Ellansé

Miben különleges az Ellansé?

Az Ellansé egy nem hialuronsav alapú töltőanyag, ma az elérhető legtartósabb felszívódó töltőanyagnak számít. Egyik nagy előnye, hogy ránctalanító és kollagénstimulásló hatással is rendelkezik. Már 1 alkalom is látványos és tartós eredményekkel jár. Más töltőanyagokhoz képest csak 2-2,5 év múlva szükséges a kezelést ismételni.

A dermális töltőanyagok fajtái

Az orvos esztétikával kapcsolatosan számtalan kifejezéssel (pl. dermális töltőanyag, filler) illetve kezelés típussal találkozhatunk. Ugyanakkor mintha az esztétikai ipar felgyorsult volna, így a szépülni, és fiatalodni vágyók újabbnál újabb kezelés típusok és tartósabb hatást ígérő hatóanyagok közül választhatnak. A dermális, más néven injektálható töltőanyagok különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, és a céloktól függően más-más töltőanyag használata szükséges. Legismertebb töltőanyag a hialuronsav, amelyet az 1970-es évektől alkalmaznak az orvos esztétikában. A legtöbb töltőanyag hatása csak átmeneti – pácienstől, a töltőanyag típusától függően – mivel idővel teljesen felszívódnak, lebomlanak. A piacon elérhető töltőanyagok különböző területekre, és problémákra fókuszálnak. Ma már vannak olyan innovatív legújabb generációs kombinált készítmények is (pl. Karisma, Ejal 40) amelyek a hialuronsav mellett egyéb összetevőket (pl. pro-kollagént, kollagént) is nagy koncentrációban tartalmaznak. Illetve saját zsírból készült töltőanyagokat is használnak.

mi az Ellansé

Mi az Ellansé?

Az Ellansé töltőanyaggal végzett kezelés a kollagénstimulációs kezelések egyik fajtája, általában az arc, a nyak és a dekoltázs területén használják. Az Ellansé egy nem hialuronsav alapú töltőanyag. A fő hatóanyaga carboxymetil-cellulóz (CMC) 70 százalékban, valamint polycaprolactone (PCL) 30 százalékban. A hatóanyagoknak más-más előnyös tulajdonsága van:

A CMC hatása

  • A CMC a kezelést követően bőrfiatalító, ránctalanító hatással rendelkezik.
  • Azonnali térfogat növelő hatás: a bőrbe injektálva egyenletesen eloszlik.

A PCL hatása

  • Stimulálja a fibroblaszt sejteket, hosszú távon fenntartja a volumenizáló hatást.
  • Még a felszívódása után is tovább stimulálja a természetes kollagén termelést.

Ellansé kezelés

Az Ellansé töltőanyaggal végzett kezelés előnye

Legfontosabb előnye, hogy a hatása akár 2-2,5 évig is megmaradhat. 2 az 1-ben hatás: azonnali ráncfeltöltő hatás, és hosszan tartó volumenizáló hatás. A CMC lebomlása és kiürülése után a PCL stimulálja a természetes kollagén termelést. Az ára igaz magasabb más kollagénstimulációs kezelésekhez képest, de hatása viszont jóval tovább tarthat: pl. a Karisma hatása általában (pácienstől függően) 6-12 hónap, a Radiesse hatása pedig akár 1-2 évig tart. Így az Ellansé ma az elérhető legtartósabb felszívódó töltőanyagnak számít. Ugyanakkor már 1 alkalom is látványos és tartós eredményekkel jár, nincs szükség ismétlésre.