bioszálas szálbehúzás

Bioszálas szálbehúzás

A bioszálas szálbehúzás az egyik legújabb és legnépszerűbb eljárás az arc megemelésére és feszesítésére. Az ebédidős kezelés csak minimális fájdalommal és rövid felépülési idővel jár együtt, hatására arckontúr megfiatalodik, a bőr feszesebbé válik, és a lógásnak indult arcbőr megemelkedik. A bioszálak körülbelül fél év alatt felszívódnak, és látványos bőrmegújulási folyamatot indítanak be. További előnye, hogy a kezelés révén az arcplasztikai ideje is jelentősen kitolható, valamint egyéb arcfiatalító eljárásokkal is jól kombinálható.

Mit jelent a bioszálas szálbehúzás?

A bioszálas szálbehúzás más néven Fine Thread Contour Therapy (FTC) egy olyan orvos esztétikai beavatkozás, amely során speciális szálakat húznak be a bőr megfelelő rétegébe. A kezelésnek két célja lehet, egyrészt a sejtek kollagén- és elasztin termelésének a fokozása – a bőr tartásának és rugalmasságának a fokozása érdekében. A másik lehetőség az úgynevezett fogazott szálak beültetésével az arckontúr helyreállítása, az un. lifting hatás elérése. A bőrfiatalító eljárást elsősorban az arcon alkalmazzák (face lifting), és igen kedvelt a páciensek körében, mivel a természetes vonások megtartása mellett állítható vissza a fiatalos kinézet.

A biológiai úton lebomló szálak alapanyaga a polidioxadon (PDO), amely a sebészeti eljárások során régóta használatos. Előnye, hogy az emberi szövetekkel biokompatibilis, és idővel teljes mértékben lebomlik. Az eljárás lényege, hogy a bőr megfelelő rétegébe vékony tűvel felszívódó szálakat helyezünk be, majd a tűt kihúzva a fonal megmarad a bőrben. A szálbehúzás hatására jelentősen javul a mikrokeringés, és intenzív kollagénrost képződést indít be.

A fonalak fajtái, és alkalmazása

A szálbefűzéses technikák ma már megelőzési és helyreállítási céllal is eredményesen alkalmazhatók. A fonalak több fajtája használatos, vastagságban, formájukban, erősségben, és hosszúságban is eltérőek. Lehetnek egyenes (mono) szálak, csavart (crew) szálak, dupla szálak, vagy speciális fogazott szálak (COG). Az egyenes szálak mikrosérüléseket okoznak, és regenerációs folyamatokat indítanak be a bőrben.  A csavart szálak intenzívebb gyulladásos reakciót váltanak ki, és fokozottabban képesek a laza, lógó bőrszövetet megemelni. A fogazott szálak pedig az erősebb liftinghatásuk miatt a már jobban megereszkedett szövetek esetében, valamint szemöldök emelés során alkalmazhatók.

bioszálas szálbehúzás Arckontúrozás

A bioszálas arckontúrozás alkalmazási területe

A leggyakrabban kezelt területek az áll vonala, a toka, az orcák, vagy a nyak régiója.

Továbbá alkalmas az egyéb laza, rugalmasságát vesztett testtájak feszesítésére (felkar, fenék, has), így például a várandósság miatt megereszkedett hasfal esetén is látványos eredményekkel jár.

A bioszálas szálbehúzás előnye

A kezelés számos előnnyel jár, ezek között az egyik legfontosabb, hogy a szálak nagyjából fél év alatt felszívódnak, és nagyon látványos bőrmegújítási folyamatot eredményeznek: stimulálják a bőr mélyebb rétegeit, és a természetes módon beindítják a kollagén rostok termelődését. A kezelés rendkívül biztonságos, csak elvétve fordulnak elő szövődmények és azok is enyhék, valamint előnye, hogy a kezelés az év bármely időszakában végezhető. A bioszálas szálfeszesítés önmagában is hatásos, de jól kombinálható más eljárásokkal, például lézerkezelésekkel, hialuronsavas ráncfeltöltéssel, dermaroller kezeléssel.

Kinek ajánlható a bioszálas szálfeszesítés?

Nemtől függetlenül már 30 éves kortól bárkinek, aki az arcbőre feszességét szeretné helyreállítani a természetes vonások megőrzése mellett. Azok számára, akik hegek, és vágás nélkül szeretnék az arckontúrt javítani, illetve akik minél későbbre szeretnék az arcplasztika idejét kitolni.

