Bőrgyógyászati kezelések

előrehaladott basalioma

Előrehaladott basalioma

Míg a kezdeti basalioma jól kezelhető bőrgyógyász által is, addig az előrehaladott basalioma sebészeti úton távolítható el. A basalioma egy nem melanoma típusú bőrdaganat, amely a melanománál jóval gyakoribb. Több típusa van, általában egy jellegtelen bőrelváltozásként jelentkezik, és leggyakrabban az arcon fordul elő.

Előrehaladott basalioma Read More »

ekcéma fajtái

Ekcéma fajtái

Az ekcéma egy igen gyakori, és kellemetlen tünetekkel járó bőrbetegség. Számos fajtája van, míg például a száraz ekcéma az időseknél gyakori, addig az atópiás ekcéma főként csecsemőknél, és kisgyerek körében fordul elő.

Ekcéma fajtái Read More »

enyhe rosacea

Enyhe rosacea

A rosacea egy gyakori krónikus bőrbetegség, amely jellemzően a középkorú fehérbőrű, világos hajú és szemű nőknél jelentkezik. Különböző stádiumai vannak, és az enyhe rosacea még nem jár feltűnő elváltozásokkal.

Enyhe rosacea Read More »

atheroma

Atheroma

Az atheroma más néven kásadaganat egy jóindulatú elváltozás. Egy faggyúval teli csomó, amely közvetlenül a bőr alatt található.

Atheroma Read More »

szemölcs talpon

Szemölcs talpon

A szemölcs az egyik leggyakoribb bőrelváltozás, amely az arra fogékony egyéneknél a test bármely pontján megjelenhet. Az esztétikai problémán túl talán a szemölcs talpon a legkellemetlenebb, hiszen járás közben erős fájdalom jelentkezhet.

Szemölcs talpon Read More »

futószemölcs

Futószemölcs

A futószemölcs a szemölcsök egyik legismertebb fajtája, a HPV vírus okozta bőrelváltozás. Jellemzője, hogy bármely életkorban előfordulhat, leggyakrabban a tenyéren és a talpon jelenik meg.

Futószemölcs Read More »

Pikkelysömör

Pikkelysömör

A pikkelysömör az egyik leggyakoribb bőrbetegség, a bőr hámsejtjeinek rendellenes működése okozza. Bizonyos időszakonként fellángoló szakaszok jellemzik, véglegesen nem gyógyítható, de megfelelő kezeléssel a tünetek mérsékelhetők, valamint tünetmentes időszak érhető el.

Pikkelysömör Read More »

Körömgomba

Körömgomba

A körömgomba az egyik leggyakoribb bőrbetegség, általában egy körmön kezdődik, ám ha nem történik meg időben a szakszerű kezelése, könnyen átterjedhet a többi körömre is.

Körömgomba Read More »

Basalioma

Basalioma

A basalioma a bőrrák egyik formája, az oka elsősorban a napsugárzás. Lassan alakul ki, gyakran jellegtelen bőrelváltozásként jelentkezik.

Basalioma Read More »

ekcéma

Ekcéma

Az ekcéma egy krónikus, és visszatérő bőrbetegség. Számos típusa ismert, bőrszárazsággal, hámlással, bőrpírral és viszkető érzéssel jár együtt. Felnőtt korban az első tünetek gyakran valamilyen a hétköznapokban használt tárgy, kozmetikum, vegyszer révén alakulnak ki.

Ekcéma Read More »

Lipoma eltávolítása

Lipoma

A lipoma a bőr alatt található fájdalmatlan zsírcsomó, az egyik leggyakoribb bőrelváltozás. Általában 5 cm-nél kisebb, többnyire ártalmatlan, és főként esztétikai problémát okoz a pácienseknek. Eltávolítása sebészeti úton kimetszéssel, helyi érzéstelenítéssel történik.

Lipoma Read More »

fibróma kezelése eltávolítása

Fibróma

A fibróma egy jóindulatú bőrelváltozás, komoly egészségügyi kockázatot nem jelent, főként esztétikailag zavaró a páciensek számára.

Fibróma Read More »

Seborrhea

Seborrhea

A seborrhea egy igen gyakori bőrbetegség, amelynek tünete a bőrön megjelenő vörös, viszkető és hámló foltok. Fokozott faggyútermeléssel jár együtt, és főként a faggyúmirigyben gazdag, zsírosabb testtájakon fordul elő.

Seborrhea Read More »

Anyajegyszűrés

Anyajegyszűrés

Az anyajegyszűrés a rendellenes elváltozások időbeni felismerésére szolgál, és a dermatoszkóppal történő vizsgálat segítségével pontosabban meghatározható, hogy az adott anyajegyet szükséges-e eltávolítani.

Anyajegyszűrés Read More »

Melanoma

Melanoma

A melanoma a bőrdaganatok egyik típusa, világszerte a gyakori halálokok közé tartozik. Kialakulásáért elsősorban környezeti tényezők, az ultraibolya-sugárzás felelős, és kezdeti időszakában gyakran igen nehéz az ártalmatlan anyajegyektől megkülönböztetni.

Melanoma Read More »