Karisma kezelés

Karisma kezelés

A Karisma kezelés egy innovatív készítménnyel történő kezelés, a hatása rövid időn belül látható, a bőr visszanyeri fiatalos ragyogását, rugalmasságát és hidratáltságát. A kezelés fájdalommentes, csak minimális kellemetlenséggel jár, akár ebédidőben is elvégezhető. Előnye, hogy hatása akár egy évig is megmarad, miközben megőrzi az arc természetes vonásait.

Mit jelent a Karisma kezelés?

A KARISMA kezelés a kollagénstimulációs kezelések egy fajtája, amellyel eredményesen ellensúlyozható a bőröregedés folyamata. Maga a Karisma egy természetes és innovatív töltőanyag, amely kémiai szerek használata nélkül készült. Elősegíti a bőr regenerálódását, serkenti a kollagén termelődését. A kezelt terület látványosan megfiatalodik, jelentősen javul a bőr hidratáltsága, feszessége és rugalmassága. A töltőanyagot tűvel, vagy kanül segítségével juttatják be a bőrfelszín alá. A KARISMA kezelést kizárólag szakorvos végezheti, és jól kombinálható más orvos esztétikai kezelésekkel.

Tudnivalók a kezeléshez használt töltőanyagról

A Karisma a legújabb soft filler alapanyag, amely nagy molekulasúlyú nem keresztkötött hialuronsavat, pro-kollagént (a kollagén egy láncát), valamint karboxi-metil-cellulózt tartalmaz. A hialuronsav antioxidáns hatású, rendkívül jól hidratál, és a kezelést követően azonnal látható az eredménye. A kollagén láncok a hiányzó kollagén visszatermelődését segíti elő, a karboxi-metil-cellulóz pedig öregedésgátló hatással rendelkezik. A hármas kombináció a különleges összetételénél fogva fokozza a fibroblasztok kollagén termelését. A termék kémiai szerek használata nélkül készült, teljesen természetes összetevőkből áll. Biokompatibilis, a bőr veleszületett regenerációs képességét segíti elő. Korábban a kollagént állati szövetekből nyerték ki. Több évtizedes kutatómunka eredménye a selyemszálból nyert kollagén, amelyet géntechnológiával állítanak elő, ezért nevezik selyem kollagén kezelésnek.

Miért fontos a kollagén?

A bőr száraz tömegének jelentős részét (75 %) kollagén teszi ki. A leggyakoribb az I-es típusú kollagén, amely a bőr megfelelő rugalmasságát, és tónusát biztosítja. 40 éves kortól a bőrben folyamatosan csökken a kollagén, így az arc fakóbbnak, fáradtabbnak tűnik, és a ráncok mélyülnek. A kezelés célja, hogy a fibroblaszt sejteket új, I-es típusú kollagén termelésére ösztönözze.

Karisma kezelés előnyei

Karisma kezelés előnyei

Nagy előnye, hogy az arcformát nem változtatja meg, így ideális azok számára, akik ódzkodnak a hagyományos arcfeltöltéstől. A kezelés célzottan alkalmazható a kezelendő területen, illetve az egész arcon. A töltőanyag nem allergizál, kiváló az allergiára hajlamos bőrű páciensek esetében is. Javítja az arckontúrt, és gyengéd liftinghatással rendelkezik, a bőr hidratálttá ragyogóvá válik. Más biostimulációval összehasonlítva kevesebb ismétlést igényel.

Alkalmazási területei

Elsősorban az arc, nyak, dekoltázs és kézfej fiatalítására használják. Eredményesen kezelhető például a halánték, a szemöldök környéke, a szem alatti karikák, az ajak, a Marionett ránc, a nasolabiális redő, az áll és az állvonal.

Milyen problémák esetén eredményes?

A Karisma kezelés az egyik leghatékonyabb módszer az öregedő bőr szerkezetének újramodellezésére. Ideális a feszességét vesztett, ráncos, petyhüdt bőr kezelésére, valamint a problémás bőrminőség javítására, továbbá aknés hegek, striák kezelésére, halványítására.

Kinek ajánlott a Karisma kezelés?

A Karisma kezelés bárki számára ajánlható 18-70 év között. A fiatalabb korosztály számára megelőzési céllal a kollagén hiány megelőzésére. Ugyanakkor idősebb páciensek számára a már kialakult elváltozások kezelésére illetve az adott bőrprobléma kezelésére.

Mi a különbség a Karisma kezelés és a hialuronsavas kezelés között?

A Karisma kezelés a bőrminőség javítására szolgál. Mivel nem térfogatpótló, nem egyike a hagyományos ráncfeltöltő kezeléseknek. Az arcba befecskendezett hialuronsavak volumen növelő hatásúak, és egy adott területen fejtik ki a hatásukat, míg a Karisma a bőrfelszín alatt egyenletesen eloszlik.

Mikor nem javasolt a kezelés?

A kezelés nem javasolt terhesség, szoptatás idején, fertőző megbetegedés esetén, illetve, ha a páciens valamelyik összetevőjére allergiás.

Előzetes konzultáció

A kezelés előtt minden esetben egy előzetes konzultációra kerül sor, ahol a szakorvos felméri a páciens bőrállapotát és az egyéni adottságait. A Karisma kezelés jól kombinálható más kezelésekkel, a szakorvos javaslatot tehet a páciens számára legoptimálisabb kezelésre/kezelés kombinációra.

A kezelés menete

Először a kezelendő bőrterületet letisztítjuk, és érzéstelenítő krémmel bekenjük. A hatóidő letelte után a töltőanyagot sok apró tűszúrással, vagy kanül segítségével juttatjuk be a bőrfelszín alá, ahol pár nap alatt egyenletesen eloszlik. Maga a kezelés fájdalommentes, és az érzéstelenítéssel együtt kb. egy órát vesz igénybe.

Esetleges mellékhatások, kellemetlenségek

A Karisma kezelés más egyéb tűvel végzett kezelésekhez hasonló kellemetlenségekkel jár, enyhe duzzanat, bőrpír előfordulhat, amelyek pár óra múlva maguktól megszűnnek. A beadás helyén előfordulhat bevérzés, amely 1-2 hét alatt teljesen meggyógyul.

A kezelés hatása

A kezelés hatása azonnal látható, a bőr enyhén megemelkedik, a ráncok és a bőregyenetlenségek kisimulnak. Az eredmény általában 6-12 hónapig megmarad. Az időtartam páciensfüggő, nagyban befolyásolja a páciens életkora, bőrminősége, életmódja, stb.

Hány kezelésre van szükség?

A páciens egyéni adottságaitól függően általában 2-3 kezelés elvégzése javasolt 4 hetes szünettel. A szép esztétikus eredmények fenntartása érdekében érdemes a kezelést 4 hónap múlva megismételni.

Karisma kezelés ára

Karisma 2 ml ára: 110 000 Ft