A bőr öregedési folyamata

A bőr öregedése természetes folyamat, és az első korai jelei a bőrfelszínen már nagyjából 25 éves kortól láthatóak. A kollagén mennyiségének csökkenése már a 20-as, 30-as években megkezdődik, kialakulnak az első apró barázdák, idővel a ráncok is megjelennek, majd a bőr feszességének és tömörségének csökkenésével a bőr meglazul és lógásnak indul. Habár a bőr alatti kötőszövet sorvadása természetes folyamat, az időben megkezdett célzott kezelések által a folyamatot meg lehet állítani.

Milyen eredménnyel jár a kezelés?

A kezelés hatására helyreáll a fiatalosabb bőrszövet, és a bioszálak melletti új kollagén rostok képződésével a bőr ismét feszessé válik.  Serkenti a helyi mikrokeringést, és aktiválja a bőr regenerálódási folyamatát. Így az arckontúr látványosan megfiatalodik és a lógásnak indult arcbőr megemelkedik.

bioszálas szálbehúzás ára

Miben segít a megelőző kezelés?

A fiatalabb korban megkezdett, és bizonyos időnként megismételt kezelés sorozattal sokáig megőrizhető a fiatalos kinézet, és még a mélyebb ráncok kialakulása előtt végezve, jelentősen lassítja a rácok mennyiségét, és mélységét.

Előzetes konzultáció

Az állapotfelméréssel egybekötött konzultáción a szakorvos megállapítja az optimális eredményekhez szükséges szálak típusát, és mennyiségét, amely függ a kívánt hatástól, a bőrtónustól, az életkortól, és az egyéni adottságoktól. Tájékoztat a kezelést megelőző teendőkkel, illetve a kezelést kizáró betegségekkel/gyógyszerekkel kapcsolatosan – mivel a szálbehúzást megelőzően a páciensek nem szedhetnek vérhigító készítményt és bizonyos vitaminok, étrend-kiegészítő készítmények szedése sem ajánlott –.

További kérdése van? Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!

A kezelés menete

A bioszálas arckontúrozás előtt eltávolítjuk a sminket, és fertőtlenítjük a bőrfelületet. A kezelést helyi érzéstelenítésben végezzük, így az eljárás csak minimális kellemetlenséggel jár. A szálakat vékony, apró tű segítségével vezetjük be, általában az arc két oldalán szimmetrikusan, az előre meghatározott pontokba. A kezelés nagyjából 30 percet vesz igénybe és a páciens szinte azonnal visszatérhet a megszokott életviteléhez.

Milyen kellemetlenségekkel, panaszokkal járhat a kezelés?

A kezelés ritkán járhat duzzanattal, a kezelt területen bőrpír jelentkezhet, amelyet érdemes hűteni, valamint 1-2 napig minimális fájdalom tapasztalható. Ha szükségét érzi, akkor enyhe fájdalomcsillapító bevehető (lehetőleg ibuprofen tartalmú, az aszpirin kerülendő). Kisebb dudorok is kialakulhatnak, melyek néhány napon belül maguktól megszűnnek. Legalább egy hétig ajánlott mellőzni az uszoda használatát, szoláriumozást, napozást és szaunázást. Fényvédőkrém használata szükséges.

Mikor nem ajánlott a bioszálas arckontúrozás?
  • Terhesség, szoptatás alatt
  • Bizonyos gyógyszerek szedése esetén (véralvadásra ható gyógyszerek, vérhigító esetén)
  • Egyes immunrendszert érintő betegségek, bőrfertőzés esetén
  • Akut, lázas megbetegedések esetén

Mikor látható a kezelés hatása?

A bioszálas szálfeszesítés hatása körülbelül 3-4 hét múlva lesz látványos a kollagén termelődéssel párhuzamosan, és a legtökéletesebb eredmény kb. 6 hónappal később látható.

Meddig tart a kezelés hatása?

A hatása hosszan tart, pácienstől függően általában 1- 1,5 évig, befolyásolja a páciens életkora, genetikai tényezők valamint az életmód (dohányzás, alvásmennyiség, táplálkozás) is meghatározó lehet. A hosszan tartó, optimális eredmények érdekében ajánlott a kezelést (a szakorvos javaslata alapján) megismételni.

A bioszálas szálbehúzás ára

Biostimulációs arc- és testkezelések:

Mono Grip: 3 500 Ft/db

Single Screw: 4 500 Ft/db A letölthető árlistában, és az esztétikai gyógyászat áraknál egy c betű hiányzik

Szemkörnyék szálak: 4 500 Ft/db

Emelőszálas kezelések:

Fogazott szálas (COG) kezelés (arc): 20 000 Ft/szál

Fogazott szálas szemöldök emelés (Cogging screw): 15 000 Ft/szál

Fogazott szálas testkezelés (kar, comb, fenék): 20 000 Ft/szál

Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre! Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530.