Glabella - Haragos ránc

Haragos ránc megelőzése és eltüntetése botox kezeléssel

A haragos ránc (Glabella) megjelenésével nem csak idősebbnek tűnik az arc, de negatív benyomást is kölcsönöz, az arcunk morcosabbnak és fáradtabbnak látszik. Megelőzésére, vagy eltüntetésére a botox kezelés a megfelelő eljárás. A ránc mélységétől függően gyakran kombinálják hialuronsavas ráncfeltöltéssel.

Az érzelmek kifejezése mindenkinél egyedi nyomokat hagy az arcon, amelyek az évek múlásával egyre markánsabbakká és erősebbé válnak.  A mimikai ráncok az arc természetes izomműködése folytán alakulnak ki, ide sorolható a szemöldök közötti haragos ránc, amelytől a tekintet állandóan feszültnek vagy mérgesnek tűnhet. A botox kezelés segít visszafordítani az öregedés különböző jeleit, miközben segít megőrizni az arc természetes harmóniáját.

Mi az a haragos ránc (Glabella)?

A dinamikus vagy mimikai ráncok az arcizmok intenzív mozgása révén jönnek létre. A függőleges irányú haragos ránc, vagy mérges ránc a két szemöldök közötti területen található. Az arc izmainak használata miatt jelentkezik nagyjából 30-40 éves korban. Különösen azoknál a pácienseknél szembe tűnő, akik jellemzően gyakran használják ezeket az izmokat a mimikájuk során.

Mikor érdemes az első ránctalanító kezelést igénybe venni?

Az első kezelés előtt sokaknak van indokolatlan félelme a beavatkozással kapcsolatosan, pedig egy orvos által végzett ráncfeltöltés rendkívül biztonságos eljárásnak tekinthető.  Ugyanakkor a megfelelő időben megkezdett ránctalanító kezeléssel akár évekkel is kitolható a mély ráncok kialakulása, vagy késleltetni lehet a nagyobb esztétikai beavatkozások (plasztikai műtétek) szükségességét is.

Ajánlását nem lehet egy konkrét korhoz kötni. Habár az esetek túlnyomó többségében a 40-es és 50-es korosztály körében számít a legnépszerűbb beavatkozásnak, ma már a harminc év körüliek is egyre gyakrabban igénylik preventív jelleggel. Célszerű már az előtt elkezdeni, mielőtt a ráncok miatt az első barázdák véglegesen megjelennének. A rendszeres ismételt kezelések hatására egyre tovább marad ránctalan a terület, és egyre kevesebb hatóanyagra lesz szükség, mivel a mimikai izmok egyre erőtlenebbül húzódnak össze.

  • Olyan esetekben érdemes, ha úgy tapasztalja, hogy a mimikai ráncok az arc ellazult állapotában sem tűnnek el.
  • Ha kipihentebb, fiatalosabb arckifejezést szeretne. Gyakran a páciensek a környezetükben élők érdeklődése kapcsán döntenek a kezelés mellett, hogy ne tűnjenek folyamatosan gondterheltnek vagy feszültnek.
  • Az is gyakori, hogy a hölgyek átlépve az 50. életévet szeretnék elkerülni a munkahelyükön a koruk miatti esetleges előítéletet, és a szeretnék megőrizni az arcuk fiatalosságát.
  • Vannak, akik genetikailag hajlamosabbak a korai öregedésre, így esetükben a megelőző botox kezelés megfelelő alkalmazása igen hatékony.

Haragos ránc megelőzése

A haragos ránc eltüntetése botox kezeléssel

A botox kezelés célja az arc fiatalos, természetes harmóniájának megőrzése, és leghatásosabb módja a haragos ránc eltüntetésének, de eredményesen kezelhetők a homlok ráncai és a szem környéki szarkalábak is. A haragos ránc eltüntetéséhez nem elegendő a bőr felületi kezelése, hanem az izmokat kell megfelelő eljárással kezelni: a hatóanyagot, a botulinum toxint injekció formájában előre megtervezett pontokon juttatják be a bőr alá. A kezelt területen kisimul a bőr, a ráncok elhalványulnak, így az arc jóval megfiatalodik a biológiai életkorához képest. A kezelés igen gyors (kb. 20 percet vesz igénybe), és fájdalommentes eljárás. A mimikaszegény, úgynevezett lárva arc elkerülhető, ha a kezelést orvos végzi, aki a hatóanyagot megfelelő mennyiségben és módon injekciózza a kezelendő területbe – a ráncokért felelős izmokba.

Meddig tart a botox hatása?

A kezelés hatása általában 3-4 nap után látható, a végleges eredményhez nagyjából két hét szükséges. A botulinum toxin képes a ráncokat okozó izmokat átmenetileg ellazítani, így a felettük lévő bőrön 3-4 hónapig nem tud ránc képződni.

A ráncok kombinált kezelése

Az orvos esztétikában gyakran alkalmazzák a kezelések kombinációját. Kutatások igazolják, hogy a botox kezelés a hialuronsavas kezeléssel együtt alkalmazva még hatékonyabb. Az olyan mély redők esetében (például a haragos ránc) – amelyeket botox-szal nem sikerült kisimítani –, a kívánt hatás elérése érdekében szükség lehet a még megmaradt ráncokat hialuronsavas ráncfeltöltéssel is kezelni.

A botox kezelés csak átmeneti hatású, így ha nem kerül sor ismétlésre, akkor az eredeti állapot áll vissza. Igaz a ráncok sem lesznek annál mélyebbek, mint a beavatkozás előtt voltak. A mai injekciós technikák által az eredmény természetes hatású, az arckifejezést nem befolyásolja.

Az egyénre szabott hosszú távú stratégia kialakításához mindenképpen szükséges a személyes konzultáció.

További kérdése van? Már két rendelőnkben tudunk megoldást nyújtani a problémájára. Kérjen időpontot az Ön számára leginkább megfelelő helyszínre!

Kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével, vagy keressen bizalommal az alábbi telefonszámainkon: 06-70-245-1881, 06-70-543-0530. Kérje díjmentes konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában !