lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés

A lézeres szőrtelenítés és az IPL villanófényes szőrtelenítés egyaránt népszerű a páciensek körében, hiszen fájdalommentesen érhető el a tartós szőrtelenség, és az érzékenyebb területeken is alkalmazhatók. Jó tudni, hogy a szőrnövekedés fázisai miatt egy kezeléssorozat elvégzése van szükség, és látványos eredményt világos bőr és sötét szőr esetén lehet elérni. Ismétlő kezelésekkel az eredmény évekig is megmaradhat.

Miért szőrtelenítünk?

A szőrtelenség iránti igény messze nem napjaink vívmánya. A mai ápolt külsőhöz a sima szőrmentes bőrfelület kimondatlan társadalmi elvárás, és nagyban hozzájárul a magabiztos és esztétikus külsőhöz. A nők általában az arcon, a lábakon, a bikinivonalon, és a hónalj területén szeretnének kíméletesen megszabadulni a zavaró szőrszálaktól. Gyakran több testtájon is egyaránt (beleértve a teljes intim területet is) igénybe veszik a szolgáltatást. A férfiak általában a hát, a mellkas és a hónalj területét kívánják szőrteleníteni.

Miért népszerű a tartós szőrtelenítés?

A tartós szőrtelenítés egyike a legnépszerűbb kozmetikai kezeléseknek, mivel a páciensek olyan megoldást keresnek, amelyek fájdalommentesen, és tartósan biztosítanak látványos eredményt. Pár ebédidős kezeléssel hosszú távon lehet gondtalanul évezni a szőrtelen bőr kényelmét és szépségét.

lézeres szőrtelenítés menete

Kinek ajánlott a tartós szőrtelenítés?

Az otthoni módszerekkel végzett szőrtelenítés nem csak időigényes, de rengeteg kellemetlenséggel is jár. Ideális azoknak, akik hosszú távon szeretnének a rendszeres borotválkozási rutintól, a fájdalmas epilálástól, és gyantázástól megszabadulni. Ugyanakkor a hagyományos eljárások olyan kellemetlenségekkel is együtt járhatnak, mint a bőrirritáció, vagy a szőrtüsző gyulladás.

IPL villanófényes kezelés, vagy lézeres szőrtelenítést válasszunk?

A szőrtelenítő technológiák közül az IPL villanófényes szőrtelenítés és a lézerkezelés a legnépszerűbb. Mindkét eljárás fényalapú technológián alapul, és a szőrtüsző sejtjeit semmisíti meg, és gátolja a további növekedésüket. A tapasztalatok szerint lézeres kezeléssel kevesebb alkalom elég, és a berendezéstől függően viszonylag nagyobb terület is kezelhető.

Lézeres szőrtelenítés előnyei

A lézeres szőrtelenítés számos előnnyel jár. Nem okoz szőrbenövést, vagy pigmentfoltokat, és hosszú távon bársonyos sima bőrt eredményez. Érzékeny bőrűek számára is alkalmas, mivel a lézersugarak nem okoznak a bőrön sérülést. A lézerrel végzett szőrtelenítés egyaránt kiváló vékonyabb és vastagabb szőrszálak kezelésére, a nehezebben kezelhető szőrszálak eltávolítására is alkalmas. Bármely testrészen alkalmazható. A tartós eredményekhez legalább 4-6 kezelés szükséges, de már néhány kezelés után is látványos a hatása. A lézeres kezelést évente 1-2 alkalommal javasolt megismételni. További előnye, hogy bármilyen évszakban végezhető, viszont tavasztól őszig magas faktorszámú fényvédőkrém használata javasolt.

lézeres szőrtelenítés kezelés

Amikor a szőrösödés orvosi probléma

Sokan küzdenek már fiatal kortól szőrnövekedési rendellenességgel, a test különböző részein növő szőrszálak lelki problémát, önértékelési zavart okozhatnak. Különösen a bajusz és az áll területén jelentkező szőrszálakat nehéz palástolni, és házilagos módszerekkel eltüntetni.  Számukra a napi rutin része a folyamatosan növő szőrszálak eltávolítása. A csipesszel kihúzott sötét szőr egyre erősebbé, a bőr pedig egyre irritáltabbá, sebesebbé válhat. Feltétlenül javasolt orvoshoz fordulni, és feltárni a szőrösödés hátterében álló okokat. A mai korszerű, tartós szőrtelenítési módszerekkel az arc különböző területei is biztonsággal, és eredményesen kezelhetők. A hosszan tartó szőrtelen állapot pedig ismétlő kezelésekkel tartható fenn.