hosszú távon visszanyeri fiatalosságát, és ragyogását. Mivel a készülék elektoporációs feje LED fényterápiát is tartalmaz az aknés kezeléseket is jól kiegészíti. Általánosságban egy kezelés sorozat elvégzése ajánlott. Az optimális eredmények rendszeres ismétlő kezelésekkel tarthatók fenn. A mikrodermabrázió a pigmentáló hatása miatt nyári hónapokban nem végezhető.

Hámlasztások (Peeling)

A különböző erősségű savakkal végzett peeling kiválóan alkalmazható az apróbb ráncok, bőrelszíneződések (pl. rosacea, aknés hegek, stb.) esetén. A hámlasztás bevett eljárás a felszíni egyenetlenségek kezelésére. Kúraszerű alkalmazásával a bőr természetes megújulási folyamata serkenthető. A különböző erősségű savakkal az elöregedett, elszarusodott bőr távolítható el, ugyanakkor a napfény hatására kialakult barnás elszíneződések is eltüntethetők. Míg a gyenge savakkal végzett hámlasztás otthon, és kozmetikai szalonok által is végezhető, addig komolyabb problémák esetén javasolt orvoshoz fordulni. Fontos tudni, hogy az erős hatású, egyben mély hámlást okozó savakkal csak szakképzett orvos dolgozhat, és a páciensnek további otthoni ápolást is szükséges végezni – a konzultáción javasolt otthonápolási csomaggal és az orvos által javasolt ideig -. A hámlasztások elvégzésére az őszi-téli hónapok alkalmasak.

Peeling

IPL kezelés

Az IPL, más néven villanófényes kezelés bevett módszer többféle bőrprobléma kezelése, bár leginkább tartós szőrtelenítésként ismert eljárás. A polarizált fény segítségével hatékonyan fiatalítható a napfény által károsodott bőr, halványíthatók a sötét foltok, értágulatok, és kúraszerűen eredményes az acne és a rosacea ellen. A kezelést egy részletes bőrvizsgálat előzi meg, amely alapján a szakorvos meghatározza a páciens számára megfelelő energia és impulzusszámot. Bevett módszer az arc, a szem, a száj, a nyak és a dekoltázs érzékeny területének ránctalanítására. Már egy kezelés is javítja a bőr állapotát, a foltok halványulnak, és a bőrhibák is csökkennek. A fiatalos, ránctalan bőr fenntartásához kúraszerű kezelés szükséges.

IPL kezelés

Mezoterápiás kezelés

A mezoterápiás kezelés az egyik legkedveltebb bőrregeneráló és bőrfiatalító kezelés. Az orvos esztétikában sokoldalúan alkalmazható, és bármely testrész célzottan kezelhető. Például számos bőrprobléma esetén, illetve az arc, nyak dekoltázs, kézfej bőrének ránctalanításra, feszesítésre és hidratálásra. Megfelelő fényvédelem mellett a kezelés egész évben végezhető. Nagy előnye még, hogy alkalmas fiatalkorban megelőzési céllal, valamint az adott panasz kezelésére. Illetve idősebbeknél is hatásos az öregedés látható jelei esetén. Mellékhatása nincs, és jól kombinálható más bőrfiatalító eljárásokkal. Már az első kezelés hatására is halványulnak a striák, a bőr hidratáltabb feszesebb lesz. Olyan makacs problémák esetén is hatásos, mint a hajhullás, vagy a cellulit, de ebben az esetben viszont csak később (pácienstől függően) 2-3 kezelés után lesz a hatása szemmel látható.