hajhullás

Skintech XL Hair kezelés

A hajhullás, és a hajritkulás sokakat érintő probléma, amelynek hátterében számos ok állhat. Több típusa van, leggyakoribb az androgén alopecia, amely egyaránt érint nőket és férfiakat. A Skintech XL Hair egy ígéretes innovatív kezelés, amely megoldást jelenthet a hajritkulás és a hajhullás ellen, illetve azok számára is előnyös, akik a hajuk egészségét és ragyogását szeretnék megőrizni.

Hajhullás okai, kezelése

A hajhullás, hajritkulás (Alopecia) sokakat érintő összetett probléma. Elsősorban esztétikai kérdésként kezelik, ugyanakkor számos betegségnek lehet árulkodó tünete. A hajhullás (kopaszodás, hajritkulás) leggyakrabban a férfiakat érinti, és sokan gondolják, hogy a haj elvesztése az idősödéssel együtt járó természetes jelenség. Azonban egyes típusai már fiatal korban is jelentkezhetnek, és nőknél is gyakori probléma. A hátterében számos tényező és ok állhat, ezért fontos a kiváltó okokat alapos feltárni, például hormonális kivizsgálással, trichoscopia vizsgálattal, laboratóriumi vizsgálattal. Bizonyos esetekben (pl. szülés utáni hajhullás, stressz, gyógyszerszedés miatti hajvesztés) – a kiváltó ok megszűnésével a panaszok is általában rendeződnek.

hajhullás okai

Hajhullás típusai

Egy felnőtt átlagosan 100-150 ezer hajszállal rendelkezik, ebből naponta nagyjából 100 hullik ki. Ha ennél lényegesen több hajszálat látunk akár fésülködéskor, hajmosáskor, vagy itt-ott a környezetünkben, akkor érdemes gyanakodni, hogy vajon állhat-e valami a hajhullás hátterében. Ilyenkor az előforduló hajszálak mellett már a hajas fejbőrön is kisebb-nagyobb üres foltok jelenhetnek meg. A hajhullásnak több típusa, ezek közül leggyakoribb az átmeneti hajhullás (pl. diffúz hajhullás, foltos hajhullás), illetve a végleges hajhullás, amelynek leginkább közismert típusa a férfias hajhullás.

Diffúz típusú hajhullás

A diffúz, vagy más néven szétszórt hajhullás főként nők körében gyakoribb. Jellemzője a ritkásabb haj, az elvékonyodó hajszálak, és a hajhullás az egész fejbőrt érinti.

Alopecia areata – Foltos hajhullás, kopaszság

Az alopecia areata szintén gyakori típus: a hajhullás különböző méretű, jól körülhatárolható kopasz foltokat jelent a hajas fejbőrön, de szakállon is előfordul. Általában fiatal felnőtteknél, és gyerekeknél fordul elő, viszont jó hír, hogy a legtöbbször visszafordítható folyamatról van szó.

Androgén alopecia – Férfias típusú hajhullás, kopaszság

A férfias hajhullás, kopaszság (Alopecia androgenetica) jellemzően a férfiakat érinti – esetükben ez a típus okozza a hajhullások zömét –, de hormonális problémák miatt nőknél is előfordul. Általában a fejbőr jellegzetes területein figyelhető meg. A férfiaknál a homlok, a fejtető, a halánték érintett, és a folyamat előrehaladtával – bizonyos területeket kivéve – a fejbőr teljesen kopasz lesz. Leggyakrabban genetikai okok állnak a hátterében, és már 20-30 éves kor körül jelentkezik. A nőknél inkább a fejtető (hajválaszték környéke) érintett, és a haj egyre nagyobb területen vékonyodik el, és hullik ki.

hajhullás típusai

A mezoterápia a hajhullás ellen is hatásos

A mezoterápia egy olyan orvos esztétikai kezelés, amelynek során a hatóanyagokat apró tűszúrásokkal juttatják be a problémás területbe. Leggyakrabban az arcbőrön, a dekoltázson és a kézfejen alkalmazzák, azonban számos hajas fejbőrt érintő probléma esetén is eredményes: a kezeléssel serkenthető a hajnövekedés és megállítható a hajhullás. A kezelés előtt minden esetben egy konzultációra kerül sor, ahol a szakember egyrészt megállapítja a hajhullás típusát, illetve, hogy a mezoterápia megoldást jelent-e a páciens számára.

Mit jelent az XL Hair kezelés?

A Skintech XL Hair készítmény a spanyol Skin Tech Pharma Group innovatív terméke. A Skin Tech olyan kezelésekről lehet ismert, mint az RSS HA Long Lasting, amely egy kiváló hialuronsavas kezelés az érett bőr számára, vagy a Sagoni Melt, amelyet a toka eltüntetésére alkalmaznak. A Skintech XL Hair formula speciális hatóanyag-kombinációt tartalmaz, többek között hialuronsavat, kötőszöveti sejtstimuláló faktort, antioxidánsokat, vitaminokat, zsírsavakat, aminosavakat. Klinikai vizsgálatok támasztják alá, hogy fokozza a hajnövekedést, növeli a hajvastagságot azáltal, hogy helyreállítja a hajnövekedés fiziológiás rendszerét, serkenti a működésben lévő hajhagymákat, illetve az inaktív szőrtüszőket is képes reaktiválni. Továbbá biztosítja az egészséges hajnövekedéshez szükséges alapvető tápanyagokat. A mezoterápiás kezelés során a hatóanyagokat (XL Hair készítményt) apró tűszúrásokkal juttatják be a fejbőrbe. A kezelés csak egy minimális kellemetlen érzéssel jár, általában hat alkalmas kezeléssorozat elvégzése javasolt.

hajritkulás

Milyen típusú hajhullás esetén hatásos?

 Az XL Hair számos hajhullás típus esetén hatásos, kezelhető az androgén alopecia, az alopecia areata, valamint a diffúz típusú hajhullás, hajritkulás. Ígéretes megoldást kínál nőknek a ritkuló és elvékonyodó haj esetén, vagy a férfiak számára igen zavaró, fejtetőt érintő kopaszodás esetén is. Illetve azok számára is előnyös, akik a hajuk egészségén, és megjelenésén szeretnének javítani.
Fotók forrása: Pixabay