Szem alatti ráncok eltüntetése

Szem alatti ráncok eltüntetése

A modern orvos esztétikai eljárásoknak köszönhetően a szem alatti ráncok eltüntetése sem lehetetlen. A páciensek számos lehetőség közül választhatnak, ilyenek például a botox kezelés, a savas hámlasztás, a bioszálas szálbehúzás, vagy a Nucleofill Eyes. A célzottan, a ráncokra irányuló kezelések látványos és azonnali eredménnyel járnak. A ránckezelés és a szemkörnyék fiatalítása mellett hatásosak a sötét karikák és elszíneződések ellen is.

A szem alatti rácok okai, kialakulása

Az öregedés első jelei a szem körüli területen jelennek meg, de hogy az öregedési folyamat kinél milyen gyorsasággal és látványosan halad előre, azt számos tényező is befolyásolja: például a szemkörnyék bőrének jellemzői, genetikai tényezők, az életmód, a káros szenvedélyek, a környezeti tényezők, és a napsugárzás. A harmincas éveinktől a bőr már kezdi elveszteni a rugalmasságát, bár ekkor még közel sem olyan látványos a bőr öregedése. A folyamat idővel, általában az ötvenes éveinktől felgyorsul, és ezzel párhuzamosan csökken a bőr vízmegkötő képessége. A szervezetben termelődő hialuronsav, kollagén, és elasztin termelődés lecsökken, amelynek eredményeként a bőr regenerálódási képessége is romlik.

Szem alatti ráncok eltüntetése és kezelése

Miben más a szemkörnyék bőre?

A szem környék bőre sok szempontból különbözik az arc más területétől. A bőr jóval érzékenyebb, ötször vékonyabb, mint máshol, és alatta sok érrel átszőtt laza kötőszövet található. Ugyanakkor az arc leginkább igénybe vett területe az állandó szemmozgás, és pislogás okozta igénybevétel miatt, de a szemkörnyéket érinti az arcmimika – a nevetés, a mosolygás, vagy a hunyorgás. A szem környékén alacsonyabb a faggyú és verejték kiválasztás, nincsenek mirigyek, amelyek elősegítenék a hidratálását. A korral a szem körüli bőr természetes módon megereszkedik, elvékonyodik és veszít a rugalmasságából.  Így az arc más területéhez képest könnyebben kialakulnak a szem alatti finom ráncok, és szarkalábak, amelyek  idővel egyre inkább mélyülnek. Az életkor előrehaladtával már nem csak a szem alatti ráncok eltüntetése okoz problémát. A harmonikus megjelenéshez nem elegendő csak a ráncokat kisimítani, feltölteni, hanem a szem alatti karikák, elszíneződések és a megereszkedés ellen is tenni kell.

Szem alatti ráncok eltüntetése házilagos módszerekkel

Számos olyan készítmény kapható, amelyek kifejezetten az szemkörnyék érzékeny területére lettek kifejlesztve, de nem árt tisztában lenni, hogy ezek legfeljebb a finomabb ráncok esetén hatásosak. Az életmódváltás hozzájárulhat a természetes öregedési folyamat lassulásához, a ráncok csökkenéséhez.

Szem alatti ráncok eltüntetése orvos esztétikai kezelésekkel

A szemkörnyék kezelése házilagos módszerekkel nem csak hosszadalmas, de kevésbé hoz látványos eredményt. Akik azonnali és látványos eredményekre vágynak, számukra valamilyen, célzottan a szemkörnyékre irányuló kezelés javasolható. A probléma jellegétől illetve összetettségétől függően számos lehetőség közül lehet választani.

Botox kezelés

A szem körüli ráncok esetén egyik bevett eljárás a botox kezelés, amelynek hatására az apróbb ráncok, szarkalábak halványulnak, és a bőr kisimul.  A hatóanyagot vékony tűvel juttatják be a kezelt területbe. A kezelés gyors, és fájdalommentes, a hatása pár napon belül látható. Évente több alkalommal is megismételhető.

Szem alatti ráncok eltüntetése előtte utána

Bioszálas szálbehúzás

A Fine Thread Contour Therapy egyik fajtája a szemkörnyék kezelésére szolgál, amelynek során bioszálakat húznak be a bőr megfelelő rétegébe – oldalaként kb. 3-4 szálat. A bioszálak látványos bőrmegújulási folyamatot indítanak be. A kezelés helyi érzéstelenítésben történik, és csak minimális kellemetlenséggel (pl. pontszerű bevérzés), illetve gyógyulási idővel jár együtt. Az eredmény tartós, a szemkörnyék szálak kb. fél év alatt teljesen felszívódnak.

Nucleofill Eyes kezelés

A szemkörnyék finom bőrének kezelésének új módszere a Nucleofill Eyes, amellyel eredményesen csökkenthetők a szemkörüli ráncok, elszíneződések és a sötét karikák. További előnye, hogy javítja a szem környéki vékony bőr állapotát. A hatóanyagot apró tűszúrásokkal juttatják be, a helyi érzéstelenítés miatt a kezelés teljesen fájdalommentes. Kúraszerű kezelés javasolt, bizonyos időközönként ismétlő kezelésre van szükség.

Szem alatti ráncok eltüntetése előtte utána

Orvosi peeling

Az orvosi peeling, más néven savas hámlasztás kiváló szemkörnyéki finom ráncok kezelésére. A 6 alkalomból álló Eyecon kezelés során többrétegű peelinget visznek fel a szarkalábakra, és az alsó és felső szemhéjra. A hatóidő letelte után hidratáló, hűsítő maszkkal látják el. Az Eyecon kezelés olyan problémákra is alkalmas, mint a sötét karikák, a szem alatti táskák, vagy a pigmentáció. Az eredmény már közvetlenül a kezelés után látható, de a teljes hatás a kezeléssorozat végén mutatkozik meg. Minimális kellemetlenséggel jár együtt (pl. bőrpír), azonban a panaszok pár napon belül maguktól megszűnnek.

A legtökéletesebb eredmények személyre szabott kezelések által érhetők el. Kérje személyre szabott konzultációnkat, és tudja meg, hogy mely kezelésünk segíthet Önnek a problémája megoldásában!