Bőrgyógyászati kezelések

Uszodaszemölcs

Az uszodaszemölcs igen gyakori fertőzés, leggyakrabban a 2-10 éves korú gyereknél jellemző, de bármely életkorban előfordulhat.

Pikkelysömör

Pikkelysömör

A pikkelysömör az egyik leggyakoribb bőrbetegség, a bőr hámsejtjeinek rendellenes működése okozza. Bizonyos időszakonként fellángoló szakaszok jellemzik, véglegesen nem gyógyítható, de megfelelő kezeléssel a tünetek mérsékelhetők, valamint tünetmentes időszak érhető el.

Körömgomba

Körömgomba

A körömgomba az egyik leggyakoribb bőrbetegség, általában egy körmön kezdődik, ám ha nem történik meg időben a szakszerű kezelése, könnyen átterjedhet a többi körömre is.

Basalioma

Basalioma

A basalioma a bőrrák egyik formája, az oka elsősorban a napsugárzás. Lassan alakul ki, gyakran jellegtelen bőrelváltozásként jelentkezik.

ekcéma

Ekcéma

Az ekcéma egy krónikus, és visszatérő bőrbetegség. Számos típusa ismert, bőrszárazsággal, hámlással, bőrpírral és viszkető érzéssel jár együtt. Felnőtt korban az első tünetek gyakran valamilyen a hétköznapokban használt tárgy, kozmetikum, vegyszer révén alakulnak ki.

Lipoma eltávolítása

Lipoma

A lipoma a bőr alatt található fájdalmatlan zsírcsomó, az egyik leggyakoribb bőrelváltozás. Általában 5 cm-nél kisebb, többnyire ártalmatlan, és főként esztétikai problémát okoz a pácienseknek. Eltávolítása sebészeti úton kimetszéssel, helyi érzéstelenítéssel történik.

fibróma kezelése eltávolítása

Fibróma

A fibróma egy jóindulatú bőrelváltozás, komoly egészségügyi kockázatot nem jelent, főként esztétikailag zavaró a páciensek számára.

Seborrhea

Seborrhea

A seborrhea egy igen gyakori bőrbetegség, amelynek tünete a bőrön megjelenő vörös, viszkető és hámló foltok. Fokozott faggyútermeléssel jár együtt, és főként a faggyúmirigyben gazdag, zsírosabb testtájakon fordul elő.

Anyajegy eltávolítás

Anyajegy eltávolítás

Az anyajegy eltávolítás egyre gyakoribb műtéti beavatkozás a festékes anyajegyek rosszindulatúvá válásának emelkedése miatt.