dekoltázs

Dekoltázs fiatalítása

Míg az arc fiatalosságára, és szépségének megőrzésére sokan fordítanak nagy figyelmet, addig a dekoltázs védelme és fiatalítása kevésbé áll a fókuszban. Hiába ráctalan és feszes az arcbőr, ha a dekoltázs, a nyak és a kéz bőre árulkodik az életkorunkról. Az otthoni ápolásnak fontos szerepe van, ugyanakkor a professzionális kezelések segítenek a bőr fiatalosságának helyreállításában, és a különböző zavaró problémák megszüntetésében.

Miért fontos a dekoltázs fiatalítása?

Az idősödés jelei nemcsak az arcbőrön mutatkoznak meg, hanem gyakran már korábban a nyak és dekoltázs finom bőrén is. Ennek több oka van, egyrészt a bőr jellegzetes tulajdonságai, valamint az UV sugárzás károsító hatása miatt. Az arc bőréhez képest itt jóval vékonyabb és érzékenyebb bőr, kevesebb nedvességet tartalmaz, és lazább kötőszövettel rendelkezik. A szépészeti kezelések zöme az arc területére koncentrálódnak, és jóval kevesebb figyelmet kap a nyak és a dekoltázs védelme, és megújítása. Pedig a bőröregedési folyamatok legalább annyira érintik ezeket a területeket, és a bőr állapota a valódi életkorunkat árulhatja el.

Tippek a dekoltázs otthoni ápoláshoz

Míg az arcbőr gondos ápolására, és a fényvédelmére már egyre többen fordítanak figyelmet, addig ez a terület jóval kevesebb ápolást kap. Másrészt a hétköznapi életben is vannak olyan tényezők, amelyek hozzájárulnak a bőr öregedéséhez – például a túl forró vízben való zuhanyozás, alváspóz, illetve igen gyakori, hogy a nyakra, és a dekoltázsra fújjuk a parfümöt.

dekoltázs fiatalítása

Fényvédelemmel a bőr korai öregedése ellen

A nyak és a dekoltázs bőre is hónapokon keresztül ki van téve a nap károsító hatásának. Általában fedetlenül marad, és a nem megfelelő ápolás, a fényvédelem hiánya, illetve az intenzív napozás is nagyban hozzájárul a korai öregedéséhez. A ráncok és a texturális egyenetlenségek mellett különféle elszíneződések, értágulatok, és pigmentfoltok jelenhetnek meg, amelyek lerontják a harmonikus összképet. Minden otthoni kezelés alapja a fényvédelem, és az egyik legfontosabb lépés a megelőzés, amely jelenti a mindennapos fényvédőkrém használatot (megfelelő időközönként és mennyiségben), valamint a bőrfelület takarását (pl. kendővel, kalappal).

A dekoltázs is igényli a hidratálást

A dekoltázs és a nyak szépségének megőrzésére érdekében sokat tehetünk azzal is, ha beépítjük az arcápolási rutinba. Fontos a kíméletes, de alapos tisztítás, amely után hidratálókrémet, bőrmegújító maszkot vagy szérumot érdemes felvinni.

Orvos esztétikai kezelések

Az öregedés előrehaladottabb jelei esetén viszont érdemes célzott kezeléseket választani, amelyek jelentősen javítják a bőr hidratáltságát, tónusát, és pigmentáltságát, valamint helyreállítják az elveszett rugalmasságot. Számtalan olyan professzionális kezelés van, amely a nyak és a dekoltázs problémás területén kifejezetten hatásos. Fontos azt is tudni, hogy egyes kezelések nem végezhetők az év bármely időszakában.

kezelések dekoltázs fiatalítására

Hámlasztás

A hámlasztás népszerű eljárás fiatalok és idősebbek körében egyaránt, az egyszeri, vagy kúraszerűen alkalmazott hámlasztással a nyak és a dekoltázs fiatalossága is helyreállítható. A különböző erősségű savakkal végzett kezelés alkalmas kisebb ráncok eltüntetésére, pigmentfoltok kezelésére, barnás elszíneződések halványítására. A kezelésre az őszi és téli hónapok ajánlottak.

Mezoterápia

Az orvosi mezoterápia az egyik legújabb bőrregeneráló és bőrfiatalító eljárás, bevett módszer a dekoltázs fiatalítására, hidratálására és feszesítésére, ugyanakkor bármely testrészen alkalmazható. Megfelelő fényvédelem mellett egész évben végezhető, és a kezelés egyéb bőrfiatalító eljárásokkal is kombinálható.

Dermabrázió

A dermabrázió (bőrcsiszolás) egy gyors és fájdalommentes kezelés, leggyakrabban az arc, a dekoltázs, a nyak és a kézfej területén használatos. A kezelés során az elhalt hámréteget távolítják el, és új bársonyosan puha bőrréteg alakul ki.

IPL (villanófényes) kezelés

Az IPL kezelés többféle bőrprobléma kezelésében hatékony, például a napfény által károsított bőr fiatalítására, sötét foltok, értágulatok kezelésére. Kedvelt eljárás az arc, valamint a nyak és a dekoltázs ránctalanítására. A kívánt eredmény érdekében nagyjából 6-8 kezelésre van szükség, viszont nem ajánlott a nyári időszakban.

A felsoroltakon kívül egyéb kezelések és kezelés kombinációk is megtalálhatók az orvos esztétikai rendelők kínálatában. Érdemes szakemberhez fordulni, aki segít a megfelelő kezeléstípus kiválasztásában, és személyre szabott kezelési terv kialakításában.