IPL villanófényes szőrtelenítés

IPL villanófényes szőrtelenítés

Az IPL villanófényes szőrtelenítés az egyik legeredményesebb és legbiztonságosabb módja a nemkívánatos szőrszálaktól való megszabadulásnak. Az intenzív pulzáló fénnyel végzett eljárás nem károsítja a bőrt, gyorsan és fájdalommentesen semmisíti meg a szőrszálakat miközben tartós simaságot eredményez a bőrnek.

Az IPL kezelés működési elve

Az IPL (Intense Pulsed Light) kezelések közé olyan szépészeti kezelések sorolhatók, amelynek során a polarizált fény energiáját használjuk. Az villanófényes szőrtelenítés lényege az, hogy a különböző hullámhosszúságú fényenergia a bőr különböző rétegeibe behatol, és a pigmentált sejtekben nyelődik el.

Az IPL kezelés egyéb alkalmazása

A bőr a haj és a szőr pigmentációját a melanin okozza, és a pulzáló fény a melaninban nyelődik el. A fényenergia hőenergiává alakulva a szőrtüszőket valamint a nem kívánatos pigmenteket károsítja, így a tartós szőrtelenítés mellett többféle bőrprobléma esetében is eredményesen alkalmazható, például rosacea, melasma, értágulatok stb. kezelésére és bőrfiatalításra.

Miért alkalmas tartós szőrtelenítésre?

Az IPL gép segítségével gyors és látványos szőrzet csökkenés érhető el. A túlzott szőrzet mennyisége, vagy bizonyos testtájakon való megjelenése sokak számára okoz lelki problémát. A szőrszál növekedésének három fázisa van: növekedési fázis, átmeneti fázis és nyugalmi fázis, és egy időben, egy testrészen mindhárom fázisú szőrszál egyaránt megtalálható. A szőr két részből áll, a bőr feletti szárból, és a szőrtüszőben lévő gyökérből. A villanófényes szőrtelenítés az egyik legjobb megoldás a tartós szőrtelenítésre. A fényenergia hőenergiává alakulva az aktív növekedési fázisban lévő szőrtüszőkre hat, és a környező szövetek károsítása nélkül pusztítja el azokat. A rendszeres ismétlés miatt a szőrszálak egyre tovább maradnak nyugalmi fázisban, így a villanófényes kezelés tartósan késlelteti a visszanövésüket és hosszan tartó simaságot biztosít a bőrnek. A kezelésre az őszi-téli időszak a legideálisabb, nyári időszakban nem ajánlott IPL villanófényes kezelést végezni.

IPL szőrtelenítés

Mi befolyásolja a szőrszálak megjelenését, és növekedését?

A szőrszálak megjelenésére, és növekedésére számos tényező van hatással. Az örökletes tényezők mellett különböző hormonok is meghatározzák, de a stressz, a dohányzás és egyes gyógyszerek is befolyásolják a szőrszálak intenzívebb növekedését.

Kiknek ajánlható a villanófényes szőrtelenítés?

Mindazok számára, akik tartósan, és fájdalom nélkül szeretnének megszabadulni a test különböző részein, és testtájékain előforduló zavaró szőrnövekedéstől: a comb és lábszár mellett alkalmas az érzékeny területek (bajusz, bikinivonal, stb) szőrtelenítésére, valamint szőrtüsző gyulladások kezelésére. A leglátványosabb eredmény a világos bőrű és sötétebb szőrzettel rendelkező páciensek esetében érhető el. Mivel a fehér, ősz, vagy nagyon világos szőrszálak nem, vagy nagyon kevés pigmentet tartalmaznak esetükben a kezelés nem hatásos. Valamint a vörös szőrszálakkal rendelkező páciensek esetében is nehéz a tartós szőrtelenítést elérni.

Az előzetes konzultáció célja

A kezelést megelőzően konzultációra van szükség, ahol a kezelőorvos áttekinti az esetleges kizáró okokat, betegségeket. A bőrvizsgálat alapján kerül sor a kezelés során alkalmazott megfelelő energia és impulzusszám meghatározására. Terhesség és szoptatás alatt a beavatkozás nem végezhető el.

További kérdése van? Már két rendelőnkben állunk pácienseink rendelkezésére. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre!

A kezelés menete

A villanófényes szőrtelenítés előtt a kezelendő felületet fertőtlenítjük, és hűsítő géllel kenjük be. Arckezelés esetén a sminket eltávolítjuk. A kezelés alatt a kezelőorvos és a páciens egyaránt védő szemüveget visel. A kezelés időtartama a kezelt terület nagyságától függően 10-30 percig tart, fájdalommentes, esetleg enyhe csípő, égő érzés kísérheti. A kezelt területet hűtjük és bőrtápláló, nyugtató hatású krémmel kenjük be.

Lehetséges mellékhatások, kellemetlenségek

A kezelés után előfordulhat bőrpír, duzzanat, vagy apró pattanásszerű kiütések, bőrelszíneződés és gyulladás, ám ezek a tünetek néhány nap alatt- 1 héten belül megszűnnek.

IPL (villanófényes( szőrtelenítés

Teendők az IPL villanófényes szőrtelenítés előtt és után

A szőrtelenítés előtt 1-2 nappal, valamint a kezelések közötti időben szükséges az adott területet borotválni. Viszont semmiképp sem ajánlottak az olyan egyéb módszerek, amelyek a szőr gyökerének eltávolítását eredményezik (csipesszel való szedés, vagy gyantázás). Egyéb teendőket nem igényel, viszont gondoskodni kell a magas fényvédelemről, magas faktorszámú (legalább 30 SPF) készítmény használata ajánlott. Lehetőleg a kezelést megelőző, és az azt követő három hétben tartózkodni kell a napfényhatástól, szoláriumozástól, valamint barnító krémek használatától.

Mely területeken lehet szőrtelenítést végezni?

 • Az arckülönböző területein
 • Nyak
 • Vállak
 • Kar (alkar, felkar, kézfej és ujjak)
 • Hónalj
 • Hát
 • Mellbimbók körül, mellek közötti csíkterületen
 • Has
 • Láb (lábszár, comb, lábfej és ujjak)
 • Far
 • Bikinivonal
 • Teljes intim területen
Mikor látható az IPL szőrtelenítés hatása, milyen eredmények várhatók az első kezeléstől?

Bár közvetlenül a kezelés után úgy tűnik, mintha a szőr újra növekedni kezdene, ezek az időközben aktív fázisba került szőrszálak, másrészt a kihullás előtt álló kezelt szőrszálakból tevődnek össze. A kezelt szőrszálak a kezelést követő 2-3 hét elteltével hullanak ki teljesen. Azonban az olyan területen, ahol erős szőrnövekedés (pl. szakáll esetében) többszöri kezelés is szükséges.

Tartós szőrtelenítés eléréséhez általában egy kezeléssorozat (legalább 6-8 kezelés javasolt). Ennek oka, hogy a szőrtüszőkben egyszerre a szőrszálak kb. 10-20 százaléka van a növekedési fázisban. Így a kezelések között célszerű 6-8 hetes szünetet tartani, ezalatt új szőrszálak növekednek.

Meddig tart a hatása?

Ahhoz hogy a bőr hosszú távon is szőrtelen maradjon – egyéntől függően – emlékeztető kezelés elvégzésre is szükség van.

Az IPL kezelés ára

A kezelés ára az alkalmazás területe alapján különböző: 5 000 Ft-tól 45 000 Ft-ig (a kezelendő terület nagyságától függően).

Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530. Vegye igénybe személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet megoldást nyújtani a problémájára!